Sirke ve karbonat karışımı
Bir çay kaşığı kadar sirkeyi bir tatlı kaşığı kadar da karbonatla iyice karıştırın. Bu karışımı çelik tencere ya da çaydanlıkta bir miktar su ekleyerek kaynatın. Bol su işe duruladığınızda nasıl bu kadar parladığına inanamayacaksınız.
Paslanmaz çeliği sirkeyle hafifçe kaplamak için sirkeyi bir sprey şişesine dökün. Ardından, ürün sirkeyle ince bir şekilde kaplanana kadar sirkeyi öğenin üzerine püskürtün. Sprey şişesi kullanmak istemiyorsanız, bir bezi sirke ile nemlendirebilir ve ürünü eşit şekilde ovalayabilirsiniz.
Bir kase sıcak suya bir çay kaşığı tuz, iki çay kaşığı sirke ve bir çay kaşığı toz deterjan eklenir. Çelik tencere bu karışıma batırılır ve beyaz bir bez yardımı ile silinerek parlatılır. Bir kaba bir miktar su ve bir çay kaşığı karbonat eklenır. Çelik tencere bu karışıma batırılır ve bir bezle silinerek parlatılır.
Sirke ve Karbonat Karışımı
Uygulama için bir çay kaşığı kadar sirkeye ve bir tatlı kaşığı kadar da karbonata ihtiyacınız olacak. İki malzemeyi bir kabın içinde iyice karıştırın ve elde ettiğiniz karışımı, çelik tencere ya da çaydanlığınızda bir miktar su ile kaynatın. Sonrasında da bol su ile durulayın ve kurulayın.
İlgili 22 soru bulundu
Elma sirkesi, özellikle kararmış çelik tencerelerin temizlenmesinde oldukça etkilidir. Dolayısıyla çelik tencerelerin temizlenmesi için ilk olarak bir sprey şişesinde sirke ile su karışımı hazırlanmalıdır. 1 litre ılık su ve yarım bardak elma sirkesi sprey şişesine eklendikten sonra uygulamaya geçilir.
Eğer doğal bir temizlik hedefliyorsanız bir bez içerisinde limon suyu veya sirke dökerek çeliği silmelisiniz. Bebek yağı ya da zeytinyağı da çeliğin parlatılmasını sağlayacaktır. Uygulama aşamasında bebek yağını az bir miktar kuru beze döküp çeliği silin ve birkaç dakika bekledikten sonra kağıt havlu ile silin.
- Paslanmaz çelik, krom, nikel alaşımı metal yüzeylerin bakımı ve parlatma maddesidir. - Metal yüzeyleri çizmeden bakımını yaparak parlatır. - Yüzeyde oluşturduğu film tabakası ile metallerde parlaklık sağlayan ve tekrar kirlenmesini önleyen bir film tabakası oluşturur.
Sirke ve Karbonat Karışımı
Bir çay kaşığı sirkeyi, bir tatlı kaşığı karbonatla karıştırın. Bu karışımı çelik tencereye ekleyin. Üzerine az miktarda su ilave ederek kısık ateşte kaynatın. Ardından tenceredeki suyu dökün ve bol suyla tencerenizi durulayın.
Parlatma, gerilme korozyonu çatlamasını önlemek için çelik alaşımlar üzerinde gerçekleştirilen bir yüzey işlemidir. Kalan kuvvetler dengesi oluşturmak için östenitik bir sıkıştırma artık gerilimi sağlayarak kaynak veya işleme geçirmiş bir malzemedeki artık gerilme gerilimini azaltmak için bir çözümdür.
Sirkeli Su
1 ölçek sirkeyi, 8 ölçek sıcak su ile karıştırın. Çatal, kaşık ve bıçakları bu suyun içerisinde 10 dakika bekletin. Ardından temiz bir bezle hemen durulayın ve kurulayın.
Diş Macunu ile Çiziklerin Giderilmesi
Diş macununu ıslak bir bez veya süngerle silerek ilerlemeni kontrol edin. Fırçalamaya devam edin, gerekirse daha fazla diş macunu ekleyin. Çizik başarıyla yok olunca alanı iyice temizleyin ve paslanmaz çelik cila veya zeytinyağı uygulayarak bitirin.
Çelik eşyalarda bulunan lekeleri sirke ile silebilirsiniz. Sirkenin içerisinde doğal asit bulunur. Lekelerin kısa süre içerisinde çıkmasını sağlar. Beyaz sabun ile ovmak çelik eşyalarda bulunan lekelerin çıkmasını sağlayacaktır.
Sirke ve karbonat ikilisini bir kaba ekleyin. Macun kıvamını alan karışımı bir sünger ya da bez yardımıyla çaydanlığın dış yüzeyine uygulayın. Eğer çaydanlığınızın rengi çok soluk ya da lekeleri çok fazlaysa bu karışımı bir süre çaydanlık üzerinde bekletin.
Yanmış tencere dışı nasıl parlatılır diye de merak edenler olabilir. Tencerenin dışındaki yanık lekeleri için de karbonattan faydalanabilirsiniz. Karbonat ve limon eklediğiniz sıcak suda tencerenizi birkaç saat beklettikten sonra süngerde ovalama yaparak lekelerden kurtulabilirsiniz.
Çaydanlığın dış yüzeyinde renk solmaları, ocak yanıkları ya da başka türlü lekeler varsa bir kap içerisinde karbonat ve sirkeyi karıştırarak bir karışım elde edilir. Yanmış çaydanlık parlatma işlemi için ister fırça isterseniz de sünger yardımı ile çaydanlığın dış yüzeyi bu karışım ile ovalanır.
Çelik tencere içerisine koyulacak sirke, karbonat ve su karışımı tencerelerin kolayca parlamasına yardımcı olacaktır. Su ve limon tuzu, kararmış çelik tencereler için oldukça etkilidir. Bireyler evlerinde su ve limonu karıştırabilir ve karışımlar kullanılan tencereler süngerle parlatılabilir.
Beyaz sirke paslanmaz çeliği temizleme ve parlatma gücüne sahiptir. Beyaz sirke ile nemlendirilmiş bir sünger alın, ardından durulamadan önce lavaboyu ovalayın. Ayrıca lavaboya kabartma tozu dökebilir, ardından üzerine beyaz sirke püskürtebilirsiniz. Birkaç dakika bekletin, ardından ılık suyla durulayın.
Yanmış tencerenizi bu yöntemle temizlemek için tencerenize bir miktar deterjan ekleyin. Ardından deterjanın üzerini biraz geçecek kadar da su ekleyin ve tencerenizi ocağa koyarak karışımınızı kaynatın. Deterjanlı su kaynarken bir tahta kaşık ile yanık kısımları temizleyin.
Eğer cihazda parlatıcı yerine sirke kullanımında ise; Sirkenin buhar olma özelliği omadığından bulaşıkların üzerinde kalarak bulaşıkların kurumamasını sağlamaktadır.Sirke kullanımında diğer bir ayırt edici özellik ise sirkenin sıcaklıkla birlikte bulaşık makinesi içerisinde koku oluşmasına neden olmasıdır.
Daha ayrıntılı temizlik için, bir ölçek tartar sos ve bir ölçek limon suyu, ağır şekilde kararmış metalleri kaplamak için kullanabileceğiniz bir macun oluşturacaktır. Ilık su ile yıkayıp kurutmadan önce macunun 30 dakika işlemesini bekleyin. Son parlatma için tekrar WD-40 uygulayıp yumuşak bir şekilde ovabilirsiniz.
Sirke yerine, bir litre sıcak suda bir çay kaşığı seyrelterek normal bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Çözeltiye bir mikrofiber bez batırın ve paslanmaz çeliği silin, bezi damar yönünde ovalayın. Sıcak suya batırılmış bir süngerle durulayın. Su lekelerini önlemek için yüzeyi hemen kurulayın.
Çeliğin yapılması için Demir ve karbonun birleşmesi gerekir. Yüksek fırınlarda üretilen demire, birtakım işlemlerle gereken karbonun katılmasıyla ya da çelik hurdalarının elektrik ark ocaklarında tekrar ergitilmesiyle çelik yapılır.
Çelik Nasıl Yapılır? En basit haliyle çelik, karbon ve demirin çok yüksek sıcaklıklarda (2600 ° F'nin üzerinde) karıştırılmasıyla yapılır. Birincil çelik üretimi , "pik demir" adı verilen bir üründen çelik oluşturur. Pik demir, çelik için doğru olandan daha fazla karbon içeren cevherden elde edilen eritilmiş demirdir.
Çelik, 1600 derece civarında erir. 400 500'de erise eyvahlar. parlak rengi varsa büyük ihtimal paslanmaz çeliktir.zamana bırak paslanıyorsa paslanmaz çelik değil adi çeliktir. demir olamaz, titanyum hiç olamaz o daha pahalı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri