Biberleri yıkayıp kurulayın. İçlerini temizleyip yemeklik doğrayın. Tek kullanımlık miktarlarda poşetleyerek derin dondurucuya kaldırın. Özellikle evde kullanabileceğinizden fazla biber varsa bozulmadan bu şekilde dondurucuya kaldırabilirsiniz.
~Biberleri yıkayıp çekirdek kısımlarını temizleyin. ~İstediğiniz büyüklükte doğrayıp buzdolabı poşetlerine koyun. ~Poşetlerin içindeki havayı çıkarıp ağızlarını sıkıca bağlayarak dondurucuya koyun. İşte bu kadar kolay.
Poşetlerin üzerine eliniz ile hafifçe bastırıp, havasını alın. Poşetin havasını aldıktan sonra poşeti katlayıp, tekrar bir poşet içerisine yerleştirin. Biberler 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz.
Yemeklik ya da kızartmalarda kullanılacak şekilde doğrayın. Doğradığınız biberleri buzdolabı poşetlerine yerleştirin. Buzluğa atın. Yemeklerde kullanacağız durumlarda yemeğe doğrudan ilave edebilirsiniz.
Dondurucudan çıkartılan biber hiç bekletilmeden kızgın yağa atılarak yüksek olmayan orta ateşte pişirilir. Böylece biberin rengi kararmadan yeşil olarak kalacak ve lezzetinde önemli bir kayıp olmayacaktır.
İlgili 45 soru bulundu
Biberleri yıkayıp kurulayın. İçlerini temizleyip yemeklik doğrayın. Tek kullanımlık miktarlarda poşetleyerek derin dondurucuya kaldırın. Özellikle evde kullanabileceğinizden fazla biber varsa bozulmadan bu şekilde dondurucuya kaldırabilirsiniz.
Derin dondurucuda en uzun saklanabilen besinlerin başında sebzeler geliyor. Enginar, lahana, brokoli, fasulye, patlıcan, bezelye, biber, ıspanak, kabak, havuç, mısır, domates, yeşil salata ve kereviz derin dondurucuda 12 aya kadar taze kalabiliyor.
Biberler yıkanıp sap kısımları kesilir. Kuruladıktan sonra kızgın yağ da kızartılıp yağını çekmesi için havlu kağıt üzerine alınır, soğuduktan sonra poşetlere paylanıp dondurucuda ki yerini alır.
Biberleri yıkayıp saplarını ve çekirdeklerini temizleyip uzun şeritler halinde ayırıyorum. Sonra şeritleri üçe dörde ayırıp ince ince doğruyorum. Birer pişirimlik saklama poşetlerine koyup pipetle havasını alıyorum. Bu şekilde dondurucuya yerleştiriyorum.
Sivri biber veya çarliston biberi, Saplarını kesip, çekirdeklerini çıkardıktan sonra kullanacağınız büyüklükte doğrayın. Koroplast Buzdolabı Poşetiyle ihtiyacınız kadar tek kullanımlık olarak poşetleyin. Pişmiş olarak saklamak için: Biberleri kızartıp soğutun, poşetleyin ve dondurucuya kaldırın.
Derin dondurucunuzun içindeki tüm malzemeleri dışarı çıkardıktan sonra bir miktar elma sirkesi karıştırdığınız su ile silerek hem oluşan bakterilerden hem de kokudan kurtulabilirsiniz. Elma sirkesi uçucu bir madde olduğu için sonradan kendine has kokusu derin dondurucuda kalmayacaktır.
Tavamıza bol yağ koyupk kızdıralım. Kızartma yapacağımız tava derin olursa, kızartmak daha kolay olur. Biberleri ekleyip kızartalım ve süzgecin altına derin kase koyup, biberleri süzgece koyalım ki yağı süzülsün. Bütün biberler bitene kadar bu işlemi yapalım ve soğumaya bırakalım.
Biberler 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz. Hazırladığınız kızartmalık biberleri buzlukta üst üste düzgün bir şekilde koyup, uzunca bir süre saklayabilirsiniz.
Biberlerin tepe kısımları kesilerek bardak şekline getirilir. İçleri boşaltılır ve yıkanır. Suyu süzülüp kuruyan biberler fotoğraftaki gibi iç içe gelecek şekilde yerleştirilir ve birer pişirim olacak şekilde poşetlenir. Derin dondurucuya kaldırılır.
Kırmızı kapya biberlerin sap ve çekirdeklerini temizliyoruz. Balkona güneş gören bir yere koyup 1 veya 2 bekletiyoruz (Hacmi küçülüyor yer kaplamıyor). Yıkayıp suyunu sürdürüyoruz. Buzdolabı poşetlerine yerleştirip dondurucuya kaldırıyoruz.
Salatalıkları tamamıyla soyuyoruz. Sonra küçük küçük doğruyoruz ve hepsini bir buzdolabı poşetine koyuyoruz. Ağzını sıkıca bağlayıp, dondurucuya yerleştiriyoruz.
☺Çok ince olmayacak şekilde doğranır. ☺Havası boşaltılmış buzdolabı poşetlerine paylaştırılır ve ağzı sıkıca kapatılıp dondurucuya kış kullanmak için saklanır. ☝☝Kışın biberleri yemek için dondurucudan çıkarıp hemen yemeklerde kullanılmalıdır.
Patlıcanların kabuklarını soyduktan sonra oda sıcaklığında tamamen soğuyana kadar bekleyin. Soğuyan patlıcanları porsiyonlar halinde ayırın ve buzdolabı poşetlerine yerleştirin. Poşetlerin ağzını düğümledikten sonra üzerine tarih etiketi koyun ve buzluğa yerleştirin.
Fırından aldıktan sonra soğumasını bekleyin. Bu aşamada kapaklı bir kapta bekletebilirsiniz daha rahat soyulduğunu fark edeceksiniz. Biberlerin iç kısımlarını önceden temizlemek işinizi çok kolaylaştırıyor, soğuyan biberlerin kabukları soyularak tek kullanımlık olacak şekilde poşetlenir ve derin dondurucuya kaldırılır.
Biberleri derin dondurucuda saklamanın en temel prensibi kesip doğrayıp çekirdeklerini ayıklayarak saklamaktır. Ancak biberleri bütün halde saklamak isterseniz önce közleyip sonra kabuklarını soyup ardından da içindeki tohumları çıkartarak saklama poşetlerine koyup dondurabilirsiniz.
Taze domatesleri buzlukta saklamanın en pratik yolu tabii ki onları bütün halde saklamak. Bunun için yapmanız gereken domatesleri güzelce yıkayıp kurulamak. Hemen ardından sap kısmında yer alan yeşil kısmı bir bıçak ya da oyacak yardımıyla güzelce ayıklamak ve buzdolabı poşetlerine ya da kilitli poşetlere pay etmek.
Lezzetli ana yemeklerin yanına çıkarılan bir kase lezzetli yeşil biber turşusudur. Yazdan kışa saklanan menemenliklerin domatese eşlik eden tadıdır. Gavurdağı salata, şakşuka, lahmacun börek, yeşil biber kavurması, tavuk veya et fajita biber tadının epey ön planda olduğu aperitifleri veya yemekleri denebilir.
Taze fasulye konserveleri, bin bir çeşit domates sosları, köz patlıcanlar ise en leziz kış hazırlıklarındandır. Bamya sevenlere ise bamyanın dondurucuya atılmış hali mutlaka tavsiye edilir. Turşu, tarhana ve erişte ise hemen ilk akla gelen kış hazırlıklarındandır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri