İçerisinde Çiğ köftelik bulgur, Kırmızı Pul Biber, Karabiber, Kimyon, Yeni bahar, Limon tuzu, Tuz, Soğan, Sarımsak, Salça, Nar Ekşisi Sosu. İlginize teşekkür eder iyi günler dileriz.
Çiğ köftelik bulgur, Patates püresi, Kırmızı Pul Biber, Karabiber, Kimyon, Yeni bahar, Limon tuzu, Tuz, Soğan, Sarimsak, Salça, Nar Ekşisi Sosu.
Çiğ Köftenin temel olarak Bulgur ve Su bileşenlerinden oluştuğunu biliyoruz. Bu üründe de oranlar belirtilmemiş olsa da; İnce Köftelik Bulgur ve Su ilk iki sırada yer alıyor. Üründe üçüncü sırada ise, %10 oranla Ketçap bulunuyor. Ketçap'ın içeriğinde Glikoz-fruktoz şurubu dikkatimizi çekiyor.
Üstün kaliteli bulgur; isot ve salça, değişik yörelerden özenle seçilmiş onlarca çeşit baharatla harmanlanıyor. Ardından ceviz, badem ve fındık eklenerek geleneksel kıvamına ve lezzetine ulaşana kadar teknolojik makinalarda yoğruluyor. Ve adıyla da tadıyla da efsane olan Komagene'nin o muhteşem lezzeti ortaya çıkıyor.
İlgili 40 soru bulundu
Baharatlar ve isot barındırması nedeniyle çiğ köfte; kan, kolesterol seviyelerini dengeleyebilir ve metabolizmayı hızlandırabilir. İçeriğindeki bulgurla yüksek derecede B vitamini kaynağı. Aynı zamanda ekmek ve ekmek grubu besinler yerine tercih edilebilir.
Yörpaş Yöresel Yiyecekler A.
veya marka adı ile Komagene, Türkiye merkezli bir etsiz çiğ köfte zinciridir. Şirket, 2005 yılında kurulmuş olup adını Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde MÖ 2. yüzyıl ile MS 1. yüzyılda varlığını sürdürmüş olan Kommagene Krallığı'ndan almaktadır.
Evlerimizde yaptığımız çiğ köfteler, yöresine göre değişkenlik arz etmiş olsalar dahi içeriklerindeki çiğ etin, yapım aşamasında bulgur ile ovularak pişmesi sağlanır. Geleneksel çiğ köftede et var iken dışarıda tükettiğimiz ve satın aldığımız çiğ köftelerde “çiğ et” bulunmamaktadır.
Önce yumuşayan bulgura yumurtanın yağı süzdürülür. Sonra yeşillikler eklenir biraz karıştırılır. En son yumurtalar da eklenerek karıştırılır. Çiğ köfteyi böyle denemenizi tavsiye ederim, harika bir lezzet.
Dükkandaki afişlerde ve Komagene resmi sitesinde 1 kg çiğköfte fiyatı 133 TL olmasına rağmen yarı...
Çiğ Köfte Dürümün Yapılışı
Öncelikle dürümlerinize eklemek için iceberg veya kıvırcık marul, maydanoz, taze nane, sıkılmaya hazır dilimlenmiş limon ve dilimlenmiş domatesleri ayrı bir kapta hazır bekletin. Servis tabaklarınıza lavaş ekmeklerini açık şekilde yerleştirin.
Knorr Çiğ Köfte Harcı 120 G - A101.
İçli köfteyi bahar ve yaz aylarında yapmayı düşünüyorsanız, karışık kızartma ideal bir seçenek olacaktır. Farklı sebzelerin kızartılmasıyla hazırlanan bu yemeği, biber çanaklarında sunabilirsiniz. Hazırlaması son derece kolay olan cacık, et bazlı yemeklerin yanında sunulmasıyla bilinir.
Çiğ köfte,dolma,tarhana,çorba ve yemeklerde kullanabileceğiniz bu karışık baharatın içerisinde; Kekik, kimyon, pul biber, toz biber, nane, çemen ve sumak bulunmaktadır.
NOT: 1 kg bulgurdan yaklaşık olarak 3 kg çiğ köfte çıkıyor. Dilerseniz yarım kg bulgurdan da yapabilirsiniz ancak yukarıda yazılı olan malzemelerin hepsinin yarısını koymanız gerekiyor.)
Ev yapımı etsiz çiğ köfte yapmak için tatlı toz kırmızı biber, karabiber, tuz ve isot baharatları mutlaka eklenmeli. Arzuya göre çiğ köfte için kimyon ve yenibahar da eklenebilir.
Köfteyi yaklaşık 20-25 dakika aralıksız yoğuruyoruz, daha sonar köftenin içine 21 çeşit baharat karıştırıyoruz. Baharatın ardından köfteye son olarak doğranmış maydanoz ekliyoruz. Maydanozu da eklendikten sonar çiğ köftemiz yemeğe hazır.
Kommagene (komajen) krallığı m.ö. 162 m.s. 72 yılları arasında anadoluda bugünkü adıyaman ili cıvarlarında büyük zilan aşiretine mensup kürtler tarafından kurulmuştur. nemrud dağı kürt krallığının en önemli merkezi, başkenti, idi.
Komagene on Twitter: "Eşsiz Lezzetli Çiğ Köftemizde BULYON, ÇİN TUZU(MSG) ve KORUYUCU-KATKI maddeleri Yoktur.
Etsiz çiğ köfte sektörünün önemli oyuncularından Oses Çiğ Köfte'nin sahibi Osman Yaşar, 10 yıl seyyar çiğ köftecilik yapmış. İlk dükkanı 22 metrekare olan Yaşar, yakın zamanda Şanghay ve Stuttgart'ta da şube açtı. Adıyaman doğumluyum.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri