Ot teriminin genel kullanımı, mutfak bitkileri ve tıbbi bitkileri arasında farklılık gösterir; tıbbi veya manevi kullanımda bitkinin herhangi bir kısmı, yapraklar, kökler, çiçekler, tohumlar, kök kabuğu, iç kabuk (ve demet kambiyumu), reçine ve perikarp dahil olmak üzere otlar olarak kabul edilebilir.
Şevketi bostan, helvacık otu, süt otu, at kestanesi, balsam otu, böğürtlen, alıç ve diken otu gibi çeşitler sayılabilir. Dikenli otların genellikle çay olarak kullanımı tercih edilir.
Yabani bitkiler: Yaşadığımız çevrede birçok farklı yabani bitki bulunur. Camdan dışarı baktığınızda veya dışarı çıktığınız zaman bu bitkiler ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bunlar içerisinde papatya, can çiçeği, madımak, gelin çiçeği, mancar, ebegümeci, ısırgan ve hardal gibi bitkileri saymak mümkün.
Tohumlu bitkilerin en önemli özelliği, çiçek denen üreme organıyla tohum meydana getirmeleridir. Eşeyli üremeye yarayan ve buna uygun şekilde değişikliğe uğramış yapraklar taşıyan sürgün veya sürgün kısımları çiçek adını alır. Bu kısım sınırlı büyüme gösterir ve çoğunlukla diğer sürgünlerden kesin olarak ayrılır.
İlgili 37 soru bulundu
Aslanpençesi, kına, atkestanesi, yılan otu, çörekotu, dalak otu, devetabanı, dişbudak ağacı, fındık, fıstık, ceviz, havuç, hindiba, dalakotu kızılcık, ginseng mayasıl otu ve misk otu vücut gücünü artıran başlıca bitkiler arasındadır.
Çiçek, tohumlu bitkilerin üreme organıdır. Tohumlu bitkilerde eşeyli üremeye yarayan ve bu iş için uygun şekilde metamorfoz geçirmiş yaprakları taşıyan kısa sürgün ve büyümesi sınırlandırılmış yan dallar çiçek olarak adlandırılır. Çiçek taşıyan bitkilere anofit (çiçekli bitki) veya spermatofit (tohumlu bitki) denir.
İlk çiçeğin atası (anjiyosperm yani kapalı tohum oluşturan) olarak Archefructus lionigensis kabul ediliyor. Otsu bir bitki ve çiçeği de oldukça basit. Anjiyospermin özelliği de rüzgar, su gibi taşıyıcılar yerine arı örneğindeki gibi hayvanların polen taşımaya katkısını sağlıyor olması.
Ağaç, botanikte çoğu türünde dalları ve yaprakları destekleyen uzun bir sürgüne ya da gövdeye sahip çok yıllık bir bitkidir.
Bitkiler dış görünüşlerine göre ağaç, çalı ve otsu olmak üzere başlıca üç gruba ayrılabilir. Ancak bu gruplardan ağaçlar ve çalılar odunsu olarak bir araya getirilerek bitkiler odunsu ve otsu olmak üzere iki ana grup altında da toplanabilir.
Dış mekan süs bitkileri olarak şimşir, süpürge çalısı, kamelya, taflan, gardenya, çin gülü, ağaç minesi, zakkum, ateş dikeni, gül, biberiye, porsuk, keçi sakalı, mazı veya kartopu gibi çalılar seçilebilir.
Ot, dişi esrar bitkisinin kurutulmuş çiçeklerini (sömeklerini) tanımlamak için kullanılır. Esrarın en yaygın tüketilen formu olan ot, yaklaşık %3 ila %20 (en yüksek %33) oranlarında THC içerir. Ot aynı zamanda diğer esrar ürünlerinin de ana hammaddesini oluşturur.
Bu 'esrarengiz otlar'ın son yıllarda tıbbi amaçlı üretimi, kullanımı ve yasal hale geldikleri ülke sayısı artıyor. Marihuana, kenevir, haşiş ya da Türkçe'de en çok bilinen adıyla esrar... Bu 'esrarengiz ot'un son yıllarda tıbbi amaçlı üretimi ve esrarın yasallaştığı ülkeler büyük bir oranda artış gösterdi.
Ölmez otu papatyagiller ailesinin bir üyesidir. Dünya genelinde bilinen 600 türü vardır. Ülkemizde ise yaklaşık 34 türü yetişir. Parlak sarı renkli olan Helichrysum türleri halk arasında ölmez çiçek olarak bilinir.
"Orkide" yeryüzünde açan ilk çiçektir. Diğer tüm çiçekler orkidenin soyundan gelmektedir. " | Instagram.
Aşkın, sevginin sembolü olan gül, dünyanın en güzel çiçeği olarak kabul edilir.
Açık tohumlular ise çiçeksiz bitkiler olarak anılırlar ve bu bitkilerde geniş bir canlılar topluluğudur. Çam, Göknar, Sedir, Ladin gibi kozalaklı ağaçlar, Sikaslar, Ginko gibi türler bu gruba dahildir...
Bazı kaktüsler ağaç boyutunda olabilir ancak daha büyük Echinocactus platyacanthus örnekleri gibi dalları olmayabilir. Kaktüsler ayrıca çalı olarak da tanımlanabilir, Stenocereus thurberi örneği gibi birkaç gövdesi yerden veya çok aşağıdan çıkan dallardan gelir. Daha küçük kaktüsler sütunlu olarak tanımlanabilir.
Yaprak, bitkilerde fotosentez, transpirasyon ve solunumun gerçekleştiği temel organlardır. Gövde ve yan dalların üzerindeki boğumlardan çıkan ve büyümesi sınırlı olan yapılardır. Yani bitki değil, bitkiyi oluşturan organlardan bir tanesidir.
İstiridye, muz, çikolata, fındık, keçiboynuzu gibi yiyecekler hormonları tetikleyerek cinsel isteği artırmaktadır. Bu yiyeceklerin dengeli ve düzenli olarak tüketilmesi cinsel isteği arttırmakta önemli rol oynamaktadır.
"Kadınlarda cinsel isteği ve gücü arttıran yiyecekler; muz, zencefil, çilek, bal, avokado, havyar, istiridye, vanilya, kırmızı biber, kuşkonmaz, yumurta gibi besinlerdir. Bu besinler; kadınlarda cinsel isteği ve libidoyu arttıran besinlerdir.
** Çalışma hayatı libidoyu her şekilde kötü etkiliyor. ** Kadınların kendilerini en şehvetli hissettikleri gün, regl döneminin 6. Günü. Bu günden itibaren ilk bir hafta da kadınlarda cinsel isteğin zirve dönemi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri