Gıda teknikeri olan kişilerin besinlerin üretim aşamasından insanlara ulaşana kadar muhafaza edilmesini sağlarlar. Bu nedenle de çalışma alanları genelde laboratuvarlardır. Bu kişiler tarım ve orman bakanlığında, sağlık müdürlüklerinde, gıda üretim endüstrilerinde ya da gıda laboratuvarlarında çalışabilir.
Gerek ürünlerin sağlıklı olarak üretilmesi gerekse ambalajlanması, muhafazası, depolanması ve tüketime sunulması gibi aşamalarda görev alan gıda denetleyicileri yetiştirilmektedir. Mezunlar gıda kalite kontrol laboratuvarlarında ve hizmetlerinde eleman olarak çalışmaktadır.
Gıda Teknikerleri; Gıda Üretimi Endüstrileri, Sağlık Müdürlükleri, Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda Laboratuvarları, Hıfzıssıhha Enstitüsü, Belediyeler ve Hazır Yemek sektörü, Kalite Kontrol Merkezleri, Çevre Koruma Laboratuvarları, Üretim Merkezleri gibi birçok alanda çalışma olanağı bulur.
Gıda Teknolojisi Bölümü atamaları ve KPSS taban puanları
Gıda Teknolojisi bölümüne son beş yılda toplamda 43 kişi kamu kurum ve kuruluşlarına atanabildi. Anlayacağınız, az sayıda da olsa bölüm mezunlarına atamalarda kontenjan verilmektedir.
Bu kişiler, Tarım ve Orman Bakanlığında ya da İl Sağlık Müdürlüğü olmak üzere çeşitli kamu kurumlarında çalışmalarını yürütebilirler. Gıda Teknikeri ayrıca, kendisi de gıda ile ilgili işletme kurarak çalışma faaliyetlerinde bulabilir.
İlgili 41 soru bulundu
Gıda teknikerleri, gıda ile ilgili sektörlerin kurum ve kuruluşları başta olmak üzere gıda üretim endüstrilerinde, Tarım ve Orman Bakanlığı'nda, belediyelerde, sağlık müdürlüklerinde, yemek şirketlerinde ve gıda laboratuvarlarında çalışabilirler.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Laboratuvarları
GIDA TEKNOLOJİSİ
Bu ders sadece yüz yüze öğretim şeklinde yürütülmektedir. Bu dersin önkoşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır.
Gıda Teknikeri, gıda maddelerinin sağlık koşullarına uygun olarak toplanmasını, depolanmasını, üretilmesini, ambalajlanmasını, taşınmasını sağlayarak, gıdanın; fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kontaminasyonunun önlenmesinde görev alırlar.
Bu kapsamda öğrenciler zorunlu stajlarını tercihen Gıda İşletmelerinin üretim, Ar-Ge, kalite kontrol gibi birimlerinin yanı sıra Tarım ve Orman Bakanlığı, Türk Standartları Enstitüsü, Gıda Ar-Ge Merkezleri'ne ait laboratuvarlar ve Akreditasyonu olan özel laboratuvarlarda da yapabilirler.
Bunun yanında Gıda Mühendisliği ve Gıda Teknolojisi lisans mezunları Öğretmenlik meslek bilgisi tezsiz yüksek lisans programı ya da pedagojik Formasyon eğitimi sertifikası programını başarıyla tamamlamaları gerekmektedir. Akabinde KPSS'de alınacak puanlar ile MEB.
Gıda teknikeri olan kişilerin besinlerin üretim aşamasından insanlara ulaşana kadar muhafaza edilmesini sağlarlar. Bu nedenle de çalışma alanları genelde laboratuvarlardır. Bu kişiler tarım ve orman bakanlığında, sağlık müdürlüklerinde, gıda üretim endüstrilerinde ya da gıda laboratuvarlarında çalışabilir.
Gıda Teknolojisi (Dört yıllık lisans programı), Kimya, Beslenme ve Diyetetik, Bitki Koruma, Tarımsal Biyoteknoloji, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Ev Ekonomisi ve Beslenme Öğretmenliği, Biyokimya, Ziraat Mühendisliği, Gıda Mühendisliği.
Beyaz Peynir Üretimi Usta Öğreticilik Yapabilmek İçin Öncelikle Gıda Teknolojisi Alanında Atanmış Alan Öğretmenleri, Gerektiği Durumlarda Besin Teknolojisi Öğretmenliği, Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Gıda Bilimi Teknolojisi Lisans Mezunları Görev Alabilir.
Gıda Teknolojisi Bölümü (2 Yıllık)
GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MESLEK YÜKSEKOKULU.
Merhaba, Gıda teknikerlerinin bakanlıkta denetim yetkisi kaldırılmış olup gıda denetimlerine en az 4 yıllık Gıda Müh., ziraat müh veya veteriner hekimler gitmektedir.
Gıda teknikeri olmak için iki yıllık eğitim veren meslek yüksekokullarının Gıda Teknolojisi önlisans bölümlerinden mezun olma şartı bulunmaktadır. Firmalar, faaliyet gösterdikleri sahalara göre adaylarda meslek yüksekokullarının, Süt Ürünleri, Kimya Teknolojisi ve ilgili bölümlerinden mezuniyet şartı aramaktadır.
Gıda teknikeri olarak mezun olmanızdan sonra, hatta bu yönde kariyerinize devam ederken de gıda mühendisi olma noktasında kalan eğitiminize devam edebilirsiniz. Ülkemizde bu eğitimi almak için dikey geçiş sınavına girmeniz gerekmektedir. Yani üniversite giriş sınavları benzeri bir sınava girmeniz gerekmektedir.
2023 Tekniker Maaşları
Kamuda hizmet ve dereceye gire hizmet veren tekniker adayları ortalama olarak 12.200 TL Maaş almaktadır. Özelde görev yapan Tekniker adaylarının aldıkları maaş ise ortalama 11.500 TL dir.
Tekniker olmak için adayların üniversitelerin iki yıllık önlisans bölümlerinden mezun olması gerekmektedir. İki yıllık ön lisans bölümlerinden mezun olan adaylar tekniker olarak görev yapabilmektedir.
Gıda Teknolojisi bölümü, 2 yıllık bir bölümdür. Özellikle tercih dönemlerinde araştırılan bu bölüm ile en çok merak edilenlerin başında, "Gıda Teknolojisi bölümü hangi üniversitelerde var?" sorusu gelmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri