Eğer kemik erimesi rahatsızlığından muzdaripseniz veya kemik erimesinden korunmak istiyorsanız, elma sirkesini deneyin.
Sirke anti bakteriyel özelliği ile bağışıklığı destekler vücudun kötü bakterilerle mücadele etme kapasitesini arttırır. Sirkenin bu anti bakteriyel özelliği dışında kan basıncını düşürmesi, kalp damar hastalıklarının riskini azaltması, antioksidan kapasitesi gibi insan sağlığı üzerine birçok olumlu etkisi vardır.
Yapılan birçok araştırmanın sonunda sirkenin kemik erimesini hızlandırdığı kanıtlanmıştır.
Elma sirkesi ve üzüm sirkesinin içeriğinde maya, antiseptik bileşenler ve meyvelerden gelen vitaminler bulunuyor. Elma sirkesi A, B, C ve E vitaminleri bakımından güçlü bir besin kaynağı olurken; üzüm sirkesi de A ve C vitaminleri bakımından zengin bir sirke çeşidini oluşturuyor.
Canan Karatay, “Türkiye'de 'Sende osteoporoz var' diye senelerce hanımlara hormonlar, ilaçlar verildi. İşte efendim bu peynir (Ezine peyniri) hepsinin yerine geçer. Hanımlara da Beylere de kemik erimesini önlemek için bol bol yiyin diyorum" dedi. Ezine 75.
İlgili 17 soru bulundu
Brokoli: Kemik erimesi İbrahim Saraçoğlu tarafından ile tedavi edilebilir. Brokoliyi çok az suda haşlayarak tüketmek kemik erimesini önlemektedir. Brokolinin suyunu içmenizi ve sebzeyi yemenizi tavsiye eder. Keten Tohumu: Kemik erimesine şifa olacak bitkilerden biri de keten tohumu olacaktır.
Alıç sirkesi, damar sertliği rahatsızlığı olanlarca da sıklıkla tüketilir.
Üzüm Sirkesi ile Elma Sirkesi Arasındaki Farklar
Üzüm sirkesinin protein değeri, elma sirkesine göre daha yüksektir. Elma sirkesi besin değeri çok düşükken; üzüm sirkesinin besin değeri daha yüksektir. Üzüm sirkesi mide problemlerine iyi gelirken; elma sirkesi mide hassasiyeti olanlara çok tavsiye edilmez.
Kolesterolü düşürücü etkiye sahip olan beyaz sirke, inme ve kalp krizi gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Kalsiyumun kemikler tarafından daha yüksek oranda emilmesini sağlar. Düzenli olarak beyaz sirke tüketimi beyin dokularının gelişimini sağlar ve aynı zamanda bilişsel yeteneği geliştirir.
Günlük düzenli bir şekilde sirkeli su tüketildiğinde bağışıklık sistemini koruyor. Özellikle de soğuk kış günlerinde sirkeli su tüketmek hastalıklardan korur.
Böbrek hastalığı olanlar düzenli sirke tüketmemeli. Ülser, reflü, gastrit gibi sindirim sistemi rahatsızlığınız varsa sirkeden uzak durmalısınız. Herhangi bir sağlık probleminiz olmasa bile kesinlikle sirkeyi doğrudan kullanmayın! Mutlaka su ile seyrelterek tüketin” diyor.
Elma sirkesini içmek isterseniz 1 bardak suyun içine 1 tatlı kaşığı eklemeniz ve karıştırmanız yeterli olacaktır. Elma sirkesini tek başına içmeniz önerilmez.
Diğer yandan sabah uyanınca sirkeli su içmek de en çok merak edilen konular arasındadır. Bu noktada sabahları aç karnına içilen sirkeli suyun, vücut direncini artırdığını ve hastalıklara karşı koruma sağladığını söyleyebiliriz. Ayrıca yağ yakımını hızlandırarak kilo vermeyi destekler.
Elma sirkesi aç karnına içildiği zaman uzun süre boyunca tokluk hissi vereceğinden dolayı aç karnına içilmesi daha uygundur. Uzun süre tokluk hissi verdiği için elma sirkesi diyet listelerinde de tercih edilir. Ayrıca elma sirkesi tokluk hissi vermesinden dolayı kan şekerinin düşmesini de önlemiş olur.
Elma sirkesinin faydaları arasında; kilo vermeyi hızlandırma, kolesterolü düşürme, enfeksiyonlarla savaşma, kan şekeri kontrolü ve şeker hastalığının diğer belirtilerini yatıştırma gibi önemli yararlar sayılabilir. Elma sirkesi, çorba kaşığı başına sadece üç kalori içerir. İçinde çok fazla vitamin veya mineral yoktur.
Hattâbi'ye göre, Hz. Peygamber'in (asm) bir katık olarak sirkeyi överken aslında yemeklerde tutumlu olmayı, israftan ve oburluktan kaçınmayı, nefsin var gücüyle yemeye sarılıp ona güvenmekten uzak kalmasını övmüştür. Sirkeyi ve sirke gibi ucuz ve kolaylıkla temin edilen katıkları, diğer katıklara tercih ediniz.
Üzüm sirkesinin içeriğinde yer alan kalsiyum, fosfor ve magnezyum mineralleri kemik gelişimi ve sağlığı için önemli bir yere sahiptir. Anemi olarak adlandırılan kansızlığa iyi gelir. Saç ve cilt sağlığı için oldukça faydalıdır. Özellikle saç köklerini beslediği için dökülme problemlerini azaltmaktadır.
Zerdeçal, damar temizliğinde en etkili baharatlardan biridir. Ayrıca damar sertliğini önler ve yağ depolanmasını engeller. Kuşkonmaz, damarlardaki baskıyı azaltır ve bu sayede kan akışını hızlandırır. Ayrıca damar tıkanıklığı ve enflamasyona da iyi gelir.
Kanın sağlıklı bir şekilde dolaşmasına yardımcı olan alıç sirkesi, bu özelliği sayesinde damar tıkanıklıklarından tutun da kalp krizi gibi ani ve ciddi gelişebilen kalp ve damar rahatsızlıklarından koruyor.
Elma sirkesi kan basıncını ve kötü kolesterolü düşürür
Kan damarları daraldığında kan basıncı yükselir. Elma sirkesi damarları gevşetir ve bu durum da kan basıcını düşürmeye yardımcı olabilir.
Üzüm pekmezi: İçerdiği yüksek oranda kalsiyum ve demir sayesinde günlük demir ve kalsiyum ihtiyacınızı karşılamanıza yardımcı olur. Demir, oksijenin vücutta tüm dokulara taşınmasına yardımcı olur, kan yapımını sağlar. Kalsiyum kemik erimesinin önlenmesinde etkilidir; ayrıca diş sağlığı açısından da önemlidir.
Kalsiyum: Kemikler için lokomotiftir. Kalsiyum içeren besinler; süt ve süt ürünleri, soya fasulyesi, fıstık, ceviz, badem, lahana, brokoli, koyu yeşil yapraklı sebzeler, balık, kurutulmuş meyveler, kuru baklagillerdir. A vitamini: Kemik gelişimine ve büyümesine katkısı oldukça fazladır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri