Çok fazla badem tüketmek kabızlığa ve şişkinliğe sebep olabilir çünkü lif oranı yüksektir. Eğer vücudunuz çok miktarda life alışkın değilse mideniz de rahatsızlanabilir. Kuruyemişlerin sindirimi zordur ve bu nedenle mideye fazla baskı yapabilirler.
Her şeyin olduğu gibi çiğ bademin de fazlası tabii ki zarar. Eğer aşırı miktarda çiğ badem tüketirseniz kabızlık, şişkinlik gibi durumlar oluşabiliyor, aşırıya kaçarak yemeyi sık sık tekrarlarsanız bu sorunlar hızlı kilo alımı, sivilce oluşumu gibi istemeyeceğiniz etkilere de yol açabiliyor.
Bademin Faydaları
Tekil doymamış yağ asitleri, kötü kolesterolü düşürme etkisi, tok tutması gibi pek çok yararını görebileceğiniz bademi günde 25 adet, çiğ olarak tüketmeniz gerekir. Bademin faydaları…
Çok fazla badem tüketmek lif yüksekliğinden dolayı kabızlığa ve şişkinliğe yol açabilir. Bademin sindirilmesi zor olduğundan, karın üzerinde aşırı strese yol açar. Zayıf sindirim sisteminiz varsa ve sindirim bozukluklarına eğilimliyseniz, badem alımınızı kontrol etmelisiniz. Bu sorunu çözmenin bir yolu çok su içmektir.
Peki günde kaç badem tüketilmeli? Bademin her gün 25 gram yani yaklaşık 20 adet tüketilmesini tavsiye eden Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Ecem Baydı Ozman, “5-6 adet badem yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağına eşdeğer kalori içeriyor. Günde yaklaşık 20 adet bademi aşmamak gerekir.
İlgili 34 soru bulundu
Badem: Çinko kaynağı badem, cinsel isteğin yükselmesinde yardımcı bir rol oynuyor. Ayrıca cinsel performansa iyi gelen pek çok mineral içeriyor.
Böbrek sağlığı için çok faydalı olan çiğ badem, böbrekte kum ve taş oluşumunu önlemeye yardımcı oluyor. Böbrek sağlığının yanı sıra safra kesesinin sağlıklı çalışmasına katkıda bulunuyor. Çiğ badem kalp-damar hastalıklarına karşı da önemli ölçüde önleyici özelliği taşıyor.
Yüksek oranda lif içeren badem, zayıflama diyetlerine destek olarak kilo vermeye yardımcı olur. Özellikle ara öğünlerde ve salatalarda tüketilmesi önerilen badem, uzun süre tokluk hissi yaratarak iştahın kontrol altına alınmasını destekler.
Eğer vücudunuz çok miktarda life alışkın değilse mideniz de rahatsızlanabilir. Kuruyemişlerin sindirimi zordur ve bu nedenle mideye fazla baskı yapabilirler. Eğer zayıf bir sindirim sisteminiz varsa veya sindirim sistemi hastalıklarına yatkınsanız, badem tüketiminizi sınırlandırmalısınız.
10 adet çiğ badem yaklaşık olarak 60 kalori (kcal) değerinde enerji içermektedir. 10 adet tuzlu kavrulmuş badem ise yaklaşık olarak 130 kalori (kcal) değerinde enerji içerir.
6- Kabızlığa iyi geliyor
Yağlı yiyecekler bağırsaklardaki kasların kasılıp gevşemesine yardımcı olarak bağırsak hareketlerinin artmasına neden olur. Posadan zengin yiyecekler ise bağırsağa su çekerek bağırsak hareketlerini artırıyor. Badem, içeriğinde bulunan yağlar ve posa sayesinde kabızlığa iyi geliyor.
Aç Karnına Badem Yemenin Faydaları
Güne daha zinde ve enerjik başlamak için çiğ badem yenmesi önerilir. Sabah aç karnına çiğ badem yemek hem daha az yemek yeme istediği ortaya çıkararak zayıflamanıza hem de gün içinde enerjinizin daha yüksek olmasını sağlayacaktır.
Posadan zengin yiyecekler ise bağırsağa su çekerek bağırsak hareketlerini artırıyor. Badem, içeriğinde bulunan yağlar ve posa sayesinde kabızlığa iyi geliyor.
Yumuşatıcı, balgam söktürücü, sakinleştirici özellikleri olan badem de ev eczanemizin vazgeçilmezlerindendir.
Çiğ bademin insan sağlığına olan mucizevi etkileri artık kabul edilen bir gerçek. Günde bir avuç çiğ badem tüketmeyi öneren uzmanlar; beyin gelişimi, hafıza, saç sağlığı, sindirim sistemi, kolesterol, kalp sağlığı açısından bademin doğal bir şifa kaynağı olduğunu vurguluyor.
Bir ceviz, üç badem, beş fındık.
8 Adet Çiğ Badem Kaç Kalori? 8 adet çiğ badem yaklaşık olarak 48 kalori (kcal) değerinde enerji içermektedir. 8 adet tuzlu kavrulmuş badem ise yaklaşık olarak 104 kalori (kcal) değerinde enerjiye sahiptir.
Uzmanlar akşam yemeğinin ardından yatmadan önce bir kaç tane badem tüketmenizi önermektedir. Bunun nedeni ise uyku saatine yakın tükettiğiniz yaklaşık olarak bir avucu geçmeyen çiğ badem oldukça yüksek oranda magnezyum içermektedir. Bu da demek oluyor ki uyku kalitenize çok büyük katkılarda bulunmaktadır.
Çok fazla tuz yerseniz, böbrekleriniz vücudunuzdaki fazla sodyumu atmak için daha çok çalışmak zorunda kalır, bu nedenle yüksek tansiyona neden olabilecek suyu bünyenizde tutmaya başlayabilirler. Böbreklerinizi sağlıklı tutmak için, fazla tuz yerine yiyeceklerinize baharatlar ve otlar ekleyebilirsiniz.
* Riboflavin ve L-karnitin olarak yüksek içeriği nedeniyle badem en çok takdir edilen beyin gıdalarından biridir. Bu iki madde bilişsel düşüşü önler ve beyindeki enflamatuar süreçleri azaltarak sağlıklı nörolojik aktiviteyi destekler.
Kızartma, fast food, işlenmiş gıdalar ve kırmızı et aşırı tüketildiğinde hipertansiyona, bu hastalık da böbrek yetmezliğine neden olur. Aynı zamanda kafein ve asitli içecekler de böbreklerin baş düşmanıdır. Böbrek vücutta oluşan atıkların atılmasından sorumlu olan organlarımızdan birisidir.
Cildi Korur
E vitamini bakımından gayet zengin bir yemiş olan badem, bu özelliği sayesinde cilt sağlığını korumaya yardımcı olmaktadır. Peki nasıl? Öncelikle bademin yaşlanma etkilerini azalttığı, kırışıklık ve gözaltı torbaları oluşumunu önlediğini söyleyebiliriz.
Kuruyemiş olarak görülen badem, çoğunlukla çiğ olarak tüketilmektedir. Hiçbir işlemden geçmemiş olan çiğ badem, afiyetle yenilebilmektedir. Yemeklerin içine konulabileceği gibi tatlıları süslemek için bademden faydalanmak mümkündür. Kötü huylu kolesterolü olanlar, badem tüketimine önem göstermelidir.
Çiğ Bademin Cilde Faydaları
E vitamini de cilt hücrelerinin yenilenmesinde destekleyici vitaminlerin başında gelir. Düzeli ve yeterli miktarda çiğ badem tüketimi cilt kusurlarının iyileşmesini ve cildin daha parlak bir görünüme kavuşmasında yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri