Bitki yapraklarına bakım yapılırken doğal parlatıcılardan yararlanmak faydalı olacaktır. Ancak bu uygulama kıvrık yapraklı veya ufak kılları olan bitkilere yapılmamalıdır. Daha iyi bir parlaklık elde edebilmek amacıyla yaprakları nazik bir biçimde silmek için sabunlu su ve sünger kullanılabilir.
Yaprak temizliği: Yaprakları tozlanmış veya kirli olan bitkilerin yapraklarına düzenli olarak hafifçe nemli bir bezle veya süngerle silmek, bitkilerin fotosentezi için daha iyi bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.
Yaprakların tozunu alma
Hafif nemli ve yumuşak bir bezle, yaprağa zarar vermemek veya kırmamak için diğer elinizle yaprağa destek olarak yaprağın yüzeyini nazikçe ovalayın. Daha büyük yeşil yapraklı salon bitkileri için, daha az kırılgan olduklarından bu işlem daha kolaydır.
Saksı bitkilerinin yapraklarını muz kabuğunun iç kısmı ile silmek, onları temiz ve ışıltılı bir hale getirir. Tıpkı süt gibi, bitkinin görünüşünde hızlı bir iyileşme görürsünüz; yapraklar daha yeşil ve parlak bir hal alacaktır.
Limon suyunu bir sprey şişesine koyun ve çiçeklerinizin kirli alanlarına püskürtün. Sitrik asit kirin parçalanmasına yardımcı olacaktır. Kir inatçı ise bir bez veya bulaşık eldiveni ile hafifçe çıkarın. Çiçekleri soğuk suyla yıkayın.
İlgili 26 soru bulundu
Daha iyi bir parlaklık elde edebilmek amacıyla yaprakları nazik bir biçimde silmek için sabunlu su ve sünger kullanılabilir. Aynı zamanda zeytinyağı kullanmayı da tercih edebilirsiniz. Her iki uygulama ile de yapraklarınız parlak bir görünüm alacaktır.
Hamur işlerinin vazgeçilmezi kuru mayadır. Çiçek ve bitkilerin kısa zaman içinde sağlıklı ve canlı görünmesine yardım eder. Bu durum için tek yapmanız gereken; üç litre suya bir yemek kaşığı kadar kuru maya ekleyerek harmanlamak ve üretilen suyla çiçekleri sulamak.
Çiçek coşturan, bitkilerin ihtiyacı olan bitki besini takviyesini sağlayan gübredir. Günümüzde çiçekçilerde paketlenmiş, kullanıma hazır olarak satılan gübreler bulmak mümkün. Ancak dilerseniz evdeki besinleri de çiçek coşturan olarak kullanabilirsiniz.
Çiçeklerinizin bulunduğu vazoyu suyla doldurup içine ¼ şişe soda koyabilir, bu sayede çiçeklerin daha uzun süre canlı kalmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca diğer asitli içeceklerin de çiçeklerin canlı kalmasına yardımcı olduğu söyleniyor. Ancak siz yine de sodadan şaşmayın!
Bitkinin yapraklarını temizlemek ve parlatmak için: · Bitki küçükse duş altında yıkama yapılarak tozlar temizlenebilir. · Büyük bir bitkinin yaprakları temizlenecek ise nemli bir bez kullanılabilir. · Bitkinin yaprakları tozlardan temizlendikten sonra hafif zeytinyağı ile parlatma yapılabilir.
Devetabanı bitkisinin delikli yaprakları zaman içinde tozlanabilir. Bu tozları mutlaka temiz ve nemli bir bezle dikkatli bir şekilde temizlemeli, hem bitkinin hem de kendi sağlığınızın olumsuz etkilenmesinin önüne geçmelisiniz.
Bu nedenle çiçek yapraklarının parlak görünmesini sağlayan ve çiçek bakım reyonlarında bulunabilecek özel spreylerin kullanılması en ideal çözümdür. Bir başka yöntem ise yapraklara muz kabuğu sürmektir. Özellikle geniş yapraklı çiçeklerde, potasyum içeren muz kabuğu yaprakların parıl parıl görünmesini sağlar.
Bu yöntem için plastik torbaya 1 kaşık tuz ekleyin. Çiçeklerinizi plastik torbaya koyun ve torbayı yavaşça sallayın. Çiçekleri torbadan çıkartıp kurumaya bırakın. Son olarak sprey şişesinin içerine eşit oranda sirke ve su koyup, şişeyi çalkaladıktan sonra çiçeklerin üzerine sıkarak temizlenmelerini sağlayabilirsiniz.
Ortam nemi yeterli olmadığında yaprak kenarları kararabilir. Yaz aylarında ayda bir nem kürü yapın, örneğin siz duş aldıktan sonra banyoda monsteraya da duş aldırın ve 4-5 saat veya gece boyunca kapalı banyoda bırakın ki neme doysun.
Çiçeğinizin toprağında yeteri kadar mineral ve vitamin kalmadığı zaman çiçeklerinizin yaprakları zamanla sararabilir. Çiçekler topraktan yeteri kadar besin alamadığı zaman yapraklarında sararma gibi belirtiler gösterir. Bu durumda kesinlikle çiçeklerinize besin takviyesi yapmanız gerekmektedir.
Ancak bazen, en iyi çabalarınıza rağmen, bitki yaprakları sararır. Kloroz olarak bilinen sararma, bir şey bitkinizin klorofil pigmentine zarar verdiğinde meydana gelir. Bu pigment bitkinin güzel yeşil renginin sağlayan pigmenttir. İyi haber şu ki, sarı yapraklar bitkilerin yardıma ihtiyacı olduğunu size bildirir.
Ev hanımları denedi ve onayladı: Çiçeğin coşması ve toprağın tazelenmesi için toz şekeri toprağa serpiştiriyor. Böylece toz şeker zamanla kendisi nemlenerek eriyor ve vitamini toprağa salıyor. Fermente olan şeker çiçeklerin dallarını coşturarak toprağı da besliyor.
Şeker: Bir litre ılık suya 3 yemek kaşığı şeker ile 2 yemek kaşığı sirke ekleyin. Sirke bakterilerin gelişimini engellerken, şeker ise çiçekleri besliyor.
Randımanlı ve sağlıklı çiçek gelişimi için ihtiyaç olan altı ana besin maddesi karbon, hidrojen, oksijen, azot, fosfor ve potasyumdur. Bunların ilk üç tanesi su ve hava içindedir. Son üç tanesiyse topraktan temin edilmektedir.
Normal dönemlerde kullandıkları gübre ve sular bitkinin sıcaklığındaki pH düzeyini artırmaktadır. İşte bu sebepten dolayı en az üç ayda bir kez olmak üzere bir çay bu topraklarda kullanıldığında fayda sağlamaktadır.
Suyun içindeki şeker iç bölgelerdeki tomurcukları besler ve büyümelerini sağlar, böylece dallanma (büyüme) artar.
Böcekler ve karıncalar tarçın kokusundan hoşlanmaz ve genel olarak bu kokuyu aldıkları bölgelere gitmezler. Bu nedenle, bitkilerinizi karıncalar ya da minik böcekler sarıyorsa saksının dibine toz tarçın serpiştirerek onları uzaklaştırabilir hatta yalnızca çubuk tarçın koyarak da aynı etkiyi yakalayabilirsiniz.
Çiöeklerinizin hızlı büyümesini kök tutmasını istiyorsanıx tavsiye ederim.pirinç suyu orkide bakımında,menekşe bakımında, kalanşo bakımında,çuha çiçeği bakımında, kurdela çiçeği bakımında,atatürk çiçeği bakımında inanılmaz etkili.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri