İÇİNDEKİLER :Şeker, Su, Mısır Nişastası, Antep Fıstığı, Pudra Şekeri, Asitliği Düzenleyici (Limon Tuzu). MUHAFAZA KOŞULLARI :Serin ve Rutubetsiz Ortamda Korunmalıdır. Doğrudan Güneş Işınlarına Maruz Bırakılmamalıdır.
Alerjen Uyarısı: Laktoz(süt), antep fıstığı, fındık, badem, ceviz içerebilir.
Çifte kavrulmuş lokum, içerisinde yer alan Antep fıstıkları ile oldukça yararlı olan bir lokum türüdür. Bu lokuma çifte kavrulmuş denilmesinin sebebi ise, lokum hazırlandıktan sonra Antep fıstıklarının lokumla tekrar pişirilmesidir.
Lokum, su, şeker, nişasta ve sitrik asit veya tartarik asit veya potasyum bitartarat ile hazırlanan lokum kitlesine gerektiğinde çeşni maddeleri, kuru veya kurutulmuş meyveler ve benzeri maddelerin ilavesiyle tekniğine uygun olarak hazırlanan geleneksel bir Türk tatlısıdır.
İlgili 37 soru bulundu
Lokum alırken bazı özelliklerine dikkat edilerek lokumun kalitesi anlaşılabilir. Örneğin lokum kaliteli ise ele yapışmaz ve uzar. Ayrıca yenildiğinde dişe yapışmamış olması da lokumun kalitesini göstermektedir. Bunun yanı sıra çiğ nişasta tadı geliyorsa buradan da lokumun iyi olmadığı anlaşılır.
Besin Değeri Yüksektir
Karbonhidrat, protein, potasyum, kalsiyum ve demir açısından zengin bir kaynak lokumun besin değeri de oldukça yüksektir. Zengin içeriği ve yoğun aromasıyla lokum, vücudun ihtiyaç duyduğu kalsiyum ve vitamini karşılamaktadır.
Safranbolu, evleri kadar lokumu ile de meşhurdur. Safranbolu lokumu, coğrafi işaret belgeli olup; standartlara uygun olarak üretilmektedir. Lokumlar her dem taze ve lezzetlidir. Safranlı, fındıklı, çifte kavrulmuş antep fıstıklı, güllü, sade sakızlı, hindistan cevizli gibi çeşitleri vardır.
Lokumun orijinal tarifi içinde ise herhangi bir hayvansal gıda ya da benzeri yer almaz.
Çikolatada, lokumda ve jelibonda sığır jelatini yer almaktadır. Bu jelatin tüketime uygun olarak üretilir fakat sağlık için yararı çok fazla gündeme gelmez.
Antep fıstıklarını lokumun üzerine dağıtıp tüm malzemeyi rulo şeklinde sarıp elinizle bastırarak fıstıkların lokumun içine yerleşmesini sağlayın. Lokumu küp küp dilimleyip yeniden Hindistan cevizine bulayın. Servise hazırdır, afiyet olsun!
Bonfile, sinir ve yağ gibi detaylar içermeyen lezzetli ve kemiksiz bir ettir. Dana lokum da bonfilenin en değerli, yumuşak ve lezzetli orta kısmıdır.
İşte lokum çeşitlerinden bazıları: kuş lokumu, fındıklı lokum, cevizli lokum, çifte kavrulmuş lokum, antep fıstıklı lokum, hindistan cevizli lokum, kaymaklı lokum, meyveli mini lokum, limonlu lokum, naneli lokum, narlı lokum, antep fıstık krokanlı lokum, narlı antep fıstıklı lokum, safranlı narlı antep fıstıklı lokum, ...
Kalorisi düşürülmüş lokum üretiminde, lokum üretiminde ana ingredient olan şeker ve nişastanın oranları değiştirilerek doku ve lezzeti oluşturmak için ksantan gum, guar gum, ksilitol, aspartam, asesulfam-K gibi katkı maddeleri farklı oranlarda katılarak laboratuvarda değişik formülasyonlarda kalorisi düşürülmüş ...
Buğday nişastası ya da pirinç nişastası daha çok sütlü tatlıların ve tatlı hamur işlerinin içerisinde kullanılırken, mısır nişastası da daha çok tuzlu tarifler ya da bağlayıcıya ihtiyaç duyulan sosların içerisinde kullanılır.
1 adet lokum yaklaşık olarak 9 gramdır. 9 gramlık bir adet lokumda 32 kalori bulunur.
Çifte kavrulmuş lokum vegan mı? Osmanoğlu Çifte Kavrulmuş Antep Fıstıklı Lokum işlenmiş gıdadır. Vejetaryen,Vegan,Glutensiz diyet tercihleri için tüketime uygun.
Gluten İçermeyen Markalar
Koska. ( O harfinde nazar boncuğu resmi olan Koska) Saray Lokumu, Sultan Lokumu, Mevlevi Tatlisi (lokumu). Tariş incir Lokumu.
Lokum kalorisi yüksek olan bir gıda olduğu için bisküvi ile beraber lokum tüketmek kalori miktarının iki katına çıkmasına neden olmaktadır. Bu nedenle bisküvi arasına konulan bir lokum yemek kilo yapmamakla beraber daha fazlasını tüketmek kilo alımına neden olmaktadır.
Daha önceleri bal ya da pekmez ve un bileşimi ile yapılan lokum, 19. yüzyilda 'Kelle şekeri' olarak bilinen rafine şeker ve özellikle nişastanın bulunup ülkeye getirilmesi sayesinde bugünkü tat ve lezzetine kavuşmuştur. Safranbolu'ya gelipte dünyaca ünlü Safranbolu Lokumunu tatmamak olmaz.
Küçük küp veya dikdörtgen şeklinde kesilen, tercihen üzerine Hindistan cevizi, Antep fıstığı vb. talaşı veya pudra şekeri sıvanan, kendine özgün tada ve kokuya sahiptir. Yüksek besin değerli, oldukça lezzetlidir. Lokum Türkiye'ye özgü uluslararası düzeyde tanınmış önemli bir şekerli üründür.
Lokumlarımız gluten içermediği için çölyak hastaları tarafından da güvenle tüketilebilir.
Lokumun Zararları
Lokum, içerisinde karbonhidrat, şeker ve nişasta bulunması sebebiyle aşırı şekilde tüketilmemelidir. Çünkü aşırı tüketimde vücut tüm bu bileşenleri sindirmekte zorlanabilir ve böylelikle karaciğer sorunları meydana gelebilir.
Bu atıklar idrar ve dışkılamayla atılmadığında ciddi sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Bu sağlık sorunlarının yaşanma riskini azaltmak için uzmanlar, günde 5 tane vanilyalı veya kakaolu lokum tüketilmesi gerektiğini vurguluyor.
Osmanlı döneminde lokuma "boğaz rahatlatan" denilmesinin en önemli nedeni, boğaz ağrıları ve iltihapları üzerindeki güçlü etkisidir. Bu anlamda, özellikle bademcik iltihabını önleme ve iltihap oluşumunu geciktirme konusunda yardımcı olan başarılı bir yiyecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri