Hükümlüler, cezalarının son günü öğleden önce tahliye edilirler, ancak Cumartesi, Pazar veya Resmi tatil günleri (İdari tatil günleri hariç) tahliye edilmeleri gereken hükümlüler bir önceki iş günü tahliye edilir.
Bilindiği üzere, Hükümlü ve Tutukluların Ziyaret Edilmeleri Hakkında Yönetmelik'in İkinci Bölüm “Bayramlarda ve özel günlerde açık görüş” alt başlıklı 15 inci maddesi gereğince, kapalı ceza infaz kurumlarında açık görüş izni verilmektedir.
CGİK'in 110. maddesinin 1. fıkrasına göre ; hükümlü her hafta Cuma günü saat 19.00'da cezaevine girecek, Pazar günü saat 19.00'da cezaevinden çıkacaktır.
Bu duyuruda, Ramazan Bayramı ve akabinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Ceza İnfaz Kurumlarında uygulanacak olan açık görüş ziyaretlerinin tarihleri belirlenmiş, 17-18-19-20-21-22-23 Nisan 2023 tarihleri arasında açık görüş ziyareti yaptırılacağı ifade edilmiştir.
Cezaevine gir çık yapılması sürecinde, gerek İnfaz Savcılığından cezaevine ayrılma tutanağı, müddetname hazırlanması, gerekse İnfaz Hâkimliği'nden denetimli serbestlik kararının onaylanması ve saire ilişkin evrak işleri yoğunluktadır.
İlgili 37 soru bulundu
Eğer ki adliyede zorluk yaşarsanız 155'i arayıp teslim olduğunuzu bildirebilirsiniz. Cezaevine polisler sizi teslim ettikten ''Girdi Çıktı İşlemleri'' yaklaşık olarak 3-10 gün sürecektir.
Hükümlüler, cezalarının son günü öğleden önce tahliye edilirler, ancak pazar veya resmi tatil günleri tahliye edilmeleri gereken hükümlüler önceki gün tahliye edilebilirler.”
Görüşmeler sırasında maske takılması ve hijyen koşullarına uyulması zorunlu olacak, ayrıca açık görüş süresi 30 dakika ile sınırlandırılacak. Ceza infaz kurumlarındaki hükümlü ve tutukluların açık görüşünün en fazla yetişkin iki yakını ve ek olarak çocukları ile yapılmasına izin verilecek.
Ceza infaz kurumunda bulunan tutuklular, hükümlüler ve bu kişilerin resmi eşleri, cezaevi pembe oda görüşü/eş görüşmesi ödülü talebinde bulunmak için başvuru dilekçe verebilirler.
Tutuklu ve hükümlüler, aileleri ile görüntülü görüşebiliyor: Ancak ücreti 200 TL.
Hafta sonu infaz, hükümlülük süresinin altı ayı aşmaması halinde her hafta Cuma günleri en geç 19.00'da girmek ve Pazar günleri aynı saatte çıkmak suretiyle yerine getirilir.
Tutuklu yakınınızın bulunduğu cezaevini belirleyip ilgili cezaevi savcısıyla iletişime geçebilirsiniz. Hafta içi mesai saatleri içinde harekete geçerek savcılığa başvuruda bulunmanız, yakınınızla görüşebilmeniz için önemlidir. Eğer savcılık başvurunuzu kabul ederse, tutuklu yakınınızla görüşmek için izin alabilirsiniz.
İşte bu belgeye infaz uygulamasında uygulamada müddetname denilmektedir. Müddetname kısaca, cezaevine alınma tarihini ve ceza evinden tahliye olma tarihini gösterir belgedir. Müddetname hazırlandıktan sonra ilgili cumhuriyet savcısı tarafından imzalanarak hükümlüye gönderilir.
Madde 15 — Hükümlü ve tutuklular, Bakanlıkça uygun görülen, dinî ve milli bayramlar ile özel günlere mahsus olmak üzere, belirlenen tarihlerde, anne, baba, eş, çocuk, torun ve kardeşleriyle açık görüş yapabilir.
Ceza miktarı kasti işlenmiş suçlarda 3 yıl, taksirli işlenmiş suçlarda ise 5 yıl üstünde ise ve yine mükerrer bir durum varsa kişi kapalı cezaevine girdi çıktı yapmak zorunda kalabilir. Kişi ceza evine girer ve kısa sürede çıkabilir.
Ceza İnfaz Kurumunda telefon görüşmeleri ise hafta içi 09.00-17.00 saatleri arasında yapılabilmektedir.
Pembe odaya gizli davet
Eş görüşmesinin güvenli bir şekilde yapılabilmesi için, görüşmenin mahremiyetini ihlal etmeyecek tüm tedbirler alınıyor. Bunlardan biri de görüşme odası giriş kapısının dış kısmını gösterecek şekilde kamera konulup, kayıt yapılması.
Cezalarının toplamı 10 yıldan az olan hükümlüler, cezalarının sadece 1 ayını kapalı cezaevinde geçirmek, “iyi halli” olmak ve koşullu salıverilme süresine 7 yıl veya daha az kalması kaydıyla açık cezaevine ayrılma hakkına sahiptirler.
İşte bu haklardan birisi de çağdaş bilginlerce mahrem görüşme diye tanımlanan cezaevinde mahkûmun eşiyle buluşma hakkıdır.
Açık cezaevi
Dıştan koruma ile görevli personeli bulunmayan ve firara karşı güvenlik önemlerinin en az ve daha basit tutulduğu cezaevleridir. İyi halli, çalışma gücüne sahip ve firar etmeyeceklerine kanaat getirilen hükümlüler bu cezaevlerine gönderilir.
"Madde 44- (1) Hücreye koyma cezası, hükümlünün eylemlerinin nitelik ve ağırlığına göre bir günden yirmi güne kadar, açık havaya çıkma hakkı saklı kalmak üzere, geceli ve gündüzlü bir hücrede tek başına tutulması ve her türlü temastan yoksun bırakılmasıdır.
Akrabalık derecesi nüfus idaresinden alınacak belgeyle ispat edilmelidir. AÇIK GÖRÜŞ YAPABİLECEK OLAN YAKINLAR ŞUNLARDIR ; Belgelendirilmek suretiyle sadece anne, baba, eş, çocuk, torun, büyükanne, büyükbaba ve kardeşleriyle görüştürüleceklerdir.
Karar sonrası kiracıya 15 günlük taşınmazı boşaltma süresi verilir. Bu 15 günlük süre kiracıya kararın tebliği ile başlar ve süre sonunda kiracının taşınmazı boşaltması beklenir. Bu süre içerisinde kiracı taşınmazı boşaltmaz ise ev sahibinin isteğine göre bir miktar daha süre tanınabilir.
Kiracıya verilecek süre en az on gün, konut ve çatılı işyeri kiralarında ise en az otuz gündür. Bu süre, kiracıya yazılı bildirimin yapıldığı tarihi izleyen günden itibaren işlemeye başlar. Belirtilen sürede kira parası ödenmediği takdirde ev sahibi tarafından tahliye davası açılabilir.
Yeni ev sahibinin kiracıyı tahliye etmesi için konut satışı gerçekleştikten sonraki 1 ay içerisinde kiracıya bunu yazılı olarak bildirmesi gerekmektedir. Devam etmekte olan kira sözleşmesini sona erdirmek için de 6 ay sonra dava açabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri