Bu doğrultuda, Çerkez Peyniri kalori değeri de oldukça merak edilmektedir. 100 gram Çerkez Peyniri, ortalama 64,40 kaloriye, 0,34 karbonhidrata, 5,40 proteine ve 4,60 yağ değerine sahiptir.
1 Dilim (İnce) Çerkez Peyniri 64,40 kaloridir. Çerkez Peyniri içeriğinde 0,34 Karbonhidrat(g), 5,40 Protein(g), 4,60 yağ(g), 160,00 Sodyum(mg), 140,00 Kalsiyum(mg), barındırır.
Civil ya da diğer adıyla çeçil peyniri, 30 gramında 35 kalori içerir. Oldukça besleyici ve sağlıklı olan bu peynir, diyetinizi kalsiyum yönünden desteklerken, düşük kalorisi ile kilo vermenize de yardımcı olacaktır.
İsli peynir ürünleri, diğer süt ürünlerine oranla daha az kalori barındırması sebebiyle kilo vermek isteyen kişiler tarafından düzenli olarak tüketildiği takdirde kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Kolesterolü dengeleme özelliğine sahiptir.
Çeçil peynir, yapımında daha çok yağsız inek sütü kullanıldığına değinen ve 100 gramda 140 kcal olduğuna vurgu yapan Özşahin, tuzunun ise oldukça az olduğunu ifade ederek, “Kilo problemi olanlar ile diyet yapanlar için ideal bir peynirdir” diyor.
İlgili 20 soru bulundu
Kilo veya kolesterol sorunu yaşayanlar, peynirin az yağlı olanını tercih etmelidirler. Yağsız beyaz peynir veya lor, en az kalori ve yağa sahip olduğundan, riskli gruptakiler için tercih sebebi olmaktadır. Ayrıca su oranı yüksek, yağı az sürme peynirleri de iyi bir seçenektir.
En faydalı peynir hangisi? Günümüzde peynir çok tüketildiği için en faydalı olanı hangisi diye merak edenlerin sayısı da oldukça fazla. Ricotta, pecorino romano, süzme peynir, parmesan, yıllanmış çedar, feta peyniri, panela peyniri olarak sıralayabiliriz. Kemikleri güçlendirir, kemik erimesi riskini en aza indirir.
İsli Çerkez Peyniri nasıl yenir? Kişisel zevklere göre değişse de İsli Çerkez Peyniri kahvaltılardan ziyade, mevsim yeşillikleri ile yapılan salatalarda özel davetlerde ve özel yemek menülerinde tercih edilmektedir.
Çerkez peynirinin odun ateşinde füme edilmesi ile üretilen isli peynir, özellikle son yıllarda oldukça popüler hale gelir. İsli Çerkez peyniri Çerkez aileler tarafından Düzce ve Adapazarı gibi bölgelerde inek veya koyun sütünün işlenmesi ile üretilir.
Beslenme uzmanları, günde 1 ya da 2 porsiyon peynir tüketmenin vücut sağlığı açısından önemli olduğunu belirtmektedir. Bir porsiyon peynir; 1 bardak süt, 1 kâse yoğurt, 100 gram kaşar peyniri ya da 50 gram beyaz peynire eşdeğerdir.
En keskin, en güçlü tada sahip peynirlerden biri olan Çerkez kaşarı kaynatılıp mayalanmış peynirlerin sıcak suya atılması sonucunda elde edilen bir peynirdir. Az tuzlu, krem rengi, yenirken elastiki bir ses çıkartan basık yapılı, taze yenilmesi önerilen bir kaşar peyniri türüdür.
Eritme Peyniri/Karper Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 328 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Dilim (Kalın) yani 30 gramlık miktarında Eritme Peyniri/Karper 99 kalori bulunmaktadır. Eritme peynirler, birkaç peynirin çeşidinin eritilmesi sonucu oluşan bir çeşittir.
Çerkes peyniri tüm Kuzey Kafkasya'da yapılır ve aynı zamanda diğer ülkelerde yaşayan Çerkesler tarafından da bilinir. Özellikle Türkiye, Suriye, Irak, Mısır, Ürdün ve Avrupa'da yaygın olarak tüketilir.. Çerkes peynirinin yapımı kolay, hızlı ve taze tüketime uygundur.
Tek Süt Çeçil Peynirinin 100 gramında 317 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 50 gram Tek Süt Çeçil Peynirinde 159 kalori bulunmaktadır.
Dil Peyniri Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 271 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Dilim (Orta) yani 25 gramlık miktarında Dil Peyniri 68 kalori bulunmaktadır.
Kalori hesabı yapan bilinçli tüketiciler için büyük önem taşıyan 1 dilim kaşar peyniri kaç kalori sorusu, tam yağlı kaşar peyniri baz alınarak şu şekilde bilinmektedir: 1 kibrit kutusu kaşar peyniri (30 gr): 106 kcal. 1 ince dilim kaşar peyniri (20 gr): 71 kcal. 1 küp dilim kaşar peyniri (10 gr): 35 kcal.
Abaza peyniri, temiz hava ve bitki çeşitliliği bol olan yaylalarda yetiştirilen inek, koyun ve keçilerden elde edilen sütler ile imal edilmektedir.
Çerkez peyniri evlerde rahatlıkla yapılabilen bir peynirdir. Bu lezzetli özgün peynir, kaynayan sütün peynir altı suyu, sirke veya limon ile mayalanması ve sepette süzülmesi ile elde edilir. Çerkez tuzsuz peyniri taze ve kurutulmuş olarak iki türü bulunur.
Koyun veya keçi sütünden üretilen çerkes peyniri, Türkiye, Suriye, Irak, Mısır gibi ülkelerde yaygın olarak tüketilen bir yöresel peynir çeşididir. Çerkez peyniri, ağızda eriyen tadı ile böreklere ve kahvaltı sofralarına lezzet katan az tuzlu bir peynir çeşididir.
tazeyken çok kolay ufalanır. hemen tuketilmez ve bekletilirse bu özelliğinei kaybeder. uzun süre beklediğinde ise eski kaşara * benzer. cok lezzetli tuzsuz peynir cinsi, agizda erir, misir ekmegi ile ozellikle yenmesi onerilir. piyasada cerkez peyniri diye satilan ürünler aslinda dil peynirinin modifikasyonudur.
Fındık kabukları ya da odun ateşinde fırınlanarak islendirilen Çerkez Peyniri, az tuzlu yapısını korumaktadır. İsli Çerkez Peyniri'nde is lezzetinin baskın olduğunu da unutturan sütünün lezzeti de cabası.
Çeçil peyniri satın alındıktan sonra buzdolabında saklanmalıdır. Peynir buzdolabının daha az soğuk olan sebzelik bölümüne konulmalı, asla buzluk ya da derin dondurucuya yerleştirilmemelidir. Çeçil peyniri tuzlu bir peynir olduğu için diğer az tuzlu peynirlere nazaran daha uzun süre dayanabilir.
İngiltere kökenli ve belki de dünyadaki en popüler peynirlerden biri olan çedar peyniri, inek sütünden elde ediliyor. Parmesan gibi yıllanarak elde edilen bu peynir türünde laktoz oranı oldukça düşük. Ayrıca içerisinde kale, ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzelerde yoğun olarak bulunan K2 vitamini bulunuyor.
İspanya'dan yumuşak bir keçi peyniri, düzenlenen Dünya Peynir Ödülleri'nde 'en iyi peynir' ödülünü kazandı. Olavidia adlı peynir, beş kıtada 40'tan fazla ülkeden 4 bin 79 oy içerisinde 103 oy alarak alarak birinci oldu.
Özellikle içerdiği serum protein ile vücudun bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine katkı sağlayan lor peyniri, sporcuların da sağlıklı beslenme listesinde ilk sırada yer alıyor. Lor peyniri, inek sütünden elde edilmesine rağmen inek peynirindeki antijenik proteinleri içermiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri