Sonra süzekte iyice suyu sızınca bir tepsiye alınız ve içine kuru nane, bir baş sarımsak dövüp atın, tuz, pul biber ve yarım su bardağı zeytinyağı ve mutlaka kimyon atınız. Sonra şişlere dizip mangalda pişiriniz. harika bir lezzettir. Afiyet olsun.
Yapışmaz bir tavaya alınan yarım çay bardağı sıvı yağa doğranmış iki adet kuru soğan ve ciğerler ilave edilip devamlı karıştırarak kavrulur. Bir çay kaşığı tuz, bir çay kaşığı kekik, bir çay kaşığı kimyon ve yarım çay kaşığı karabiber ve ezilmiş sarımsak ilave edilip karıştırılır ve altı kapatılır.
(Ciğeri kesinlikle yıkamıyoruz.) Ciğer beklerken ayrı bir kapta unu, karbonatı, tuzu ve baharatlari karıştırıp süzülen ciğerle güzelce harmanlıyoruz. Derin bir tavaya bolca sıvı yağ koyuyoruz.
İnce ve orta büyüklükte doğranır, ciğerin büyüklüğünde ve ince olacak şekilde kuyruk yağı doğranır. Ciğerler yıkanır kağıt havlu ile kurulanır. Derin bir kaba ciğer alınır üzerine çeyrek zeytinyağ dökülür . Pulbiber, tuz ,kimyon ilave edilir iyice harmanlanır bi gece önceden yapılır terbiye edilir.
Ciğeri bulamak için kullandığınız unun içine ekleyeceğiniz bir tutam kişniş kokuyu tamamen yok edecektir.
İlgili 24 soru bulundu
Ciğeri pişirmeden önce yapılan en büyük hataların başında ciğeri yıkamak geliyor. Kullanacağınız ciğer türü (kuzu, dana vb) hangi tür olursa olsun yıkmamanızı öneririz. Ciğerleri pişirmek istediğiniz boyutlarda kestikten sonra bir süzgecin üzerine alın. Altına bir kap koyun ve yıkamadan bu şekilde bekletin.
2) İyice süzdüğünüz ciğeri, marine tarifiyle terbiye edin. 3) Marinesi tamamlanan ciğerleri çöp şişe geçirip, fırın tepsisine bırakın. Domates soğan ve biber de çöp şişe geçirseniz, birlikte tüketebilirsiniz. 4) Ciğer tepsisini 200° ısıtılmış fırına atıp 30 dk pişirin.
Ciğerlerin üzerine 6 yemek kaşığı zeytinyağ, damak tadınıza göre tuz ve kimyon koyun. Ardından damak tadınıza göre kekik, kırmızı pul biber ve isteğe bağlı olarak yarım su bardağı kadar süt ekleyin. Tüm malzemeyi eliniz ile güzelce harmanlayın.
Kekik, Kimyon, Nane, Beyaz Karabiber, Tatlı Toz Biber, Tuz.
Arnavut ciğeri püf noktaları
Ciğerlerinizin yumuşak olmasını istiyorsanız yıkamamalısınız. Bir süzgece alarak kanının süzülmesini beklemelisiniz. Yağınızın kızmış olması gerekmektedir. Aksi halde kızaran ciğerler yağı çok fazla çekecektir.
Mutlaka kızgın ve bol yağda pişirilmeli. Ciğer 1-1,5 dakikadan fazla pişirilmemeli. Unutmayın ciğeri sertleştiren fazla pişirmektir. Daha lezzetli bir ciğer için kızartma yağından az bir miktar başka tavaya alınıp içine kırmızı biber eklenmeli biraz kavrulmalı ve pişen ciğerin üzerinde gezdirilmeli.
Mangalda önceden hazırlanan odun kömürü ateşi kor haline gelince şişler kor ateş üzerine konulur. Pişme esnasında ciğerlerin üzerine (önceden bir kapta hazırlanarak karıştırılan) Şanlıurfa Biberi ve tuz karışımından serpilerek mangalın üzerine tekrar konur, şişleri çevrile çevrile pişirilir.
Daha sonra salça ve baharatları ekleyerek ciğer sotemizi karıştıralım. Bir su bardağı kadar da sıcak su ekleyelim kısık ateşte 8-10 dk daha pişirelim. Yumuşacık ciğer sotemiz hazır, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Dana ciğerini iyi pişirmek için pişme öncesinde ciğerin biraz sirke ve tuzla bekletilmesi tavsiye edilir. Bu iki malzeme ciğerin daha yumuşak pişmesini sağlar. Kuzu ciğeri pişirirken ise yine aynı detaylara dikkat edilmelidir. Kuzu ciğeri daha yumuşak olduğundan, pişirme süresini daha az tutmak yeterlidir.
Ciğer tadı bazen acı oluyor, acı olmasının sebebi sanırım pıhtılar var onlar temizlenmemiş yada öd kesesi patlamış yada iyi temizlenmemiş oda ete acımsı tat vermiş olabilir. Net olarak damak tadı farklılığı. Ciğer genel olarak et değildir organdır.
Ciğeri zarından ayırarak küp şeklinde doğrayın ve yıkayın. İyice suyu süzüldükten sonra içine kekik, karabiber ve tuz ekleyerek karıştırın. Bir tepsiye unu serperek yayın ve ardından ciğerleri dökerek karıştırın. İyice kızdırılmış sıvı yağda kızartın.
Kuyruk yağı tavada eritilir. Küp küp doğranan ciğer eklenir.
Ciğerimizi yıkayıp, kare kare kesip, üzerindeki zarı temizleyelim. Ben bu şekilde temizliyorum daha rahat oluyor. Daha sonra üzerini geçecek kadar süt ekleyip, ağzını kapatıp, buzdolabında bir gece bekletelim. Bir de bu şekilde deneyin, inanın pişman olmayacaksınız.
Ciğer yıkanıp küp küp doğranır ve haşlanıp bir kenara alınır. Bir tavaya biraz yağla soğan ve patates alınır. Salça tuz ve baharat eklenir. Ciğerler de eklenip güzelce karıştırılır.
Sonuç olarak, 1 kg ciğerden kaç adet ciğer çöp şiş çıkacağı konusu, kullanılan malzemeler ve tercihlere bağlı olarak değişkenlik gösterir. Ancak, ortalama bir tahmine dayanarak, yaklaşık olarak 40-50 adet ciğer çöp şiş elde edebilirsiniz.
Ciğer, besin değeri yüksek olduğu için sıkça tercih edilen bir yemektir. Farklı şekillerde yapılabilen ciğerin yanına uygun olan yemekler de merak edilen bir konudur. Ciğer ile beraber tarhana çorbası, pirinç pilavı, patates cips, sumaklı soğan salatası ve patates püresi güzel gider.
Püf noktaları Ciğer şiş yaparken dana ciğeri yerine kuzu ciğer kullanırsanız kebabınız daha yumuşak olur. Kuyruk yağı bu tarifin olmazsa olmazıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri