- Buzlukta saklayacağınız iç harcı dolmaları doldurduktan sonra buzdolabı poşetinin içine koyup havasını alın. Sıkıca bağladıktan sonra buzluğa atabilirsiniz.
Hazırladığınız iç harcı dilerseniz kilitli buzdolabı poşetlerine yaya yaya aktarabilirsiniz. Bu şekilde buzluğa atıp dilediğiniz zaman, öncesinde oda sıcaklığında bir miktar çözdürdükten sonra kullanabilirsiniz. Dilerseniz iç harcı dolmalarınıza doldurarak da saklayabilirsiniz.
1. Şekilde dolma biberlerimin çekirdeklerini çıkarıp yıkadıktan sonra normal kavurarak hazırlamış olduğum dolma içini biberlere koyup domatesle üzerini kapatarak buzluk poşetlerine porsiyonluk koyup pipetle havasını alıp vakumlayarak dondurucuya koyuyorum.
Buzlukta saklanan sarmaları çıkardıktan sonra, buzların erimesi beklenir. Buzlar çözüldüğünde, tencereye alınan sarmaların üzerine ılık su eklenir. Suyla birlikte zeytinyağı ve limon da ekleyerek sarmanıza güzel bir tat katabilirsiniz. Kısık ateşte pişirilmeye bırakılan sarmalar, yaklaşık 30 dakika sonra tüketilebilir.
Kuru dolmaları saklamak, özellikle nemli havası olan şehirlerde çok zor. Bu yüzden dolmaları haşlayıp buzdolabı poşeti içinde, buzlukta saklamak gerekir. Hem güvenli hem de pratik oluyor, buzlukta hazır dolmalar sizi bekliyor.
İlgili 23 soru bulundu
Dolma içi hazırlarken pirinçleri suda bekletip yapmayın. - Buzlukta saklayacağınız iç harcı dolmaları doldurduktan sonra buzdolabı poşetinin içine koyup havasını alın. Sıkıca bağladıktan sonra buzluğa atabilirsiniz. - Kullanacağınız zaman 2 saat öncesinden çıkarın ve çözülmesi için oda sıcaklığında bekletin.
"Kurutulmuş sebzeler nasıl saklanır?" diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Bu noktada özenle kuruttuğunuz sebzeleri; ipe dizili şekilde buzdolabının derin dondurucu bölümünde, konserve yapılarak ya da ufalanıp kavanozlara doldurularak güvenle saklanabilir.
Bu tarifi hazırlamak için toplamda 40 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 10 dakikası hazırlık, 30 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 10 adet buzluktan çıkan dolmalık biber ile biber dolması içindir. Afiyet olsun.
Bir fırın kabının içine koyduğumuz dolmaların dibine bir miktar su koyup kapakla kapatarak 180 derecede ısıtıyoruz. Eğer kapağınız yoksa kabınızı dolmalara değmeyecek şekilde alüminyum folyo ile kapatabilirsiniz.
Yaprağın parlak kısmı alta gelecek şekilde bir tabağa yerleştirin. Üzerine iç harçtan yaklaşık bir tatlı kaşığı kadar koyun. Kenarlarını içe doğru katlayarak sıkıca sarın. Dilerseniz bu aşamada henüz pişirmeden buzdolabı poşetlerine pay ederek buzluğa kaldırabilirsiniz.
Pişmiş etli yemekler buzdolabında 3-4 gün, dondurucuda 2-3 ay saklanabilir.Zeytinyağlı sebzeler buzdolabında 4-7 gün, dondurucu da ise 3-4 ay korunabilirler.
Biberlerin tepe kısımları kesilerek bardak şekline getirilir. İçleri boşaltılır ve yıkanır. Suyu süzülüp kuruyan biberler fotoğraftaki gibi iç içe gelecek şekilde yerleştirilir ve birer pişirim olacak şekilde poşetlenir. Derin dondurucuya kaldırılır.
Tabi hangi yemek olursa olsun en güzel yemek eve gittiğinde hazır olan yemektir. Bu yüzden zeytinyağlı dolmam ertesi güne soğuk soğuk hazır olsun diye bir gün önceden yapıldıysa eğer yemesi daha güzel olur.
Etli Dolma Tarifleri, Fırında Biber Dolması, Piliç Topkapı, Kuru Patlıcan Dolması, Biber Dolması, Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması, Etli Soğan Dolması, Etli Kara Lahana Dolması, Zeytinyağlı Lahana Sarması, Kırmızı Mercimekli Lahana Dolması, Zeytinyağlı Kereviz Dolması, Yaprak Sarması, Yapraklı Taze Enginar Dolması, ...
Sarmaları pişen tencere içerisinden ağzı sıkı kapalı buzdolabı kaplarından birine alarak kolaylıkla saklayabilirsiniz. Kabın ağzını hiç açmadığınız sürece 4-5 gün boyunca saklayabilirsiniz. Buzluğa koyduğunuz sarmaları ise 20-30 güne dek tüketebilirsiniz.
Yaprak Sarmasının Üstüne Su İlave Edin Yaprak sarmanızın buzları çözülünce, bir tencereye dizin. Tencerenizdeki sarmaların üstüne ılık su ekleyin. Ilık suyla beraber zeytinyağı da koyup pişirmeye geçin. Sarmayı pişirmeden evvel ılık su koymanız, güzel bir tat verecek ve pişme sırasında dağılmasına engel olacaktır.
Sıkıca sarmaya özen gösterin ki pişerken kırılmalar, patlamalar olmasın. Tüm yaprak sarmalara aynı işlemi uygulayarak sarın. Ardından elde ettiğiniz yaprak sarmaları buzdolabı poşetinin içerisine dikkatli bir şekilde dizerek aktarın. Buzluğa kaldırın ve donmaya bırakın.
Piştikten sonra üzerindeki kapağı kaldırın ve tencere kapağını hafif aralık bırakarak soğutun. Etli bir dolmaysa sıcak sıcak servis de edebilirsiniz. Etsiz bir dolmaysa soğuduktan sonra mutlaka zeytinyağı gezdirin.
En güzel yaprak sarmalarını pişirmek için birkaç püf noktasına dikkat etmek gerekir. Öncelikle "Yaprak sarma pişirirken suyunu sıcak mı yoksa soğuk mu koymak gerekir?" konusu herkesin merak ettiği bir konu oluyor. Tencere yemeklerini pişirirken kullanıldığı teknikle benzer olarak sıcak su katılır.
Poşete düğüm attıktan sonra biberleri tekrar bir poşete daha koyun. Biberler 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz. Hazırladığınız bu yöntem ile dolmalık biberleri buzlukta uzunca bir süre saklayabilirsiniz.
Yaprak sarmasının pişme süresi tencerede 45-50 dakika, düdüklüde ise yalnızca 15-20 dakikadır.Yaprak sarması pişirirken 2-3 su bardağı su ile pişirilir.
Soğuyan patlıcanları poşete koyup her patlıcana birer domates dilimi koyup dondurucumuza kışın yemek üzere kaldırabiliriz.
Patlıcanların kabuklarını soyduktan sonra oda sıcaklığında tamamen soğuyana kadar bekleyin. Soğuyan patlıcanları porsiyonlar halinde ayırın ve buzdolabı poşetlerine yerleştirin. Poşetlerin ağzını düğümledikten sonra üzerine tarih etiketi koyun ve buzluğa yerleştirin.
Sebzeleri dondurmadan önce vakumlu paketlemeyi tercih edebilirsiniz. Kurutulmuş sebzelerin oda sıcaklığında saklanması güvenlidir. Ancak buzdolabına veya dondurucuya koymak onları daha uzun süre gevrek ve taze tutacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri