**TaxFree (Vergisiz) araç kullanma hakkına sahip diğer yabancıların 2 adet araç alma hakkı yoktur. Çifte vatandaşlar, vatandaş olduğu yabancı ülkeden araç ithal edebilir mi? Hayır, çifte vatandaşın ithalat hakkı yoktur.
Soru: Çifte uyruklu kişiler yabancı taşıtlar geçici giriş karnesi kapsamında taşıt getirebilir mi? Cevap: Geçici İthal Edilen Kara Taşıtlarına İlişkin Gümrük Genel Tebliği (Seri No:1) gereğince çifte uyruklu vatandaşların yabancı taşıtlar geçici giriş karnesi kapsamında taşıt getirme hakkı bulunmamaktadır.
Bunun için de her araca maksimum 24 ay süre verilir. Ülkemizde ki çifte vatandaşlar da yine yurt dışından araç getirebilir. Bunun için herhangi bir kısıtlama veya başka bir prosedür söz konusu değildir.
Evet. Turistik kolaylıklar kapsamında Türkiye'ye taşıt götürebilmek için, hangi ülke vatandaşı olduğunuz önemli değil. Yurtdışında yaşayan herkes götürebilir.
Türkiye'de oturma izni bulunan yabancı uyrukluların taşıtlarına verilecek süre 730 günü aşmamak üzere ikamet tezkeresinde belirtilen süre kadar olabilir. Türkiye'de oturma izni bulunmayan yabancı uyruklu kişilere 180 günde toplam 90 gün süre verilmektedir.
İlgili 16 soru bulundu
Çifte vatandaşlık hakkı alan kişiler her iki ülkenin de kültürü ile kaynaşırlar, bu da özellikle kültürel gelişim için önemli rol oynar. Çifte vatandaşlığın diğer avantajları ise; her iki ülkede de oy kullanma, sosyal hizmetlerinden faydalanma ve eğitim fırsatlarından faydalanma olarak sıralanabilir.
Çifte vatandaşlık hakkı alan kişiler farklı ülkelerin kültürü ile kaynaşır, bu da özellikle çocuklarınızın kültürel gelişiminde önemli rol oynar. Çifte vatandaşlığın en önemli avantajları ise; her iki ülkeden de emekli olma, kamu ve eğitim hizmetlerinden yararlanma olarak sıralanabilir.
Kişinin taşıtı ile birlikte Türkiye'de kalabileceği azami süre 6 aydır (180 gün). Emekliler için özel bir düzenleme yapılarak 1 yıl süre verilmektedir. Bu süreler, kişinin ve taşıtının kesintisiz 185 gün yurtdışında bulunması halinde verilir.
Bulgar pasaportunuz ile Avrupa ülkelerinin tamamına seyahat edebilirsiniz, Polonya da dahildir. Bulgaristan vatandaşları Schengen ülkelerine vizesiz seyahat hakkına sahiptir.
Bir Yılda 4 Araç Satışının Cezası
Dolayısıyla geriye dönük vergi ödenmesi zorunluluğu ortaya çıkabiliyor. 4 ve üzeri satış söz konu olduğunda ayrıca kanuni sınırı aşan her bir araç için 5 bin TL para cezası kesiliyor.
Hem Alman hem Türk vatandaşıyım, vergisiz araç (Taxfreecar) alabilir miyim? Ne yazık ki hayır, çift vatandaşlığa sahip olanların bu hakkı yoktur.
Yabancılar Türkiye'den araç alabilir mi gibi sorularınız olabilir. Evet. Yabancılar Türkiye'de araba satın alabilirler.
Evet. 18 yaşını geçmiş her T.C vatandaşı Bulgaristan'da kendi ortağı yada sahibi olduğu tüzel kişilik adına araç alabilir. Bulgaristan araba almak ve vergi avantajlarından faydalanmak için en uygun Avrupa Birliği üyesi devletidir.
Türkiye'deki bir yabancının araba satın almak için öncelikle geçerli bir oturma iznine sahip olması gerekiyor.
Hususi (yeşil) pasaport sahibi Türk vatandaşları son 6 ay içinde toplam 3 aya kadar vizesiz olarak Bulgaristan'a seyahat edebilirler.
Yurt dışından araba getirmek vergisiz ya da daha bilinen söyleniş biçimi ile Taxfree olarak ülkemize araç getirebilecek kişilerin listesi aşağıda olduğu biçimdedir: Türk vatandaşlığından çıkmış olan mavi kart sahipleri ile ve Türkiye'de ikametgah ederek öğrenim gören. Çalışmakta olan, yabancı uyruklu olan bireyler.
Bulgar vatandaşları 2002 yılından bu yana vizesiz olarak AB üyesi ülkelere pasaportlarını kullanarak seyahat edebilmektedir.
Bu program kapsamında, 1 Milyon Bulgar Levası (Yaklaşık 512.000 Euro) tutarında 5 yıl süreli hükümet tahvili yapıldığında ve gerekli şartlar sağlandığında Bulgaristan vatandaşlık hakkı elde edilebilmektedir.
Bulgaristan pasaportu “Guide Passport Ranking Index” sıralamasına göre 16. sıradadır. Bulgaristan pasaportu sahipleri, 174 ülkeye vizesiz giriş yapabilirken 55 ülke için vizeye sahip olmaları gerekmektedir.
Yabancı plakalı taşıtlar; Türkiye ye giriş yaparken adına kaydedilmiş olan kişinin yanı sıra, bu kişinin yurtdışında yerleşik eşi annesi babası ve çocukları tarafından kullanılabilir. Yabancı plakalı taşıtın adına kayıtlı olduğu kişi taşıtın içinde olsa bile yukarıda belirtilenlerden başka hiç kimse taşıtı kullanamaz.
Öncelikle bu soruya cevabımız evet alınabilir. Ancak her ticarette olduğu gibi bu konuda da dikkat edilmesi gereken önemli hususlar vardır. Almak istediğiniz aracı açık arttırma ile satışa çıkaran ihale kurumunu araştırmalı ve ihaleye konu olan araçların durumundan emin olmalısınız.
Avrupa Ovacıklılar Derneği's post
isteyenlere uygulanan 185 gün şartı, resmen kaldırıldı.
Çifte vatandaşlık hakkı elde eden bireyler iki ülkenin de kültürüyle kaynaşırlar, bu da bilhassa kültürel gelişim için mühim rol oynar. Çifte vatandaşlığın başkaca artıları ise; iki ülkede de oy kullanma, sosyal hizmetlerinden ve eğitim olanaklarından yaralanma olarak sayılabilir.
Bu kanunlar, bir kişinin aynı anda birden fazla ülkenin vatandaşlık gereklerini karşılayabileceği durumlar yaratabilir. Bu durum, bir ülkenin veya diğerinin çok vatandaşlık ile ilgili yasalarının olmaması durumunda, kişinin birden fazla vatandaşlığa sahip olmasına izin vermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri