Uzun süre suda bekleyen ciğer hem lezzetini kaybeder hem de piştikten sonra sertleşebilir.
Ciğerin yumuşacık pişmesi için zarının temizlenmiş olması gerekir. Kasaptan alırken zarının sıyrılıp, küp küp kesilmiş olmasına dikkat etmelisiniz. Ciğer fazla pişerse sertleşir, bu sebeple çok uzun pişirmemek gerekir.
Ağızda dağılan harika bir kıvam için ciğer marine ederken özellikle süt kullanmanızı tavsiye ederiz. Sütlü bir marine sosunda 1 ya da 2 saat bekletmeniz bu kıvam için yeterli olacaktır.
180 dereceli fırında ciğer şişleri yaklaşık 30 dakika pişirin.
İlgili 23 soru bulundu
Öncelikle ciğeri bir tencerede bol su ile haşlayın yaklaşık 10 dakika kadar haşlanması yeterli suyun üzerine çıkan tabakayı alıp suyunu süzelim.
Süzülen ciğerleri orta boy yayvan bir kaba koyun. Ciğerlerin üzerine 6 yemek kaşığı zeytinyağ, damak tadınıza göre tuz ve kimyon koyun. Ardından damak tadınıza göre kekik, kırmızı pul biber ve isteğe bağlı olarak yarım su bardağı kadar süt ekleyin. Tüm malzemeyi eliniz ile güzelce harmanlayın.
Pişirme süresi demişken, ciğeri çok uzun süre pişirmek sertleşmesine neden olur? Kavuracaksanız 10-15 dakika, soteleyecekseniz 20-25 dakika ciğeri pişirmek için yeterlidir. Hangi şekilde pişirirseniz pişirin, ciğeri tavaya koyduktan sonra kapağını kapatıp 10 dakika boyunca kesinlikle açmayın.
Zeytinyağını derince bir tavaya alın ve ince doğranmış soğanı pembeleşene dek kavurun. Kavrulmuş soğana doğranmış ciğerleri ekleyin ve kapağını kapatıp, kısık ateşte 20 dakika kadar pişmeye bırakın. Ardından baharatlarını ekleyin ve biraz karıştırdıktan sonra 10 dakika daha kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın.
Orta ateşte, yapışmaz tavaya ciğerleri koyuyoruz varsa kuyruk yağı + iki yemek kaşığı kadar) küçük küçük doğrayıp, suyunu salıp, çekene kadar güzelce pişiriyoruz,. Sıvı yağını koyup 2-3 dakika soteliyoruz tuz, pulbiber ve kimyon koyup karıştırıyoruz ocağı kapatıyoruz.
Dana Ciger Haşlanıp Arnavut Ciğeri: Kimileri de lokum gibi ciğer tarifi olması için ciğeri pişirmeden önce beş - on dakika kadar haşlayıp suyunu süzüp daha sonra yağ ile kavurup tarifi tatbik eder. Ciğer sote tariflerinde pişirme süresi yirmi beş dakikayı, ciğer kavurmada on beş dakikayı aşmamalıdır.
Bu konuda ilgi veren sakatatçılar, ciğeri alırken rengine dikkat edilmesi gerektiğini belirttiler. Taze ciğerin renginin parlak olması gerektiğini ifade eden sakatatçılar, rengi soluk ve mat olan ciğerlerin eski olduğunu söylediler.
Ciğerin süt ile terbiyelenmesi kanın ciğerden temizlenmesini ve koku yapmamasını sağlarken, daha çok yumuşaklık, lezzet katıyor.
Arnavut ciğerinin lezzetli pişmesi için ciğerin türüne dikkat edilmesi gerekir. Aksi takdirde ciğer lezzetsiz ve sert olacaktır. Arnavut ciğeri genellikle dana ciğerinden yapılmaktadır. Kuzu ciğerinden yapılan Arnavut ciğeri dağılabilir ve sert bir kıvamda pişebilir.
Ciğeri zarından ayırarak küp şeklinde doğrayın ve yıkayın. İyice suyu süzüldükten sonra içine kekik, karabiber ve tuz ekleyerek karıştırın. Bir tepsiye unu serperek yayın ve ardından ciğerleri dökerek karıştırın. İyice kızdırılmış sıvı yağda kızartın.
Ciğeri kasabınıza 'yaprak ciğer' diyerek doğratın ya da benim gibi evde kendiniz doğrayın. Püf noktası hepsinin aynı kalınlıkta olması. Unsuz bol tereyağında her iki tarafı sadece iki dakika kızarsın yeterli.
3-5 dakika arasında pişirin. Daha fazla pişirmemeye özen gösterin. Aksi takdirde sertleşmesine neden olabilirsiniz. Bu zaman aralığı ciğerin tam kıvamında kızarması için yeterli olacaktır.
Bu arada karbonat, dışını kıtır ciğeri de daha lezzetli yapar. Karıştırılacak unun içine hafiften kimyon, karabiber, pul biber katılırsa size yılların ciğercisi gözüyle bakarlar.
Ben kuzu ciğeri kullandığım için suyunu çektiğinde ciğerim pişmeye yaklaştı. Eğer dana ciğeri kullanırsanız suyunu çektikten sonra üzerine yarım su bardağı kadar daha kaynar su dökebilirsiniz.
ciğer yıkanmaz, yıkanırsa sert olur, yok efenim tadı bozulur diyenler, kanlı ve kokuşuk halde o ciğeri pişirenler yüzünden insanlar ciğerden tiksiniyor. hayır efendim, ciğer yıkanır. suda bekletilir. sonra bir süre de süzgeç içersinde bekletilir kanı süzülsün iyice diye. ondan sonra o ciğerlerimizi alırız. bir bardak ...
Ciğerin dışındaki ince zarı çıkarabilirseniz bıçakla sıyırıp soyun. Çıkaramazsanız doğrarken gözünüze çarpanları soyabilirsiniz. Fazla hırpalamayın. Sudan nazikçe geçirip doğrama tahtasına alın.
Ciğer sote yanına ne gider? sorusunun en lezzetli yanıtı çoğunluğa göre pirinç pilavıdır. Ciğer sote ortasına kapatılan bir kase pilav görünümü ise mideleri kazandıracak kadar güzel.
Kekik, Kimyon, Nane, Beyaz Karabiber, Tatlı Toz Biber, Tuz.
- Taze olarak almış olduğunuz ciğerler buzdolabının içerisinde en fazla 2 ila 3 gün boyunca ve derin dondurucunun içerisinde de en fazla 2 ay boyunca sağlıklı bir şekilde saklanabilir.
Bir tepsiye ciğerleri alıp unlayın ve fazla ununu elemek için süzgece koyup sallayın. Yine aynı tavada 3-4 dakika kızartıp bir tavaya alın. Üzerine toz biberi, kimyonu, tuzu ve 1-2 yemek kaşığı kızartma yağından ekleyip sallayarak bir dakika soteleyip servis tabağına alın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri