Çene estetiğinde en sık olarak tercih edilen uygulamalardan bir tanesi çene dolgusudur. Bu uygulama ile çenedeki asimetri, çukurluk, eşitsizlik gibi pek çok sorun düzeltilebilirken yüz şekline uygun olarak çene şekillendirme işlemi de gerçekleştirilebilir.
Yüz asimetrisi; hem üst çene hem alt çene hem de çene ucunun dahil olduğu ortognatik cerrahi operasyonları ile düzeltilebilir. Çene Ucu Estetiği yüzümüzün en altında bulunan, yüz ile boyun arasında bağlantıyı sağlayan bölgesinde yapılır.
İlk olarak çene çıkığı sorunu yaşayan kişinin vakit kaybetmeden uzman bir doktorla görüşmesi gerekmektedir. Ancak çene çıkığı tedavisi herkeste farklı olmaktadır. Çünkü bazı kişilerde tekrarlayan ya da daha şiddetli çene çıkığı olabilmektedir. Çene çıkığı en yalın haliyle yerine tekrar oturtularak düzeltilmektedir.
Çene eğriliği bazen fizik tedavi ile tedavi edilebilir. Ancak çene yapısındaki bozukluğun daha ciddi olduğu durumlarda tedavi için çene yapısı düzeltme cerrahisine ihtiyaç duyulabilir. Çene yamukluğu kişilerde bazı belirti ve bulguların ortaya çıkmasına yol açar.
Eğer hasta 9 yaşından küçükse hareketli aygıtlar kullanılarak alt çene eğriliği tedavi edilebilmektedir. 9 yaşını geçen hastaların tedavisi ise büyüme gelişimim tamamlanmasına kadar beklenir, akabinde ameliyat ile yapılır.
İlgili 37 soru bulundu
Massater botoxu, çeneye dolgu enjeksiyonları, çene implantları, çeneye yağ enjeksiyonu ve Ultherapy çene yamukluğu sorununda uygulayabileceğimiz işlemlerdir. Çene implantı ameliyatı çene bölgesi zayıf ve çenesi geride olan hastalara önerilir. Çene protezinin amacı zayıf olan çene yapısını güçlendirmek için yapılır.
Kullanılabilecek aparatlar, ameliyat olunmasına gerek bırakmayacak şekilde üst çenenin genişlemesine yardımcı olabilir. Bu tür durumlarda ilk olarak ameliyatsız yöntem uygulanır. Dişlerde yaşanan çarpıklık ve kaymalar sonucunda, üst çenede dişlerden kaynaklı bir daralma ortaya çıkabilir.
İnsanlarda oluşan çene ağrıları, çene düşmesi, kilitlenmesi ve düşmesi durumlarında eklem uzmanı diş hekimlerine gidilmelidir.
Ağzınız kapalıyken dişleriniz tam olarak üst üste gelmelidir. Bununla birlikte, çok az insan böyle ideal dişlere sahiptir, ilgili istatistiklere göre sadece yirmide biri. Çoğu insan için ya tek tek dişler yanlıştır ya da tüm çene yanlış hizalanmıştır.
Eksik dişler, gerektiği gibi kapanmamış boşluklar ya da yıpranmış bir ağız yapısı, yanlış noktalarda uzun süre baskı yaratarak çene kaymasına neden teşkil edebilir. Eklem & kas sorunları:Genetik olarak bakıldığında bazı insanların çene eklemlerinde doğuştan kaymalar olabilmektedir.
Çene Kayması Tedavi Edilmezse Ne Olur? Çene eklemi hastalığı çeneden gelmekte olan ses ile kendini göstermektedir fakat ancak tedavisi sağlanmazsa çenenin yerinden oynamasına yol açabilir. Toplumda çenenin düşmesi şeklinde bilinmekte olan durumun tedavi edilmemesi hasta olan kişiyi ameliyata kadar götürebilmektedir.
Ağrının nedeni, çene ekleminde bulunan kapsül duvarına yapılan basınçtan kaynaklanır. Çene çıkmasında ağrı haricinde eklemlerden gelen seslerle de anlaşılabilir. Tek taraflı çene çıkığı durumunda yüzün alt tarafında bir asimetri oluşur. Çene çıkması durumlarında acil olarak diş hekimine gidilmesi gerekir.
Pek çok insanda görülebilen çene ağrısı farklı nedenlerden kaynaklanabiliyor. Stres, dış sıkma, sürekli aynı tarafla çiğnemek, sakız çiğneme ya da kalem ısırma benzeri sebeplerden dolayı çene ağrısı oluşabiliyor.
Yüzdeki asimetri problemlerinde kullandığımız iki tedavi var: Dolgu ve botoks enjeksiyonu. Eğer yüzün bir tarafında diğer tarafına göre daha fazla dolgunluk ya da hacim varsa, simetrik bir görünüm yaratmak için hyalüronik asit bazlı dolguları kullanıyoruz.
Bir insanın yüz dâhil tüm vücudunda tam bir simetrinin olmayacağı kesin, ancak yan yatıştaki bu dengesizlik bu asimetriyi daha da bariz bir duruma getirebiliyor.
İdeal çene pozisyonu burun tabanından, aşağı doğru çizilen dik hayali bir çizginin 2-3 mm gerisinde olmalıdır 2-3 mm den daha fazla geriye sapmalar zayıf çene, tersi de kuvvetli çene olarak kabul edilir.
Çene Geriliği Belirtileri Nelerdir? Çene geriliği olan kişilerin çene yapısında dışarıdan bakıldığında fark edilen, gözle görülür değişiklikler vardır. Çenesi geride olan bir kişiye yandan bakıldığında kavisli bir yüze sahip olduğu görülür. Bu kişilerde yüzün dikey yüksekliği düşüktür.
Eğer iskeletsel bir bozukluğunuz yoksa çarpık, yamuk, ayrık dişleriniz ortodonti tedavisi ile her yaşta düzeltilebilir. Çapraşıklık vakalarında diş teli uygulanması gerekir. Bunlar metal braketler, porselen (şeffaf) braketler, lingual braketler, şeffaf plaklar veya telsiz tedavi yöntemi olabilir.
Ergenlik dönemini tamamlamamış çocuklarda, bu tür vakalar için çeneye uygun fonksiyonel apareylerle tedavi yöntemleri uygulanır. Sonrasında ise sabit ortodontik tedavi uygulanır. Erişkin bireylerde ise bu problemler sabit ortodontik tedavi ile çözülür.
Çene eklemi hastalıkları genetik değildir.
Türkiye'de çene ucu törpüleme fiyatları 2023 yılında tek çene 10.000 TL ile 15.000 TL civarında, çift çene ameliyatı fiyatları ise 15.000 TL ile 30.000 TL fiyat aralığında değişmektedir.
Toplumda görülme sıklığı artan çene eklemi rahatsızlıkları hastaların yaşam kalitesini ciddi ölçüde düşürüyor. Yemek yemek, konuşmak ve esnemek gibi günlük aktiviteleri kısıtlayan ve ağrıya neden olan çene eklemi rahatsızlığının en önemli nedenleri arasında diş sıkma- gıcırdatma ve stres bulunuyor.
Genişletme işlemi, aparey tipine gore 10-15 gün veya 3-6 ay sürebilir. Genişletme tamamlandıktan sonra, pekiştirme amacıyla aynı veya benzeri bir aparey 3 ay ağızda tutulmaktadır. Genişletmeyi takiben tedavi planına uygun olarak ortodontik tedaviye devam edilir.
Bu yapılan uygulamanın en iyi sonucu verebilmesi için hastanın büyüme evresinde olması gerekmektedir. Çene tedavisinin yanı sıra dişlerinde bozukluk yaşayan hastalarda belirli bir yaş sınırlaması olmamaktadır.
Diş telinin yüz, ağız ve dudak şeklini değiştirmesi mümkündür. Dişleriniz hareket ettikçe ve çene yapınız değiştikçe doğal olarak yüzünüzde de olumlu yönde değişiklikler gerçekleşir. Diş telinin yüzü ne kadar değiştireceği ise tedavi öncesi diş ve ağız yapısına ve yaşa göre farklılık gösterir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri