Çiğ köftenin içindeki tuz, yağ, salça ve baharatlar ölçülü miktarda kullanılmışsa kilo alımına bir etkisi olmaz. Ancak kalorisi yüksek malzemelerle hazırlanan çiğ köfte porsiyon fazla olacak şekilde veya düzenli olarak tüketilirse kilo almaya yol açabilir.
DİYET YAPANLAR DA TÜKETEBİLİR
Diyet uygulayan kişilerin de çiğ köfte tüketmeleri mümkün. Ara öğünlerde tüketilen 2-3 adet çiğ köfte, iyi bir tercih olabilir. Yapımında kullanılan bulgurun lif içeriği yüksek olması sebebiyle kan şekerini dengeler ve sindirim sisteminin çalışmasına katkı sağlar.
Çiğ köftede bulunan acı biber yağ yakma ve metabolizma hızlandırır. Bulgur, yüksek lif içeriği ile kan şekerinin düzenlenmesi ve sindirim sitemi için faydalıdır. Cevizin kolesterolü düşürür. Yani çiğ köfte bilindiğinin aksine zararlı bir besin değil zayıflamamızı kolaylaştıran bir yiyecektir.
Bir adet etli çiğ köfte, ortalama 30 gramdır ve 65 kcal değerindedir. Etli çiğ köftenin porsiyonunda da etsizinde olduğu gibi ortalama 4 köfte bulunur ve gramajı da diğeri gibi 120-130 g aralığındadır.
Daha önce de belirtildiği gibi etsiz çiğ köfte tüketmenin aşırıya kaçılmadığı sürece kilo alımına olumsuz bir etkisi bulunmamaktadır. Çiğ köftenin içinde bulunan bulgur, sindirim sisteminin düzenlenmesine ve metabolizmanın çalışmasına da yardımcı olur.
İlgili 28 soru bulundu
Çiğ köftenin içindeki tuz, yağ, salça ve baharatlar ölçülü miktarda kullanılmışsa kilo alımına bir etkisi olmaz. Ancak kalorisi yüksek malzemelerle hazırlanan çiğ köfte porsiyon fazla olacak şekilde veya düzenli olarak tüketilirse kilo almaya yol açabilir.
Simit de kilo aldırır
Bir simit yaklaşık 40 gr olmasına rağmen, 250 ile 300 kalori arası değişen enerji miktarına sahiptir. Bu yüksek enerji üzerindeki susamdan gelir, yağlı bir besin olan susam, simidin kalorisi artırır. 1 tane simit, yaklaşık olarak dört dilim ekmeğe eşdeğerdir. Bu nedenle simit tüketirken dikkat.
Sizin de bildiğiniz gibi çiğ köfteyi diyet uygulayanlar, spor yapanlar, çocuklar rahatça tüketebiliyor. Çünkü sağlıklı, çünkü faydalı ve hijyenik.
Baharatlar ve isot barındırması nedeniyle çiğ köfte; kan, kolesterol seviyelerini dengeleyebilir ve metabolizmayı hızlandırabilir. İçeriğindeki bulgurla yüksek derecede B vitamini kaynağı. Aynı zamanda ekmek ve ekmek grubu besinler yerine tercih edilebilir.
Kilonuzu kontrol edebilmek için 1 kilo kaç kaloriye eşit sorusunun cevabını bilmelisiniz. 1 kilo ortalama 7400 kaloriye eşittir.
Eğer ölçülü ve doğru biçimde tüketirseniz muz kilo aldırmayacak, aksine sindirim ve boşaltım sisteminize katkıda bulunacaktır. Ayrıca muz kalori ve besin değerlerinin yanı sıra düzenli olarak tüketmek isteyebileceğiniz bir meyve.
Lezzetli olmasının yanı sıra besleyici özelliği de bulunan çiğ köfte, bağışıklığı güçlendirirken, sinir ve sindirim sistemine de olumlu etki yapıyor, yaz aylarında ise zayıflama çabalarına katkı sağlıyor.
Kalori Bilgisi Çiğ Köfte (Etsiz) Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 181 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 125 gramlık miktarında Çiğ Köfte (Etsiz) 227 kalori bulunmaktadır. Çiğ köfte (etsiz), bulgur ile yapıldığı için ekmek ile eşdeğer bir besin olarak sayılır.
100 gram dürüm çiğ köfte içerisinde 13.46 gram yağ mevcuttur. Bu oran günlük ihtiyaç duyulan yağ oranının, yaklaşık olarak yüzde 31.4'ünü karşılamaktadır. Dürüm çiğ köfte içerisinde kolesterol bulunmamaktadır. Çiğ köfte dürüm içerisindeki A vitamini oranı ise 46.0 IU olmaktadır.
Dolayısıyla kolay emilebilen ve sindirilen liflerden bir tanesidir. Sindirim sisteminin çalışmasını da etkiler. Böylece daha hızlı çalışan sindirim sistemi daha hızlı kilo verdirmeye yardımcı olur. Çiğ köfte tüketimi spor ve diyette yeterli miktarda olmalıdır.
Bir porsiyon çiğ köfte yaklaşık olarak 200-250 gramdır. 100 gram etsiz çiğ köfte içerisine ise 181 kalori bulunmaktadır. Çiğ köfte besin değerleri ise: 100 gram çiğ köfte için kalori 247 kcal'dır.
ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa'da iftarını çiğ köfteyle açan vatandaşlardan bazıları hastanelik olurken, çiğ köftenin aç karnına tüketilmesinin mide kanaması ve sindirim sistemi bozukluğu gibi rahatsızlıklara neden olabileceği belirtildi.
Ketçap mideyi bozar, ekşime yapar, karın ağrısı yapar. Gerçek çiğ köftenin en az 30 dakika, susuz bir şekilde yoğurulması lazım. Susuz yoğrulduktan sonra suyunu katarsın bu çiğ köfte ne mide ağrısı ne karın ağrısı yapar. Maliyeti en aza indirebilmek için ucuz salça ve biber kullanmayı tercih ediyorlar.
Fındık, ceviz, badem gibi kuruyemişler, sütle karıştırılmış tam tahıllı gevrek, az yağlı olmak şartıyla yoğurt, süt veya ayran, taze meyve-sebze ve peynirli sandviç sağlıklı ara öğün örnekleri olarak sıralanabilir.
Spor sonrası ilk 30 dakika içerisinde protein alımı kasların beslenmesine yardımcı olacaktır. Tavuk göğsü veya hindi eti, balık, süzme peynir, barbunya, yumurta, yoğurt, yemişler (fındık, fıstık, badem, kabak çekirdeği) bu ihtiyacınızı karşılayacak besinlerdir.
Çünkü suyun kalorisi yoktur. Bunu şu şekilde de açıklayabiliriz: Canlılar yalnızca karbonhidratları, proteinleri ve yağı parçalayarak enerji sağlar, fakat suyun içerisinde bunların hiçbirisi yoktur. Bu sebeple kilo almaya etkisi de yoktur.
Ölçülü ve dengeli şekilde tüketilen kısır kilo aldırmaz fakat ölçüyü kaçırdığınız durumda ne kadar sağlıklı şekilde hazırlanırsa hazırlansın, kısır size kilo aldıracaktır.
Kahvaltıda haşlanmış yumurta kilo aldırır mı sorusuna yumurtanın kalori değerleriyle yanıt verelim. 1 adet haşlanmış yumurta ortalama 155 kaloridir. Bu değer ise kahvaltıdaki diğer ürünleri düşündüğünüzde yeterli olacaktır. Ölçülü miktarda tüketilen haşlanmış yumurta kilo alımına neden olmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri