Cevap: Cezayir, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport hamilleri için vize talep etmektedir. Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) Pasaport hamilleri, 6 ay içerisinde 90 günü aşmamak koşulu ile Cezayir'e vizesiz seyahat edebilirler. 10. Soru: Cezayir vizesi almak zor mu?
Vize 180 gün boyunca geçerli olacak ve giriş, planlanan veya planlanan varış tarihinden itibaren 6 ay içinde yapılmalıdır. Vize, Cezayirlilerin Türkiye'de en fazla 30 gün kalmalarına izin verecek ve 1 ay sonra Türkiye'den ayrılmaları gerekiyor.
Cezayir turistik vize başvurularında Cezayir'deki turizm seyahat acentesinden satın alınmış tur sözleşmesi ve otel konfirmasyon belgesi sunma zorunluluğu nedeniyle Cezayir turistik vizesi almanın zor olduğu söylenebilir.
Cezayir Vize Ücretleri
2 Nisan 2024 tarihli güncel 1 aylık tek girişli ticari Cezayir vize ücreti 100 EUR'dur. Özel Ziyaret, Turistik ve Evraksız Cezayir vize fiyatları da aşağıdaki gibidir.
Cezayir'den alınan vize Schengen Vizesi Değildir. Schengen ülkelerine Cezayir vizesi ile giriş yapılamaz. Detaylı bilgi edinmek için Dışişleri Bakanlığı resmi internet sitesinden bilgi alabilirsiniz.
İlgili 21 soru bulundu
Türkiye'den gidecek olan vatandaşlardan Umuma Mahsus(Bordo) pasaport sahibi olanların Cezayir için ziyaret sebebine göre vize almaları gerekmektedir. Hususi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaport, Diplomatik (Siyah) Pasaport sahiplerinden ise 90 günlük süre için vize talep edilmemektedir.
Cezayire vize kalktı mı? Cezayir vizesi kalkmamıştır. T.C. Bordo (umuma mahsus) pasaport sahiplerinin vize alması gerekirken, iki ülke resmi pasaport sahipleri 90 günü aşmama koşuluyla Cezayir vize işlemlerinde muaftırlar.
Cezayir Vizesi Kaç Günde Çıkar? - Ankara
Bu değerlendirme yaklaşık olarak 4-10 günlük bir süre sonunda sonuçlanmaktadır. Konsoloslukta yaşanabilecek herhangi bir yoğunluğa göre bu süre değişebilir. Konsolosluğun sizden ek evrak istemesi durumunda vize başvuru değerlendirilmesi uzayabilir.
Yeşil, gri ve kırmızı (diplomatik) pasaport sahiplerinden 90 güne kadar vize talep etmemektedir. Cezayir vize sürem bitmeden yeniden vize alabilir miyim? Cezayir vizenizin süresi bitmeden yeniden Cezayir vizesi alamazsınız.
Oturma İzni için kişinin ikamet ettiği bölgenin Emniyet Müdürlüğü'nden gerekli prosedürleri tamamlaması gereklidir. Gerekli işlemleri tamamlayan kişiye 3 aylık oturum izni verilir. Cezayir oturum izninin süresi dolan kişinin vakit kaybetmeden oturma izninin süresini uzatması gerekir.
Cevap: Cezayir, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport hamilleri için vize talep etmektedir. Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) Pasaport hamilleri, 6 ay içerisinde 90 günü aşmamak koşulu ile Cezayir'e vizesiz seyahat edebilirler.
Cezayir'e seyahat edecek vatandaşlarımızdan Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
Cezayir'de sokakta alkol içmek kesinlikle yasaklanmış durumda ve alkollü içecekler sadece özel olarak belirtilmiş alanlarda satılıyor. Ülkedeki hemen tüm restoranın menüsünde de alkol içecekler ve özellikle ünlü Cezayir şaraplarını bulmanız mümkün.
Bu sebeple Hususi pasaport ve Hizmet Pasaportu sahipleri toplamda 157 ülkeye seyahat edebilmektedirler. Diplomatik Pasaporta ise 166 ülke vize uygulamamakta, 10 ülke kapıda vize vermektedir. Böylelikle Diplomatik Pasaport sahipleri toplamda 175 ülkeye seyahat edebilmektedirler.
Schengen ülkeleri Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İtalya, İspanya, İsveç, İsviçre, İzlanda, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan'dır.
Afrika'nın yüz ölçümü bakımından en geniş ülkesi olarak bilinen Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti adlı bu ülkede asgari ücret 2023 yılı için 268 Dolar civarında yer almaktadır.
Cezayir akdeniz iklimine sahip olduğu için yıl boyunca hava sıcaklığı eksi derecelere düşmemektedir. Aynı zamanda her dönem ziyaretçi almaktadır. Ülke ziyareti için en uygun dönem haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarıdır. Hava sıcaklıkları ve etkinlikler bu dönemde artış göstermektedir.
Vietnam Yeşil, Gri ve Diplomatik pasaportlara 90 güne kadar ki kalışlarda vize talep etmemektedir. Normal (bordo) pasaport sahiplerine vize gereklidir. Vietnam vizeleri sadece Ankara Büyükelcilikten verilmekte veya C1 belgesi ile sınır kapısından alınmaktadır.
Umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları vizeye tabidir. Çalışmak için gelecek vatandaşlarımızın önceden Kuveyt'teki kefilleri vasıtasıyla vize almaları gereklidir. Resmi (diplomatik, hizmet ve hususi) pasaport hamili Türk vatandaşları 90 güne kadar olan seyahatleri için vizeden muaftırlar.
Cezayir'e Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları üç (3) aya kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
Seyahat başlangıç tarihinizden uygun bir süre önce, Schengen vize kararının verilmesi için yaklaşık 15 iş günü gerekmektedir ama başvuru sahibinin uyruğu, Büyükelçilik/Konsoloslukların iş yoğunluğu ve istenen vizenin türüne göre işlem sürelerinde değişiklik olabilir.
Cezayir'de çalışma izninin geçerlilik süresi bir yıldır. Çalışma izninin süresi dolduğunda, çalışma izninin yenilenmesi gerekmektedir. Cezayir'de çalışma koşulları, işverene göre değişiklik gösterebilir. Ancak genel olarak, Cezayir'de çalışma koşulları Türk vatandaşları için tatmin edicidir.
7 yıl Cezayir'de resmi olarak ikamet eden yabancı uyruklu kişi gerekli koşulları sağlaması halinde Cezayir vatandaşlığına geçebilir. Cezayir vatandaşlık talebi başvuru sahibinin ekonomik, mesleki, eğitim, ailevi ve durumu incelenerek karara bağlanmaktadır.
Vize başvurusu için randevu alma zorunluluğu söz konusudur. Ülkelerin konsolosluk ya da başkonsolosluk bölümlerinden randevu alabilirsin. Ayrıca sınır kapıları ve havalimanlarında bulunan gişelerden de vize başvurusu için randevu oluşturabilirsin. Aracı vize başvuru merkezleri de randevu konusunda sana yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri