Üzüm antosiyaninlerden zengin çok faydalı bir meyvedir. A vitamininden zengin ve lif kaynağıdır. Üzüm bebeklere 8. aydan itibaren verilebilir.
çekirdeksiz etli kısmından 4. Aydan sonra verilebilir. Kuru üzüm 1 yaşından itibaren verilebilir.
Alerjen gıdalar arasında yer almayan üzüm 8. ayda tüketilebilir. Fakat şekli ve çekirdekleri açısından tehlike oluşturabilir. Üzümü bebeğinize bütün olarak değil dikey olarak kesilmiş ve çekirdekleri çıkarılmış olarak sunmalısınız.
Altıncı aydan itibaren meyve ve sebze verilmeye başlanmalıdır. Üzümü ise 6 aydan küçük ise az miktarda suyu çıkartılarak verilmelidir. Üzümün suyu çıkartılırken çekirdeklerinden arınmış olmasına dikkat edilmelidir. Özellikle siyah üzüm bebeklerin gelişimi açısından önem taşır.
Küçük gurmenizi hastalıklardan korumak için birebir. Üzüm alırken yumuşak olmayanları ve çekirdeksiz olanları tercih etmekte fayda var.
İlgili 20 soru bulundu
Üzüm, duyarlı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilen bir meyvedir. Bağışıklık sisteminin üzümde bulunan bazı maddeleri zararlı olarak algılaması, alerjik bir tepki vermesine neden olur. Üzümde bulunan bir dizi alerjenik protein izole edilmiş olsa da, bunlardan birkaçı karakterize edilmiştir.
Kuru üzüm, bebekler için faydalı ve lezzetli kuruyemiş türlerinden biridir. Kuru meyveler ve Kuruyemişler bir bebek için çok faydalıdır çünkü besin ve vitamin alırlar.
Üzüm yetişkinlerde gaz yapması ile bilinir. Anne adaylarının tükettikleri besinler anne sütü ile bebeğe de geçer. O yüzden anne adayları bebeklerini emzirirken çok fazla üzüm tüketmeliler. Bu durum bebekte de gaz yapabilir.
Bebeğinizin henüz çiğneme ve ısırma yetenekleri gelişemediği için bu meyveleri püre şeklinde tüketebilmeleri önemli. Bu dönemde; elma, armut, şeftali, kayısı, erik, muz, mandalina gibi meyveleri; havuç gibi sebzeleri gönül rahatlığıyla rendeleyebilirsiniz.
Bu doğrultuda bebeklerde pekmez kullanımı anneleri endişelendirmektedir. Fakat pekmez, kan yapmayı destekleyici özelliği ve hastalıklara karşı vücudun direncini artırması nedeniyle hem yetişkinler hem de bebekler için çok yararlıdır. Bu yararları nedeni ile 6 aylık bebeğe pekmez verilmesinde bir sakınca yoktur.
A vitamininden zengin ve lif kaynağıdır. Üzüm bebeklere 8. aydan itibaren verilebilir.
Kaşık mamasına ve ek gıda takviyelerine başlangıç yapılan 6. aydan itibaren meyve tüketimine başlanabilir. Elma, muz, armut, şeftali ve kayısı gibi meyveler, ezilmeye veya rendelenmeye uygun oldukları için birinci aşama döneminde tercih edilmeye son derece uygundur.
Bununla birlikte hazımsızlık ve karın ağrısı gibi rahatsızlıklar ortaya çıkabilir. Aynı zamanda karaciğer ve böbrek rahatsızlıkları oluşturabilir. Kuru üzümün fazla tüketilmesi sonucunda, lifli bir besin olduğu için bu durum mideye zarar verebilir. Kusma, bulantı gibi rahatsızlıklar oluşturabilir.
Kavun: A ve C vitamini açısından oldukça zengindir. Ayrıca potasyum ve bir miktar da kalsiyum içerir. Kavun sulu ve kolaylıkla ezilebilen bir meyve olduğundan bebek yerken ve yutarken sorun yaşamaz. Bebek altı-sekiz aylık olduğunda kavun verilmeye başlanabilir.
Pekmezler gibi meyve özlerinin de altıncı/yedinci aydan sonra verilmesi uygun oluyor.
Anne sütü, yumurta sarısı, yarım muz ve biraz lor peyniri kahvaltısında olmalıdır. Çok az miktarda tereyağı, biraz ceviz ezmesi de temin edilerek tüm malzemeler püre haline getirilebilir. Bir diğer kahvaltı alternatifi ise pekmez, yumurta sarısı, peynir ve bebe bisküvisinden oluşan bir püredir.
Yönergeler. İlk 6 ay sadece anne sütü tüketilmelidir. Anne sütü bebekler için en uygun besindir. Doktorunuza danıştıktan sonra anne sütünün yetmediği durumlarda 4. aydan itibaren ek gıda olarak Eti Cicibebe Bisküvisi tüketmeye başlayabilirsiniz.
Bebek ek gıda alıyorsa verilen besinler ishali hafifletecek şekilde seçilmelidir. Armut, kuru kayısı, şeftali, kuru erik, incir, üzüm, kabak, pancar gibi ishali artırabilecek besinlerden uzak durulmalıdır.
Bu Besinler Bebekler de Soruna Neden Olabilir
Portakal, mandalina, greyfurt, armut, şeftali, erik, ananas gibi meyveler ile inek sütü, acı biber, isot, kahve ve gazlı içecekler kararında tüketilmeli. Annelerin bu gıdaları tüketmesine bağlı bebeklerinde gaz sorunu yaşayabileceği akılda tutulmalıdır.
Ispanak, ısırgan, karalahana, dereotu, marul, maydanoz, roka, semizotu gibi yeşil yaprak sebzeler bol miktarda vitamin ve mineral barındırırlar. Anneye ihtiyaç duyulan kaloriyi sağlarlar. Aynı zamanda fitoöstrojen içeren bu sebzeler süt üretimini arttıran hormonların salgılanmasına katkı sağlar.
Üzümleri yıkayıp saplarından ayırdıktan sonra bir tencerede üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar pişiriyoruz. Çıkan suyu tekrar ocakta kaynatıyoruz. Suyu azalmaya başlayacaktır.
Bebekleriniz 7. ila 9. aydan itibaren kuru meyve yemeye hazır oluyorlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri