Çevirgel Duası Gerçek Midir? ( Peygamberden (s.a.s.) nakledilen bu konudaki hadisler arasında çevirgel/döngel duası diye bir dua yoktur. Çevirgel duasıyla ilgili Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı bir fetva yayınlamıştır. Bu fetvada, ne Kur'an-ı Kerim'de ne de hadislerde Çevirgel Duasının yer almadığı belirtilmiştir.
Çevirgel duası adı altında kötü niyetle yazılan dualardan uzak durulması belirtilmiştir. Kişinin hayrına olmayan duaların ters tepeceği ve kötü sonuçlar doğuracağı bildirilmiştir. Dua ederken, tamamen Allah'a teslimiyet içinde olunmalı ve sadece Allah'tan istenmelidir.
Bihakkı Lâilâhe illallahü Muhammedin Resulullahi Yarab, sen ol Şan'ı büyük Allah, sen ki yedi kat yerleri ve gökleri yarattın: Yarab senin izzetin hürmeti için Filanca'nın gönlünü ve canını ve yedi kat endamını ve iradesini ve kararını bana çevirgel, gayrilerinden gönlünü ayırgil.
Çevirgel Duası Fazileti Nedir? Giden kişinin arkasından okunduğunda terk eden geri döner. Duada ayetler okunup, Allah'ın isimleri zikredildiği için öncelikle kişinin imanı artacak ve büyük sevaplar kazanacaktır. Eşler arasındaki bağ daha güçlü olacaktır.
Muhammed, "Âdetli kadın ve cünüp olan kişi Kur'an'dan hiçbir şey okuyamaz." (Tirmizî, Tahâret, 98; İbn Mâce, Tahâret, 105) buyurmuştur. Buradan çıkan sonuca göre adetli iken yüzünden ve ezberden Kur'andan hiç bir ayet okunamaz.
İlgili 36 soru bulundu
Kadınlar âdet veya lohusalık hâllerinde iken dua edebilirler; zikir ve dua anlamı taşıyan âyet-i kerîmeleri okuyabilirler. Bunun yanında, kelime-i şehâdet, kelime-i tevhid, istiğfar, salavât-ı şerîfe getirebilirler.
Ayetel kürsinin adetliyken hem ezberden hemde Kur'andan okunması caiz değildir. Bu ayeti kerime sadece adet halinin sona ermesinin ardından gusül abdesti alındıktan sonra okunabilir. Gusül abdesti gerektiren adet hallerinde Kuranı kerime el sürmek ve yüzünden okumak haram olmaktadır.
"Üç kişinin duası geri çevrilmez.
1- Babanın (evladına) duası. Babanın evladına duası, Peygamber'in ümmetine duası gibidir. 2- Misafirin duası. 3- Mazlumun duası (Tirmizi, Birr, 7/1905)."
Çevirgel duası, bir niyet, hacet duasıdır. Her türlü çabayı göstermesine rağmen, eşi, nişanlısı veya sevgilisi tarafından terk edilen kişilerin başvurduğu bir duadır. Bu duayı hem kadın hem de erkek okuyabilir. Bu dua en tesirli geri getirme dualarından biri olarak kabul edilir.
Vel'ahıretü hayrün ve ebka. İnne haza lefissuhufel'ula. Suhufi ibrahiyme ve musa. Sevdiğine kavuşma duası abdest alınarak okunmalıdır.
Zengin olmak için okunacak dua... Şahmeran duası, içinde Allah'ın isimlerinin zikredildiği oldukça araştırılan dualardan biri. Kimi İlahiyatçılar bu duanın panik atak gibi psikolojik hastalıklara iyi gelebileceğine işaret ederken, kimileri rızkı genişleteceğini ve zengin olmak isteyenlerin okuyabileceğini söylemiştir.
11 ismi azam duası nasıl yapılır? İsmi Rahman duası da denilen İsmi Azam duasını okumak için öncelikle abdest alınır. Daha sonra kıbleye yönelerek 3'er defa Fatiha ve İhlas suresi, bir defa da Ayetel Kürsi okunur. Ardından Esmaü'l Hüsna'dan alınan 5 isimle terkip edilen İsmi Azam duası okunur.
VASIL DUASI OKU (KAVUŞMA DUASI)
- Ya Cami esmasına nida edilir ve ardından Ala suresi okunur. - Ya Mucib esmasına nida edilir ve ardından İnşirah suresi okunur. Duada geçen esmaların anlamı ise şöyledir: Ya Vedud esması "seven ve sevilmeye layık" anlamındadır.
Hasbünallahu veni'mel vekil. İyyake na'büdü ve iy'yake nestain. Velhamdü lillahi rabbil alemin.
Mübin Duası Nedir? Borçların ödenebilmesi, maddi bakımdan rahata ermek, her çeşit sıkıntı ve derdin ortadan kalkmasını dilemek, kazalardan belalardan korunmak gibi niyetler ile okunabilen Mübin duası Kur'an-ı Kerim'de bulunan ve Yasin suresinde yer alan yedi ayetten meydana gelmektedir.
- Çeşitli gizli ilim sitelerinde zulüm gören kişinin karşı tarafın kalbini sıkıştırması niyete göre pişman etmesi için ya şedidel batşi yönergeleri mevcut. Bu bir büyü müdür? - Fakat Kuran'da geçtiği söylenmekte.
(Merakıl-felah)daki hadis-i şerifte, (Her namazdan sonra, üç kere Estagfirullah elazim ellezi la ilahe illa huv el-hayyel kayyume ve etubü ileyh okuyanın bütün günahları affolur) buyuruldu. Bu fakir [Muhammed Masum hazretleri] farz namazlardan sonra, 70 kere istigfar okuyorum.
İslâm dinine göre dua için mutlaka uyulması gereken özel bir zaman ve mekân tahsis edilmiş değildir. Her yerde her zaman dua edilebilir. Nitekim Kur'ân-ı Kerîm'de, “Akşama ulaştığınızda ve sabaha kavuştuğunuzda, gündüzün sonunda ve öğle vaktine eriştiğinizde, Allah'ı tesbîh edin (namaz kılın).
Allah, Müslüman'ın duasını kabul eder. Ama bazen bazı duaları geciktirir. Onun da bir sebebi, bir hikmeti vardır. Peygamber Efendimiz, "Duanın kesin kabul edileceğine inanarak dua edin" buyuruyor.
İhlas suresi eğer ezberden okunacak ise kişilerin namaz abdesti almasına gerek yoktur. Ancak bu sureler Kur'an'dan okunacaksa kişinin abdest alması gerekmektedir. Gusül abdesti olmayan kişilerin sureleri ezberden de okuması doğru değildir. Bu nedenle gusül alındıktan sonra okunması gerekir.
Cünüp olup da henüz gusletmeden önce âdet görmeye başlayan bir kadının hemen gusletmesi şart değildir, guslü âdetinin bitimine kadar geciktirebilir (Haddad, el-Cevhera, 1/31-32; İbn Nüceym, el-Bahr, 1/63). Ancak bu durumdaki kadınların gusül abdesti alması uygun olur.
Ayetel kürsi adetliyken hem yüzünden hem de ezberden okumak caiz olmamaktadır. Adet hali gibi durumlarda gusül abdesti alındıktan sonra ancak okumak mümkündür. Gusül gerektiren adet hallerinde Kuranı kerime dokunmak ve yüzünden okumak haramdır.
Hanefî, Şâfiî ve Hanbelîlere göre tıpkı cünüp gibi âdetli veya lohusa kadın da Kur'ân okuyamaz.
Adetliyken hangi dualar okunur, adetliyken hangi zikirler çekileceği internette çok aratılan konular arasında. Kadınlar, adet günlerindeyken her duayı, her sureyi okuyabilir ve istedikleri zikirle tesbihat yapabilirler.
Haliyle kandilde Kur'an-ı Kerim okunduğu zaman dinleyebilir, her çeşit zikir ve dua yapabilir, sadaka verebilirsiniz. Adetliyken okunabilecek dualar : Adetliyken dua edilmesinde hiçbir sakınca yoktur. İstediğiniz her duayı okuyabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri