Ceviz, omega 3 yağ asitlerinden en zengin olan bitkisel besinler arasında yer alır. Omega 3 yağ asitleri erkek bireylerde testislere kan akışını hızlandırır. Bu sayede sperm üretimini destekler, sperm sayısının yeterli seviyede olmasına yardımcı olur.
Gebelik ihtimalini artıran kuru yemişler
Badem: İçerdiği E vitamini ve omega 3 yağ asitleriyle yumurta kalitesini artırır. Ceviz: Omega 3 yağ asitleri, magnezyum ve lif açısından zengin olan ceviz antioksidan etkiyle yumurta kalitesini artırır.
Omega 3'den zengin besinler yumurta kalitesinde ve embriyo tutunmasında etkinliği ispatlanmıştır. Uskumru, sardalya, hamsi, alabalık, somon gibi omega 3'den zengin besinler haftada 2 kez tüketilmelidir. Fındık, ceviz, badem, avokado, zeytin gibi omega 3'den zengin besinler mutlaka diyete eklenmelidir.
Hamile kalmak için beslenmenize özen gösterin
Özellikle içerdikleri kolin, inositol, folik asit, omega 3, A ile D vitamini ve aminoasitler sayesinde yumurta kalitesini artıran faydalı besinleri düzenli olarak tüketmek çok önemli.
İlgili 31 soru bulundu
Yağ ve şeker tüketiminizi azaltmalısınız. Proteinden zengin bir beslenme şekli seçmelisiniz. Yağsız süt ve süt ürünleri, balık ve beyaz etler diyetinizde yer almalıdır. Mutlaka bol taze meyve ve sebze alınmalı, bunun yanında makarna, pirinç, baklagiller gibi farklı besin gruplarını da tüketmelisiniz.
Hamilelik dönemine hazırlanırken tüketimini kısıtlamamız gereken bazı besinler de söz konusudur. Bunlar; konserve yiyecekler, tuz oranı yüksek yiyecekler, sakatatlar, şarküteri ürünleri, çok yağlı besinler ve kızartmalardır. Özellikle tuz oranı yüksek olan besinler vücutta su tutarak ödem oluşumuna neden olurlar.
Bazı yiyeceklerin yumurtlama sürecini desteklediği bilinmektedir. Uzmanlar özellikle folik asit, omega 3 yağ asitleri, çinko, magnezyum, selenyum ile A, D ve E vitamini içeren besinlerin yumurta sayısını ve kalitesini arttığını söylüyor.
Folik asit, yalnızca hamile kalmaya çalışılan dönemde değil, hamileliğin ilk üç ayında da alınması tavsiye edilen bir vitamindir. Folik asit hamile kalma şansını artırdığı gibi, hamilelik esnasında da bebeğin omurilik gelişimi bakımından büyük önem taşır.
Anne rahmindeyken anne adayının alışkanlıkları ve ciddi rahatsızlıkları, genetik yatkınlık, antioksidandan fakir beslenme ve obezite de kadınlardaki doğurganlık potansiyelini azaltır.
Bu dönemde işe önce bol bol sebze, meyve ve az yağlı etler tüketebileceğin bir sağlıklı beslenme programı oluşturmakla başlayabilirsin. Düşük yağ oranlı süt ürünleri de dâhil tüm süt ürünlerinin doğurganlığı arttırdığını unutma. Yağlı, işlenmiş ve şeker oranı yüksek gıdalardan kaçınmalısın.
Yumurtanın çatlamaması için haşlamadan 30 dakika önce yumurtaları buzdolabından çıkarın ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Yumurtanız oda ısısında değilse ve vaktiniz de yoksa yumurtayı birkaç dakika kadar ılık suda bekletmeniz yada yumurtayı limonla ovmanız yumurtanın çatlaması ihtimalini daha da azaltacaktır.
Hurmada bulunan östron ve steroller gibi mikro elementler, erkek doğurganlığını büyük bir farkla artırmaya yardımcı olabilir. Hurma poleni özleri, erkek sperm hareketliliği ve sayısı üzerindeki olumlu etkileri nedeniyle de geniş çapta incelenmiştir.
Hamilelikte Omega 3 Yağ Asidi tüketiminde önerilerimiz;
Protein açısından da zengin olan yumurtayı her gün tüketmelisiniz. Yemeklerinizin yanında tükettiğiniz salataları koyu yeşil yapraklı sebzelerle zenginleştirebilirsiniz. Kahvaltılarınıza ya da ara öğünlerinize günlük 4-5 adet ceviz ekleyebilirsiniz.
Fındık. Çinko, bitkisel protein ve E vitamini açısından oldukça zengin olan fındık, cinsiyet hormonlarının sağlıklı ve dengeli bir şekilde üretilebilmesini destekler. Yumurtlamanın bir düzen içerisinde devam etmesine ve yumurta kalitesinin arttırılmasına katkıda bulunur.
Tek seferde hamile kalma olasılığı %3-5 kadardır. Bu nedenle ilk ve tek sefer denemede hamile kalınmamasına şaşırılmamalıdır. Önemli olan yumurta çatlamasının olduğu günler başta olmak üzere düzenli cinsel birlikteliktir. Sperm hücreleri rahim içinde 48 saat kadar canlı kalabilir.
D vitamini eksikliğini araştıran bilimsel çalışmalar D vitaminin gebe kalabilme şansı ile ilişkili olduğunu göstermiştir. D vitamini eksikliği olan hastalarda canlı doğum oranının %31 iken D vitamini eksikliği olmayan hastalarda %59 olması da bu görüşü desteklemektedir.
Çocuk sahibi olmak isteyen çiftler için ilişki sıklığı da oldukça önemlidir. Düzenli adet gören kadınlarda adetin 12 ila 17. günleri arasında gün aşırı ilişkiye girmek yeterlidir. Daha sık yaşanan ilişkiler erkeğin sperm kalitesini azaltabilir bu nedenle gün aşırı yaşanan ilişki gebe kalma ihtimalini artırır.
Cinsel ilişkiden sonra hamile kalmak için ne yapmalı? Cinsel ilişkiden sonra hamile kalmak için, yumurtlama dönemine yakın zamanda beraberlik sağlanmalıdır. Bu noktada en az 2 günlük cinsel perhiz erkekte ideal sperm sayısının ulaşılmasına olanak sağlamaktadır.
Yumurta çatlaması, kadınların ovulasyon dönemlerinde yumurtanın yumurtalıktan dışarıya çıkması durumuna denmektedir. Yumurtlama gününün yaklaştığı zamanlarda akıntıda artış olur. Yumurta çatlaması kasık bölgelerinde ağrıya neden olurken göğüslerde şişlik ve vücut ısısında artma gibi tepkimelere de yol açabilmektedir.
Genelde her ay sırasıyla bir yumurtalığınızdan yumurtlama olur. Çok nadiren de 2 adet yumurtlama olur. Bunların ikisi de spermler tarafından döllenirse, çift yumurta ikizleri oluşur.
5- Gebe kalmak için ideal cinsel birliktelik sabah mı akşam mı olmalıdır? cevap: her iki cevapta yanlış çünkü ideal gebe kalma zamanı yumurtlama ve öncesindeki iki gündür unutmayın.
Yumurtlamayı düzenleyen veya uyaran ilaçlar doğurganlık ilaçları olarak bilinir. Yumurtlama bozuklukları nedeniyle kısır olan kadınların ana tedavisi doğurganlık ilaçlarıdır.
"Fallâhu hüve'l-veliyyü ve hüve yuhyî" Şura suresinin 42/9 ayetidir. Çocuk sahibi olmak isteyen kimseler bu ayeti kerimeyi birlikteliklerinden önce 289 kez tekrar etmeleri önemlidir.
İncir Kürü Faydaları Nelerdir? Yumurta gelişimine yardımcı olur. Kaliteli yumurtaların artmasına yardımcı olur. Kadınlarda görülen kist ve miyom sorunlarının önlenmesinde etkili olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri