Cheesecake kalıbı kaç cm olmalı? Tariflerde ölçüler genellikle 20 ya da 23 santimetre çapındaki kalıplara uygun olacak şekilde verilir, bunu da aklınızın bir kenarına yazabilirsiniz. Cheesecake yaparken kullanacağınız malzemelerin tamamının oda sıcaklığında olması gerekir.
Ezilmiş bisküvilerin içine oda sıcaklığındaki margarin ya da tereyağını ekleyerek yoğurun. Hazırladığınız hamuru 24 cm lik kepçeli kalıbın tabanına yayın ve bastırarak sıkıştırın. Kelepçeli kalıbınızın altını 2 kat alüminyum folyo ile kapladıktan sonra 150 derece önceden ısılmış fırında 15 dakik kadar pişirin.
Kelepçeli kalıp kullanın. Böylece cheesecake'i kalıptan çıkarmakta zorlanmazsınız. Fırını önceden ısıtın. Böylece malzemelerin dengeli pişmesini sağlayabilirsiniz.
22 cm çapında 9 cm yüksekliğinde altı çıkabilen San Sebastian Cheesecake kalıbı. Kutu içeriği 4 parçadan oluşmaktadır. Kalıp,kalıp çıkabilen taban, taban yuvarlak yıkanabilir Yağlı Kağıt ve kenar yıkanabilir Yağlı Kağıt. Kalıp kenarları İçin tasarlanan kenar yıkanabilir Yağlı Kağıt 13 cm yüksekliğindedir.
-Fırını mutlaka turbo (fanlı) ayara getirin. Böylece dışı daha yanık, içi daha akışkan ve yumuşak olacaktır. -Pişirme süresi tamamen fırınınıza ve nasıl sevdiğinize bağlı.
İlgili 19 soru bulundu
Cheesecake harcı içeriğindeki yumurta sayesinde ısı ile buluştuğunda kabarır. Pişme işleminden sonra yavaşça soğurken çöker ve çökerken çatlama meydana gelir. Bu sebeple küçük bir bıçak yardımı ile fırından çıkardığınız tatlınızın kenarlarındaki yağlı kağıttan biraz kurtararak çatlamayı minimuma düşürebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış fırının alt kısmına tepsiyi yerleştirin. 175 derece de yaklaşık 40 ila 60 dk arasında pişirin. (pişme saatini net veremiyorum çünkü her fırının pişirme işlemi farklı) Kek pişerken fırının kapağını açmayın. Cheesecakenizin kenarları sabit ortası hafifçe sallanıyor ise pişmiş demektir.
İster kelepçeli, ister çember kalıp kullanın yağlı kağıt kesinlikle kullanılmalı çünkü cheesecake de hem bisküvi taban yok hem de çok sıvı. Düşük devir diye özellikle vurguluyorum, peynir ve şeker çok kabarırsa karışım ortasından çatlayabilir ya da çökebilir.
Yanmış cheesecake'yi bir de borcamda deneyin! Borcamda san sebastian cheesecake tarifi ile yanmış görünümüne bayılacağınız bir tatlı hazırlamış olacaksınız. Mutfak sizi bekler.
Eğer çikolatalı tart tarifimdeki gibi bir tart hazırlamayı düşünüyorsanız aşağıdaki gibi tek parça bir tart kalıbı kullanabilirsiniz. Tabi bu kalıbın 28 cm olanlarını tercih etmelisiniz.
Tariflerde ölçüler genellikle 20 ya da 23 santimetre çapındaki kalıplara uygun olacak şekilde verilir, bunu da aklınızın bir kenarına yazabilirsiniz. Cheesecake yaparken kullanacağınız malzemelerin tamamının oda sıcaklığında olması gerekir.
Şeklinin muhafaza edilebilmesi ve kolay çıkabilmesi için mutlaka kelepçeli kalıp kullanın.
Ilındıktan sonra fırından çıkarıp 1 saat kadar soğuduktan sonra hazırladığımız sosu üzerine dökün. Dolapta 1 gece dinlendirip servis edebilirsiniz.
18 cm olan 7-9 kişilik, 20 cm olan 10-12 kişilik, 22 cm olan ise 12-15 kişilik pastalar için kullanılır. Kare veya dikdörtgen şeklinde pastalar yapıyorsanız bu şekillerde olan kek kalıplarını tercih etmeniz size kolaylık sağlayacaktır.
28 cm Kek Kalıbı kaç kişilik? Kalıp 18×28 cm, pasta ise 30 kişilik, ince kesilirse 35-40 kişilik.
San sebastian cheesecake, yanık cheesecake olarak da biliniyor. Lezzetiyle olduğu kadar görünümüyle de dikkat çeken bu nefis tatlının sırrı içindeki peynirinin yumuşaklığı. Diğer cheesecake'lerden farkı da tabanının olmaması. Birkaç malzemele ile basit bir şekilde hazırlayarak sofranıza renk katabilirsiniz.
İtalya'da kullanılan Ricotta ise birçoğumuzun bildiği Lor Peyniri'dir ve Türkiye'de de bulabilmek mümkündür. Amerika'da ise Philedelphia krem peyniri kullanıyor. Cheesecake denince akla gelen New York tarzı cheesecake'ler bu peynirle yapılıyor.
1-Cheesecake harcını kesinlikle haddinden fazla çırpmamanız gerekiyor. Özellikle yumurtaların ilavesinden itibaren -sadece karışana dek- çırpmanız önemli, aksi halde çatlama kaçınılmaz.
Kısaca şöyle anlatayım, cheesecake Yunanistan'ın Samos adasından çıkmıştır. “Yok artık,” demeyin, aynen öyle… Cheesecake'in 4 bin sene önce bile yendiğine inanılır, hatta ilk cheesecake tarifi 236 yılında yapılmıştır.
Fiyatı : 105.00 TRY
San Sebastian Cheesecake porsiyonu yağlı kağıt üzerinde kutu içerisinde teslim edilmektedir.
Bir Dilimi 35 Türk Lirası Olan Abonelere Özel San Sebastian Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı 4.7 milyon kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.
Daha sonra fırın 160 dereceye indirilip kekin üzeri pembeleşinceye kadar bir on dakika daha fırında tutulur. Sosu için toz şeker, nişasta suyla karıştırılır. Daha sonra frambuaz ya da vişne eklenip kısık ateşte pişirilir. Pişen sos ılınınca soğuk cheese cake'in üzerine dökülür.
Fırından çıkardığınız cheesecake oda sıcaklığına geldiğinde servis tabağına aktarıp buzdolabında en az 8 saat soğumaya bırakın. Buzdolabında tazeliğini 3 gün boyunca koruyacaktır.
Yoğurtlu cheesecake olur mu demeyin bal gibi de oluyor, çok da güzel oluyor. 1 kg yoğurt kullanarak bugün cheesecake (çizkek) yapıyoruz. Bence çizkek yapmak istiyorsanız mutlaka bu tarife bir şans verin derim.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri