Karnabaharı buzlukta 1 yıla kadar muhafaza edebilirsiniz.
Karnabahar derin dondurucuda nasıl saklanır? Yıkanmış ve kesilmiş çiçekleri 3 dakika kaynar suya koyun, ardından şoklanması için 3 dakika buzlu soğuk suda bekletin. Kurutulmuş karnabaharları, Koroplast Kilitli Poşet'e yerleştirin, mümkün olduğunca poşetin havasını boşaltın ve derin dondurucuya yerleştirin.
Karnabahar derin dondurucuda 10 ay saklanabilir.
Çiçeklerine ayırıp, yarım limon bir çay kaşığı tuz eklediğiniz kaynar suda 1 dakika haşlayıp, çıkarıp, buzlu suya atıp, şoklama yapmak. Süzgece alıp, bekletin suyu iyice süzülüp, soğuyunca buzdolabı poşetine koyun. Afiyet olsun.
Buzluktan çıkan karnabaharları tencerede ya da fırında istediğiniz şekilde pişirebilirsiniz. Bunun için direk buzluktan çıkan karnabaharı musluk altında poşeti ile birlikte kısa bir süre tutup, poşetinin biraz gevşemesini sağlayın. Ardından poşetin içinden karnabaharı çıkarıp, bir kap içine koyun.
İlgili 16 soru bulundu
Karnabahar haşlanırken içerisine süt ve maydanoz ilave edin
Süt ve maydanoz hem karnabaharın kokusunun azalmasına yardımcı olacak hem de lezzetinin daha güzel olmasını sağlayacaktır.
Önceden kesilmiş karnabahar çiçekleri alındığında, tazeliğini bir ya da iki gün içinde kaybetmektedir. Bu sebeple hemen tüketilmeli ve yemeği yapıldıktan sonra en geç iki-üç gün içinde bitirilmelidir.
Brokoli derin dondurucuda nasıl saklanır? Brokolileri kaynayan suda 3 dakika haşlayın ve çıkardıktan sonra buzlu su dolu kaba koyun. Süzüp, kuruttuktan sonra Koroplast Buzdolabı Poşetine yerleştirip, havasını alarak ağzını kapatın. Derin dondurucuya yerleştirin.
Neyse ki bu renk değişiminin sağlığımız üzerinde olumsuz bir etkisi yoktur. Bu lekeler, tam olarak koyulaşmadığı ve ürünü yumuşatmadığı süreçte zararsızdır, tüketilebilir. Sebze ya da meyve hala tazeliğini koruyorsa kahverengi bölgeler bıçakla temizlenerek tüketilebilir.
Havuçlar soyulup halka halka doğranır. Süzgece konup yıkanır. Suyu süzdürüldükten sonra buzdolabı poşetine konup derin dondurucuda saklanır. Dilediğiniz zaman dilediğiniz miktarda çıkarıp yemek, pasta, tatlı ve salatalarda kullanılabilir.
Adım: Yıkayın
Akan suyun altında karnabaharı birkaç dakika bekletiniz. Bu şekilde üzerindeki toz ve toprak temizlenir. Bazı kararmış yerleri elinizle ovalayarak yok edebilirsiniz. Karnabaharın yaprakları alınıp temizlendiyse, şimdi sıra karnabaharı güzelce parçalarına ayırmaya geliyor.
Sebzeleri dondurucuya koymadan önce kavurmak ya da haşlamak gerekir. Ancak bu çok kısa sürmeli ve sebzeler diri bırakılmalıdır. Şoklama, haşlanan sebzeleri buzlu suya koymaktır, tazeliğini korumaya yardımcı olur. Buzdolabı poşeti ya da saklama kaplarının içinde derin dondurucuya koyabilirsiniz.
Karnabaharı iyice temizledikten sonra, limonlu sudan geçirdikten sonra buzdolabı poşetine yerleştirebilirsiniz. Karnabahar nasıl saklanır? Karnabahar parçalarını, sıcak suyun içine atın ve 1 dakika beklettikten sonra soğuk suyun içerisine atarak şoklama yöntemi uygulayınız.
Karnabahar sevmeyene bile karnabaharı bol bol yedirme gücüne sahip bu lezzet. Ancak karnabaharları kızartmadan önce mutlaka haşlamak gerekiyor diye biliyoruz. Bu sayede içleri daha yumuşacık kalıyor, lezzetleri de güzelleşiyor diye düşünüyoruz.
İlk yöntemde brokoliler çiçeklerinden ve saplarından ayrılarak yıkanır. İyice kurulandıktan sonra porsiyonlara bölünerek poşetlenir. Dondurucuya koyulur ve istediğiniz zaman dondurucudan çıkartarak haşlayarak, yemeklerinizde, çorbalarınızda kullanabilirsiniz.
Dondurulmuş brokoliyi kaynar suda 2 ila 4 dakika ısıtın. Brokolileri kaynayan suya ekleyin. 2 ila 4 dakika içinde brokoli parlak yeşil ve yumuşak hale gelecektir. Bu noktada ocağı kapatın ve tavayı ocaktan alın. Süzün, baharatlayın ve brokoliyi servis edin.
Geniş bir tepsinin içine pişirme kağıdı yerleştirin, üzerine pırasa dilimlerini birbirlerine çok değmeyecekleri şekilde yerleştirip dondurucuya atın ve bu şekilde 1 saat donmalarını sağlayın. Bu işlemin ardından donuk haldeki pırasa dilimlerini hızlıca buzdolabı poşetlerine ya da kilitli poşetlere aktarın.
Karnabaharlarımızı hazırladığımız karışıma bulayalım ve fırın tepsisine dizelim. Tüm karnabaharları fırın tepsisine aldıktan sonra önceden ısıttığımız 200°C fırında 30 dakika pişmeye bırakalım. Sürenin sonunda çıtır karnabaharlarımız servise hazır.
Pişirip buzdolabında sakladığınız yemekleri maksimum 2 gün içinde, tazeliğini yitirmeden tüketmeye özen göstermelisiniz. Eğer buzluğa koyup yemeğinizi uzun süreli donduracaksanız artan yemeklerinizi bir seferde yiyeceğiniz şekilde porsiyonlayarak buzluğa kaldırmalısınız.
Tencereye karnabaharların üzerini geçecek kadar su eklemek gerekmektedir. Tenceredeki su kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra karnabaharlar pişmiş olur. Haşlama işleminin ardından dilerseniz sarımsaklı yoğurt ve çeşitli baharatlar ile sos yaparak karnabaharlarını bu şekilde tüketebilirsiniz.
Karnabahar çiğ olarak da tüketilebilen lezzetli bir sebzedir. Ancak çiğ tüketildiği takdirde gaz ve şişkinlik gibi sorunlara yol açabilir. Bu nedenle pişirilerek tüketilmesi önerilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri