Cezayir'e giriş yapılabilmesi için talep edilen kısa süreli vizeler daha çok turizm ve ticari amaçlı verilmektedir. Afrika ülkesinde çalışabilmek için çalışılacak kurum, yapılacak işi belgeleyen, işle ilgili belgeler vizenin başvuru sebebi dolayısıyla çalışılacak şirket tarafından hazırlanması gerekmektedir.
Cezayir Çalışma Vizesi sahibi kişi Cezayir'e giriş yaptıktan sonra çalışma izni başvurusunda bulunmalıdır. Başvurunun yapıldığı işyerinin bağlı olduğu valilikten imza ile alınan onaydan sonra resmi olarak yabancı kişi Cezayir'de çalışmaya başlayabilir.
Oturma İzni için kişinin ikamet ettiği bölgenin emniyet müdürlüğünden istenmekte olan gerekli prosedürleri tamamlaması gerekmektedir. Gerekli işlemleri tamamlayan kişiye 3 aylık oturum izni verilir. Cezayir oturum izninin süresi dolan kişinin vakit kaybetmeden oturma izninin süresini uzatması gerekir.
Cezayir'de sokakta alkol içmek kesinlikle yasaklanmış durumda ve alkollü içecekler sadece özel olarak belirtilmiş alanlarda satılıyor. Ülkedeki hemen tüm restoranın menüsünde de alkol içecekler ve özellikle ünlü Cezayir şaraplarını bulmanız mümkün.
Gerekli görüldüğünde Konsolosluklar ek evrak isteme hakkına da sahipler. Çıkış süresi ise teslim edilen vize başvuru dosyasının eksiksiz olmasına bağlı. Ancak Cezayir Çalışma Vizesi çıkma süresi ortalama olarak 7-10 iş günüdür.
İlgili 24 soru bulundu
Cezayir turistik vize başvurularında Cezayir'deki turizm seyahat acentesinden satın alınmış tur sözleşmesi ve otel konfirmasyon belgesi sunma zorunluluğu nedeniyle Cezayir turistik vizesi almanın zor olduğu söylenebilir.
“Türk Milleti'nin dünyada en çok sevildiği ülkelerin başında Cezayir geliyor” denilse yanlış olmaz. Sahil kesiminden bin 500 km içeride sahrada yaşayan halkın Türkler'e duyduğu sevgiyi anlatmak mümkün değil.
Afrika. Cezayir'de ağırlıklı olarak haik giyen kadınlar, bir tür örtü.
Cezayir'de LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel ve trans) bireyler, LGBT olmayan bireylerin uğramadığı yasal ve sosyal zorluklarla yüz yüze gelmektedir. Uluslararası Lezbiyen ve Gey Birliği'nin Mayıs 2008'de yayımladığı rapora göre Cezayir'de hem erkekler hem de kadınlar arası hemcins cinsel ilişkiler yasaktır.
8. maddede çok eşliliğe açık bir şekilde müsaade edilmiştir. Ancak bu konuda bazı şartlar ileri sürülmüştür; ikinci evliliğin gerçekleşebilmesi için şer'i bir gerekçe olmalı ve her iki kadın da bu evliliği bilip razı olmalıdır.
Umuma mahsus pasaport sahipleri Cezayir'e yapacak oldukları seyahatlerde vize almak zorundadırlar. Diplomatik (siyah), hususi (yeşil), hizmet (gri) pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Cezayir'e yapacakları girişlerde 90 güne kadar vizeden muaf tutulmaktadır.
Oturma izni harç ücreti: 1040 TL. Oturma izni kart ücreti: 160 TL. Oturma iznini almak için başvuruda bulunan yabancı kişinin yaşına göre farklılık gösterebilmekle birlikte sağlık sigortası ücreti 500 -1750 TL arasındadır. 65 yaş altı kişiler için sağlık sigortası ücreti ödenmesi zorunludur.
Çalışma İzni Almak
İrlanda, Portekiz, Almanya Danimarka ve Finlandiya çalışma iznini kolay veren ülkeler arasındadır. Çalışma iznini en zor veren ülkeler arasında Vatikan ve Liechtenstein vardır.
Farklı kategorilerde birçok vize türü yer alsa da genel olarak Cezayir için yapılan vize başvuruları 1 iş günü ile 4 iş günü arasında sürmektedir. Olağan dışı bir durumun meydana gelmesi durumunda ise vize süreçlerinin sonuçlanmasının 10 güne kadar sürebildiği de unutulmamalıdır.
Cezayir'e Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları üç (3) aya kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
Her iki ülke de Akdeniz Birliği'ne üye ülkeler arasındadır. İkili ilişkiler ileri düzeyde olumlu olarak devam etmektedir. Cezayir, Türkiye Devleti'ne bağımlı pozisyonda yer almaktadır. Türkiye, Cezayir'i uluslararası alanda korumaktadır ve ülkeye yardım etmeye devam etmektedir.
Ekonomi. Cezayir, Afrika kıtasının en zengin ülkelerinden biridir. Yıllık 113,6 milyar dolarlık Gayri safi millî hasıla ile kıtanın en büyük beşinci iktisadına sahiptir.
Günümüzde Cezayir nüfusunun tamamına yakını Müslümandır. Ülkede Malikî mezhebi yaygın olup, Hanefî ve İbadî mezheplerine mensup az sayıda insan da bulunmaktadır.
Çeşitli kaynaklara göre, Türklerin Cezayir nüfusundaki oranı yüzde 5 ile yüzde 25 arasında değişiyor. 2014 nüfus sayımlarında çıkan 38 milyon kişilik sonuç baz alındığında, 760 bin ile 9,5 milyon arasında bir Türk azınlıktan söz etmek mümkün.
Cezayir (al-JEERZ; Arapça: الجزائر al-Jazā'ir, Cezayir Arapçası ve Berberice: Dzayer دزاير; Fransızca: Alger, Fransızca telaffuz: [alʒe]), Cezayir'in başkenti ve en büyük şehridir.
Cezayir, Kuzey Afrika'da yer alan, Afrika'daki ülkeler arasında yüz ölçümü açısından en büyük ülkedir. Cezayir yüz ölçümü toplam 2.381.741 kilometre karedir. Cezayir başkenti yine Cezayir'dir. Cezayir etnik açıdan İslam, Arap ve Berberi ülkesidir.
7 yıl Cezayir'de resmi olarak ikamet eden yabancı uyruklu kişi gerekli koşulları sağlaması halinde Cezayir vatandaşlığına geçebilir. Cezayir vatandaşlık talebi başvuru sahibinin ekonomik, mesleki, eğitim, ailevi ve durumu incelenerek karara bağlanmaktadır.
Akdeniz iklimine sahip olan Cezayir, kış aylarında yağışlı; yaz aylarında ise sıcak ve kuraktır. Cezayir'e gidilecek en ideal zaman ilkbahar ve yaz aylarıdır. Türkiye'den Cezayir'e ulaşım oldukça kolaydır. Direkt olarak şehre gidilmek istenirse Atatürk Havaalanı tercih edilmelidir.
Türkiye Cumhuriyeti Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri), Diplomatik (Siyah, Kırmızı) Pasaporta sahip kişiler 6 ay içerisinde 90 günü aşmamak koşulu ile Cezayir vize işlemlerinde muaf tutulmuşlardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri