Suyu çok berrak, masmavi fakat soğuk. Çeşme'nin çok popüler olmayan ama sevenlerinin vazgeçemediği plajlarından biri. Yemeğini ve içkinizi yanınıza alabilir, havlunuzu serebilirsiniz.
Çeşmeye her gidişimiz de inanılmaz soğukluğuna rağmen mutlaka bu plaja uğrarız.Harika kristal berraklığında dalgasız bir deniz nefis bir kum genel olarak iyi ve kaliteli müzik.
Çeşme'de Denizin En Sıcak Olduğu Plaj: Ilıca Plajı, Çeşme, Türkiye - Tripadvisor.
Kış mevsiminde de hava sıcaklıklarında çok fazla düşüş görülmediğinden kış aylarında da ziyaret edilebilen Çeşme'de Kasım ayında bile denize girilebilir. Aldığı rüzgarlarla rüzgar sörfü ve kitesurf gibi sporlara elverişli olan Çeşme'de aktivitelerle dolu eğlenceli bir tatil yapabilirsiniz.
Nedeni ise ilginçtir ki, sıcak su kaynakları. deniz içerisinden çıkan sıcak su kaynakları serin Çeşme denizinin aksine Ilıca plajını daha sıcak hale getirmektedir.
İlgili 16 soru bulundu
Deniz suyu normalin bi seviye altında. Yetişkinler için serin denilebilir ancak çocuklar için biraz derinler soğuk olabilir.
Deniz suyu güneş batmak üzereyken en yüksek sıcaklığa ulaşır. Sabah vakitlerinde ise güneşin doğduğu vakit deniz suyunun en soğuk olduğu zamanlardır.
Çeşme'nin en güzel ve en ünlü plajlarından Ilıca Plajı, tertemiz denizi, bembeyaz kumsalıyla ününü yurt dışına taşımıştır. Mavi ve yeşilin en güzel tonlarına sahip olan deniz, çoğu zaman dalgalı oluyor.
Deniz sığ ve temiz ancak çok fazla rüzgar vardı o yüzden tat vermedi. Sahilde birkaç tesis var hepsinin girişi copacabana nın girişinden yapılıyor. Diğerleri daha ucuz biz The Beach i tercih ettik.
1) Altınkum Plajı
Altınkum plajı Çeşme denilince ilk akla gelen plajlar arasındadır. Altınkum plajı girişi ücretli olan bir plajdır.
Bugün Alaçatı'da su sıcaklığı 22.5°C. Özellikle sıcak bir günde herhangi bir su kütlesindeki en rahat yüzme suyudur.
Çeşme'nin en popüler plajları arasında; Alaçatı Plajı, Ilıca Plajı, Pırlanta Plajı, Altınkum Plajı, Dalyan Plajı, Mavi Koy, Boyalık Plajı, Aya Yorgi Koyu yer almaktadır.
– Tarım ve Orman Bakanlığı'nın verilerinden alınan bilgilere göre, Türkiye'nin en soğuk deniz suyu sıcaklığı Akçakoca'da ölçüldü. Akçakoca'yı Zonguldak takip ederken, en yüksek sıcaklık ise 32 derece ile Mersin'de ölçüldü.
İskenderun körfezi 31 derece ile en yüksek deniz suyu sıcaklığının ölçüldüğü merkez olarak dikkat çekti. Meteoroloji verilerine göre son 50 yılda ağustos ayında Akdeniz'de ortalama su sıcaklığı en yüksek 27.9 derece oldu.
Çeşme Ilıca Sıcak Su Kaynağına Nasıl Gidilir
Ilıca merkeze yaklaşık 800 metre uzaklıkta bulunan sıcak su kaynağı, Ilıca Balıkçı Barınağı ile Çeşme Yelken İhtisas Kulübü'nün de yer aldığı marinanın en sonunda. Marinanın içerisine araçla giriş imkanı yok. Yelken kulübünün önü otopark olarak kullanılıyor.
Altınkum Plajı
Çeşme'nin güneyinde kalan bu 3,5 kilometrelik altın sarısı plaj, buz gibi soğuk suyu ile biliniyor.
Altınkum plajı ismini altın rengi kumlarından almaktadır. Plajın denizi yavaşça derinleşir, suyu her zaman soğuktur ve sıcak, bunaltıcı günlerde insanların vazgeçilmez bir yerdir. Diğer ılıca sahillerinin aksine plajın suyu en sıcak günlerde bile soğuktur.
Sarıyer Altınkum Kadınlar Plajı'na kendiniz gelirseniz girişte yetişkinler ve 10 yaşından büyük kız çocuklar için 2023 yılı itibariyle kişi başı hafta içi 200 TL, hafta sonu ise 250 TL ödemeniz gerekiyor. 6-10 yaş aralığı ise %50 indirimli.
Çeşme Ilıca Plajı, Türkiye'nin en çok tanınan plajlarından biridir ve 3 kilometreyi bulan uzunluğu, altın sarısı ince kumu, sığ ve berrak denizi, denizi besleyen sıcak su kaynaklarıyla, nisan ayından kasım başına kadar denize girilebilir sıcaklıktadır.
Ilıca Plajı'nda tuvalet, duş ve soyunma kabinleri bulunmaktadır.
22 derecenin altındaki bir deniz suyu, kişinin üşümesine neden oluyor. 29 derecenin üzerindeki su sıcaklığı seviyesi ise bunaltıcı bir etki yaratıyor. Bu nedenle yüzmek için ideal deniz suyu sıcaklığı 22 ila 29 derece aralığı olarak belirleniyor.
Akşam geç saatlerde denize girmenin faydaları:
Deniz suyu sıcaklığı daha yüksektir. Gün boyunca güneş ışığı alan deniz suyu, akşam saatlerinde daha ılık ve konforlu bir hal alır. Bu da denize girmeyi daha keyifli bir hale getirir. Özellikle soğuk suya alışkın olmayanlar için akşam denize girmek daha uygun olabilir.
Kaşlıoğlu, "İnsanlar hem güneş ihtiyacını karşılamak, hem de eğlenmek amacıyla deniz ya da havuzlara gitmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken husus, güneşin tepede olduğu saat 11.00 ile 15.00 arası güneş altında durmamak lazım.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri