Profesör. Beyaz cif, mermer tozu içerir ve araç boyasında ağır aşındırıcı etkisi yapar. Boyayı inceltir ve kılcal çizik oluşturur. Yani zararlıdır.
Cif mahveder arabayı..
Cifle bilgisayar kasası ve monitörün dışı iyi temizleniyor, fakat arabayı çizer cif ister amonyaklı ister limonlu olsun. Boyaya zarar vereceği kesin. Cif kremin içindeki amonyak, boyayı parlatır. Cifin içindeki deterjan boyanın üzerindeki kir tabakasını alır.
Oto pastalarına alternatif olarak tercih edilen bu kimyasallar çizik giderme için değil, hijyen sağlama ve temizleme amacı ile üretilmiştir. İçeriğindeki amonyak türevi yüzey aktif kimyasallar otomobilin boyasını ağartabilir ve verniğine ağır hasarlar verebilir.
Cif kimyasal bir madde ve zımparamsı bir işlev gördüğü için parlatmak yerine boyayı matlaştırarak zarar verir. Cif kimyasal bir madde ve zımparamsı bir işlev gördüğü için parlatmak yerine boyayı matlaştırarak zarar verir. Bulaşık teli kullan,daha iyi içine edersin.
Leke çıkarıcı, mutfak temizleyici, araç temizleyici gibi pek çok alanda pratik bir şekilde kullanabileceğiniz Cif Krem Sprey Limon; yağ lekesinin olduğu her yerde pratik ve güçlü bir temizlik sağlar.
İlgili 38 soru bulundu
Hangi Yüzeylerde Kullanılır? Ocak, fırın, mangal, davlumbaz, buzdolabı, banyo, lavabo, duşakabin, fayans arası, tuvalet, motorsiklet jantları, koltuk kumaşı gibi yüzeylerde zorlu kirleri ve lekeleri söker atar.
Bulaşık ya da çamaşır deterjanı kullanmayın
Deterjan araçtaki kiri çıkarmak için etkili bir temizleyicidir. Fakat kirlerle beraber araç yüzeyindeki koruyucu kaplamayı akıtıp aracın boya ömrünün kısalmasına neden olur. Bu nedenle aracınızı deterjan yerine otomobil şampuanı ile yıkamayı tercih edin.
Ilık su, araba temizliği için en uygun olandır. Önce dış temizliği, ardından iç temizliği yapmalısınız. Eğer araba yıkamak için uygun bir alanınız yoksa (garaj, bahçe vb) bu işlemi oto yıkamacılarda gerçekleştirmeniz daha uygun bir seçenektir.
Emaye, plastik, seramik, porselen ve krom gibi yüzeylerde güvenle kullanılabilir.
Bu tip deterjanlar temizlik işini çok iyi yaparlar ancak "aşındırıcı sabun" olarak kabul edilirler. Araba boyası içeren bir zeminde aşındırıcı bir sabun kullandığınızda oksidasyon sürecini hızlandırmış olursunuz. Bu da zamanla aracın boyasına donuk/mat bir görünüm verip parlaklığını yok edecektir.
Aracın Boyasına Zarar Veren Deterjanlar
Ama kullanılan deterjanın yüzey temizleyici veya bulaşık deterjanı olmaması gerekir. Bu tarz deterjanlar kimyasal olarak güçlü yapıya sahiptir. Genellikle de yağ çözücü özellikleri vardır. Bu sert yapıları nedeniyle aracın boyasına ve yüzeyine zarar verebilirler.
Arabaların kaporta boyalarının üzerinde koruyucu tabaka olarak vernik kullanılır. Bu vernik tabakası tıpkı gözde katarakt oluşması gibi, zararlı dış faktörlerin de etkisiyle zamanla yıpranır ve matlaşır. Netfer pasta cila ürünlerini kullanarak bu matlaşan tabakayı alıp solmuş araba boyasını parlatmak mümkündür.
Gaz yağı boyayı besler lekeleri çıkarır ve parlaklık verir. Normal yıkamalar da arap sabununu biraz sıcak suda açıp sünger veya kalın havlu beziyle uygulama şeklinde yapılabilir. Arab sabunu da yıkamadan sonra durulaması kolay ve parlaklık veriyor.
Arabanızı yıkamak için asla bulaşık deterjanı kullanmayın. Aracı Yıkadığınızda temiz görünebilir, ancak sorun şu ki, bulaşık deterjanı aracı korumak için tasarlanmış cila veya wax Uygulmalarını Zamanla Aşındırcaktır.
Arabanızda oluşabilecek yağ lekelerine kadar yağları çözücü ve yüzeyi parlatıcı özelliği ile Asperox Sarı Güç her arabada bulunması gereken bir temizleyicidir. Ayrıca Asperox Sarı Güç ile artık araba koltuğunuzda oluşabilecek lekelerden korkmadan seyahatin tadını çıkarabilirsiniz.
“Aracınızın içini temizlerken asla çamaşır suyu kullanmayın”
Otomobillerin içini temizlerken asla çamaşır suyu veya hidrojen peroksit içeren ürünler kullanmamalısınız. Ayrıca, parlama ve parmak izi önleyici gibi bazı özel kaplamalara zarar verebilecek amonyak bazlı ürünlerden kaçınmalısınız.
Cif krem, sprey ve jellerinin kolayca uygulanması sayesinde kireç, yağ, küf gibi zorlu lekelerle mücadelenizde en büyük yardımcınızdır.
Limonlu su yapip sprey sisesine koy bezle sil.Sonra kopukle bide su vur bisey kalmaz. Şuan Offine!
Araç temizliği ipuçları arasında mutlaka yer alması gereken bir diğer konu da sert sünger veya fırça kullanımı. Bu hata, aracınızın boyasına çizikler oluşmasına ve görüntüsünün matlaşmasına sebep olabiliyor.
CamSil Oto-Sil; Aracınızın iç ve dışında su tutmayı ve leke oluşumunu önleyerek özel bakım sağlar. Plastik ve vinil yüzeyleri temizler, cila etkisini yaratır ve parlatır. Hem koruyucu bir tabaka oluşturarak yıpranmayı önler, hem de güneş ışınlarından korumaya yardımcı olur.
Bulaşık deterjanı, döşeme temizleyici gibi evde kullandığımız temizlik ürünleri araba için zararlı olabilir. Araç temizleme sırasında araba için üretilmiş ürünleri tercih edin. Yumuşak bile olsa kaportayı fırça ile değil, özel yumuşak süngerlerle yıkayın.
Araba camı silmek için ise küçük güderi bez kullanımı daha akılcı bir çözüm olacaktır. Torpido temizliğinde kullanacağınız bezler ise orta büyüklükte ve yumuşak dokulu olmalıdır.
Araba temizliği için uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem ise kabartma tozu karışımıdır. Temizlik açısından önemli bir yere sahip olan kabartma tozunu yaklaşık 4-5 litre su içerisine ekleyerek iyice karıştırın. Hazırladığınız bu karışım ile arabanızı silerek temizleyin.
Bu ürünün kullanıldığı yüzeyler arasında oto kaportası yer almıyor , arabanın boyasındaki verniği soldurmasın , boya zarar görmesin.
Köpük bütün arabaya tamamen uygulandıktan sonra ilk köpük atılan yerden başlanarak tüm araç basınçlı su ile yıkanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri