Genel anestezi uygulanarak gerçekleştirilir. Çene ucu özel medikal aletlerle daha önce hasta ile birlikte planlandığı miktarda törpülenir. 20 yaş üstü hastalarda uygulanan ameliyat 1,5 – 2 saat arasında sürer. Eğer uygulama ağzın içinde yapılırsa görünürde hiçbir iz kalmaz.
Ameliyattan sonra hastalar 1 hafta dinlendikten sonra iş hayatına geri dönebilir. Çene törpüleme estetiğinden sonraki tam iyileşme süreci 1 ile 3 hafta arasındadır. Ayrıca hastanede de 1 ile 3 gün istirahat önerilebilir.
Çene ameliyatı acıtır mı? Genel anestezi altında uygulanan çene ameliyatları için merak edilenlerden biri de “çene ameliyatı acıtır mı?” sorusudur. Anestezi altında uygulanan ameliyatta herhangi bir ağrı ve acı hissedilmemektedir. İşlem sonrasında şişlik oluşması ve ağrı hissedilmesi normaldir.
Ameliyat esnasında alt dudağın iç tarafından yapılan bir kesi ile girilerek fazla olan kemik bölümleri ortaya konulur ve ardından fazlalıklar törpülenir. Böylece çene istenen boyuta ve şekle getirilir. Ağız içinden yapılan kesi kendiliğinden eriyen dikişlerle kapatılır.
Türkiye'de çene ucu törpüleme fiyatları 2023 yılında tek çene 10.000 TL ile 15.000 TL civarında, çift çene ameliyatı fiyatları ise 15.000 TL ile 30.000 TL fiyat aralığında değişmektedir.
İlgili 24 soru bulundu
Çene ameliyatı iyileşme süresi de yine farklı etkenlere bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Fakat bu etkenlerden en önemlileri; hastaya uygulanan işlem, işlem sonrası sterilizasyon ve hastanın çene yapısıdır. Genele bakıldığında ise iyileşme süreçleri 2 hafta ile 1 ay arasında değişkenlik gösterir.
Çene ameliyatı olarak da adlandırabileceğimiz bu estetik prosedürler, plastik cerrahlar tarafından gerçekleştirilir. Çene törpüleme ve çene uzunluğu törpüleme gibi işlemler ameliyathanelerde gerçekleştirilir ve cerrahlar tarafından yapılır.
Çene törpüleme ameliyatı ağrılı bir işlem midir? Çene estetiği uygulamalarında genel ve lokal anestezi işlemleri uygulanmaktadır. İşlem sırasında ağrı ve sızı söz konusu değildir. Hasta konforlu bir şekilde operasyonunu olur.
Çene ucu estetiği kapsamında yapılan en önemli işlemlerden biri çene ucuna yapılan törpüleme işlemidir. Bu işlem çene ucu olması gerekenden daha uzun veya daha biçimsiz olan kişilere uygulanan ve son derece başarılı sonuçlar elde edilen bir müdahaledir.
Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Bölümünde; ağız içinde yer alan dil, yanak, dudak, tükürük bezleri gibi bütün yumuşak dokuların; diş, çene ve çene eklemlerini kapsayan tüm hastalıkların tanı ve cerrahi tedavileri gerçekleştirilir.
Diş törpüleme işlemi genellikle tek seansta tamamlanabilir. İşlem süresi, törpülenmesi gereken diş sayısına, işlem yapılacak bölgelerin durumuna ve hastanın özel ihtiyaçlarına bağlı olarak değişebilir. Genellikle 30 dakika ile 1 saat arasında sürer.
Bu ameliyat günümüzde bazı devlet hastanelerinde uygulanabilirken bazılarında ise uygulanamamaktadır. Buna karşın diş törpüleme ameliyatlarını devlet hastanelerinin büyük bir çoğunluğunun yapmadığı söylenebilir.
Diş törpülemenin çok sık yapılması diş yapısında bozulmalara neden olur. Tabi bunun yanı sıra törpüleme işleminin tüm dişlere uygulanmaması da önemli bir konumda yer alır. Bunun nedeni törpüleme sırasında dişlerin daha hassas bir yapıya kavuşmasıdır.
Çene estetiğinde en sık uygulanan işlemlerden birisi de çene ucu törpüleme ameliyatıdır. Çene ucunda öne ve yanlara doğru olan fazlalıkların giderilmesi için tercih edilen bir operasyondur. Çenenin yüz ile orantılı olabilmesi için çene ucu özel cihazlarla törpülenir ve kısaltılır.
Ortognatik cerrahi sonrasında yüzümün şekli değişir mi? Ortognatik cerrahi tedavisi sonrasında hastanın yüz şeklinde olumlu yönde değişiklikler olur. Hastaların çene bozukluğundan kaynaklanan her türlü estetik problemleri ortadan kalkmaktadır.
ÇENE AMELİYATI SONRASI İZ KALIR MI? Bütün ameliyat aşamaları ağız içinden yapıldığı için herhangi bir iz kalmaz. ÇENE AMELİYATI SONRASI ŞİŞLİK ÇOK OLUR MU? Çene ameliyatları sonrasında iyileşme süresince şişlik morluk görülebilir.
Diş törpüleme fiyatları ortalama 800 TL olmakla birlikte, tedavi ücretleri 500 TL ile 2.000 TL arasında değişebilmektedir.
Kullanılabilecek aparatlar, ameliyat olunmasına gerek bırakmayacak şekilde üst çenenin genişlemesine yardımcı olabilir. Bu tür durumlarda ilk olarak ameliyatsız yöntem uygulanır. Dişlerde yaşanan çarpıklık ve kaymalar sonucunda, üst çenede dişlerden kaynaklı bir daralma ortaya çıkabilir.
Dolgu maddesi, ince bir iğne veya kanül ile çenenin alt kısmına enjekte edilir. Enjekte edilen dolgu maddesi, çene hattını şekillendirmek ve belirginleştirmek için çenenin altındaki dokulara yayılır. İşlem genellikle 20-30 dakikada tamamlanır.
Çene bölgesine yapılan cerrahi müdahaleler genelde estetik amaçlı yapılır. Bunun dışından orotdontisler ile de yapılan zorunlu işlemler olabilir. Fakat ben 2014 yılı itibari ile bir devlet kurumunda çalışmadığım için bir devlet desteği ile bu ameliyatı yapmam söz konusu değildir.
Bu operasyonlar estetik amaçlı yapılmazlar ancak üst çene ameliyatlarıyla hastanın burnunun ucunda olumlu ve olumsuz birçok değişiklik olur. Bu değişiklikler çeşitli işlemlerle büyük oranda hastaya uyumlu hale getirilir ve çenelerin normale dönmesiyle de hasta, daha estetik bir görüntü kazanır.
Kimi durumlarda ameliyat sonrasında yüzde şişme, diş kayıpları, alt dudakta his kaybı, küçük kan sızmaları ya da bulantı gibi rahatsızlıklar görülebilir. Bu rahatsızlıkların kısa süre içerisinde müdahaleye gerek kalmadan geçmesi beklenir. Aksi durumda doktorunuza danışmanız oldukça önemlidir.
Çene geriliği olan kişilerde yüz sanki sarkmış gibi gözükür. Bu durum yaşla birlikte artar. Çeneye uygulanacak dolgular, yani çene dolguları diğer adıyla jawline dolguları ile sarkma görüntüsü azalacaktır. Bu uygulamaya Sıvı Lifting de denmektedir.
Alt çene ameliyatı ortodontik tedavi sırasında, tedavi sürerken yapılır. Ameliyat süresi, bozukluğa göre tek çenede olduğunda yaklaşık 1,5-3 saat sürmekte ve 2-3 gün arasında hastanede yatılması gereklidir.
Çene ucu estetiği kaç günde iyileşir? Çene ucu estetiği sonrasında hastalar genellikle hastanede kalış gerektirmez ve ameliyat sonrası taburcu edilirler. Hasta iyileşme süreci tamamlanana kadar yumuşak gıdalarla beslenmeye dikkat etmesi önemlidir. Genellikle iyileşme süreci 1 hafta sürer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri