Çiftçilik belgesini tarım yaptığınız il ya da ilçelerin ziraat odalarından almanız gerekir. Bunun için öncelikle e-devletten çiftçi kayıt formunu indirmeniz ve çıktısını alarak doldurmanız gerekir. Sonrasında diğer gerekli evraklar ve başvuru formu ile Tarım İl Müdürlüğüne başvuruda bulunmanız gerekmektedir.
Çiftçi Kayıt Belgesi almak için iki şekilde başvuru yapılabilir. Başvuru yollarından ilki e-Devlet sistemi üzerinden kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yaparak başvuru formu doldurmak, ikinci yol ise internetten Çiftçi Kayıt Sistemi Başvuru Formu doldurarak İlçe Tarım Müdürlüklerine elden teslim etmek şeklindedir.
Arazinin büyüklüğü 100 dekarının üzerinde ise noter onaylı kira sözleşmesi yaptırmaları gerekir. Eğer ki 100 dekarın altındaysa muhtardan kira sözleşmesi yaptırmaları gerekir. Onaylı kira sözleşmesi ile birlikte tapu fotokopisi alınarak üzerine kaşe basılıp C belgesi doldurması gerekir.
e-Devlet üzerinden alınacak ÇKS belgelerinden ücret talep edilmeyecektir. Çiftçilerin arazi büyüklüklerine göre 9 ile 39 TL arasında değişen ve ÇKS başvurusunu yaparken ödedikleri başvuru ücretleri, beyan etmeleri halinde peşin alınmayacak ve kendilerine verilecek tarımsal destek ödemesinden mahsup edilecektir.
Kimler, Nasıl Kullanabilir? KKB üyesi tüm kurumlar ilgili hizmet sözleşmesini üye temsilcisi veya KKB Üye İletişim Merkezi üzerinden talep edip imzalayarak Çiftçi Kayıt Sistemi'nden yararlanabilir.
İlgili 23 soru bulundu
Üreticiler ÇKS başvurularını arazilerinin bulunduğu yerdeki Bakanlık il ve ilçe müdürlüklerine giderek veya e-Devlet Kapısı üzerinden yapabiliyor. e-Devlet Kapısı'nda başvuru imkanından, geçmiş yıllarda ÇKS'ye kayıtlı olan ve arazi bilgilerinde değişiklik yapmayan üreticiler yararlanabiliyor.
Mal sahibi, kiracı, yarıcı veya ortakçı olarak devamlı veya en az bir üretim dönemi veya yetiştirme devresi tarımsal üretim yapan gerçek ve tüzel kişiler çiftçi sayılıyor.
Düzenleme ile birlikte başvuru süresi 4 ay olarak belirlendi. Başvurular üretim yılından önceki 1 Eylül tarihinde başlayıp 31 Aralık'ta sona ermektedir. Yani 2023 üretim yılı için ÇKS başvuruları 1 Eylül 2022 tarihinde başlamış olup 31 Aralık 2022 tarihinde sona erecektir.
Çiftçi Kayıt Belgesi veya Çiftçi Belgesi'ne sahip tüm üreticiler sıfır ve ikinci el taşıt ihtiyaçlarında 60 aya kadar vade ve yılda 1 ödeme ile sıfır kilometre binek araçlarda anahtar teslim fiyatının yüzde 75'ine kadar, ikinci el binek araçlarda ise kasko değerinin yüzde 60'ına kadar kredi veriliyor.
Dijitalleşmeyle çiftçilerin ortalama 2 günde yaptığı ÇKS başvurusu 2 dakikada yapılabilir duruma geldi. ÇKS e-Devlet başvuruları 1 Ekim 2022 tarihinde devreye alındı. Ayrıca çiftçiler, ÇKS belgelerini de e-Devlet üzerinden ücretsiz bir şekilde alabiliyor.
ÇKS başvuru dosyasının hazırlanmasında ve e-Devlet başvurularında Ziraat Odalarımız çiftçilerimize yardımcı olmaktadır. ÇKS'ye kaydını yaptıracak çiftçilerimizin Çiftçi Belgesini alabilmesi, Ziraat Odası kayıtlarının aktif kalabilmesi için kayıtlı olduğu Ziraat Odasına en kısa zamanda başvurmaları gereklidir.”
18-41 yaş aralığında olan, en az lise mezunu olan herkes Genç Çiftçi Kredisi ne başvuru yapabilir.
2024 ÜRETİM YILI ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ BAŞVURULARI 1 EYLÜL'DE BAŞLIYOR. 2024 üretim yılı çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) başvuruları 1 Eylül 2023 tarihi itibarıyla başlayacak olup, 02.01.2024 tarihinde sona erecektir.
Cep telefonunuzdan TCKN boşluk SMS Tarım yazıp 3280'e SMS gönderin. Başvuru cevabınız olumlu ise kullanabileceğiniz kredi limiti cep telefonunuza SMS olarak gönderilir. Bundan sonra kredinizi kullanmak için nüfus cüzdanı ile şubelerimizi ziyaret etmeniz yeterli.
Tarımsal üretim yapan müşterilerimizin, tarımsal üretim ve tarımsal üretim dışındaki kısa, orta ve uzun vade gerektiren ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla çiftçilerimize 250.000 TL'ye kadar sunulan kredimizdir.
Çiftçiler bu desteği sadece mazot ve gübre alımında kullanabilecekler. Desteklerden faydalanacak olan çiftçilerin internet bankacılığından ya da bankanın şubelerine başvuru yapmaları yeterli olacak.
Çiftçi Traktör Kredisi ile sıfır km traktör alımlarınızda KDV dahil fatura bedelinin %75'ine, traktör yaşı ve kredi vadesi toplamı 10 yılı aşmamış ikinci el traktörler alımlarınızda ise alım satım bedelinin %60'ına kadar kredi kullanabilirsiniz.
Özellikleri. Satış değeri 100.000 TL'ye kadar olan ve traktör, biçerdöver, kendi yürür hasat makineleri vb. gibi araçların dışında kalan tarımsal mekanizasyon aracı alımları için, KDV dahil satış bedelinin tamamına kadar kredilendirme imkânı mevcuttur.
Çiftçilerin binek oto ya da binek amaçlı pick up ve panelvan sınıfında, sıfır ya da ikinci el araçların alımının finansmanı için kullandırılan kredilerdir.
Çiftçimiz, e-Devlet Kapısına kendi kimlik bilgileri ve şifresi ile giriş yapar. Hizmeti kullanabilmek için arama kısmına 'ÇKS' yazılır. Çiftçi Kayıt Sistemi Kayıt Yenileme Başvurusu (Gerçek Kişi/Tüzel Kişi) hizmeti seçilir. Açılan ekranda ilk başvuruyu yapmak için 'Yeni Başvuru' butonuna tıklanır.
Yalnızca toprak altı ve üstü tarımsal faaliyetleri gerçekleştiren kişiler çiftçilik belgesi alabilir. Çiftçilere sunulan haklardan faydalanmak ve resmi olarak çiftçilik mesleğini yürüttüğünü belirtmek için çiftçilik belgesinin alınması gerekmektedir.
Çiftçiliğini kanıtlamak üzere üreticilerimiz ziraatle uğraşıyorsa üretim yaptığı arazinin tapu kaydını,hayvancılıkla iştigalse hayvan kayıtlarını ilgili yerlerden alarak,nüfus kayıt örneğı ve bir fotoğrafla birlikte aşağıda yer alan çiftçi kütük belgesini doldurup muhtara onaylatarak ziraat odasına getirmesi ...
Çiftçiler, işletme hesabı esasında kazançlarını tespit etmek istemeleri durumda Vergi Usul Kanununun 213 üncü maddesine göre “Çiftçi İşletme Defteri” tutmak zorundadır.
(*) Madde 10 – (Kaldırılmadan önceki şekli) Küçük çiftçi Gelir Vergisinden muaftır. Çiftçilerin bu vergi karşısında küçük çiftçi olup olmadıkları 12 nci ve 13 üncü maddelerde yazılı işletme büyüklüğüne ve yıllık satış tutarı esaslarına göre tayin olunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri