Antioksidan özelliği de taşıyan bitter çikolatanın mutluluk hormonu salgılanmasına yardımcı olduğunu, gerginliği azalttığını mutlaka duydunuz. Bitter çikolata mutluluk hissi yaratan serotonin hormonunun salgılanmasını, kan basıncı ve kardiyovasküler sistemin rahatlamasını sağlar.
İsviçre'de yapılan bir çalışmada 2 hafta boyunca kişilere her gün 28.3 gram çikolata veriliyor ve sonucunda zengin antioksidan içeren bitter çikolatanın vücutta ki stres hormonlarını düşürerek stresi azaltmaya yardımcı olduğu gösteriliyor.
Üzerinizdeki baskı arttığında sizi rahatlatacak bir şarkı dinlemek, stres seviyenizi düşürmeye yardımcı olabilir. Diğer yandan uzun bir yürüyüş de strese iyi gelebilir. Strese sebep olan sorundan uzaklaşmak da üzerinizdeki baskıyı azaltacağından film izlemek ya da oyun oynamak gibi aktiviteler de fayda gösterebilir.
İlgili 37 soru bulundu
Düzenli nefes egzersizlerini alışkanlık haline getirmek, heyecan düzeyinizi ve belirtilerini en aza indirgeyecektir. Örneğin, 10'a kadar yavaş yavaş burnunuzdan nefes alıp, ağzınızdan verebilirsiniz. Heyecan düzeyiniz en aza ulaşana kadar sayıyı arttırabilirsiniz. Bir süre sonra vücudunuz rahatlayacaktır.
Kendinizi gergin hissettiğinizde durup mola alın, mümkünse o ortamdan biraz uzaklaşın. Uyku ve yeme-içme düzeninize özen göstermeye çalışın, sağlığınıza dikkat edin, spor ya da fiziksel hareket gerginlikleri kolay atlatmanıza yardımcı olabilir.
Antioksidan özelliği de taşıyan bitter çikolatanın mutluluk hormonu salgılanmasına yardımcı olduğunu, gerginliği azalttığını mutlaka duydunuz. Bitter çikolata mutluluk hissi yaratan serotonin hormonunun salgılanmasını, kan basıncı ve kardiyovasküler sistemin rahatlamasını sağlar.
Dinleyin ve soru sorun. Göz teması kurun, o anlatırken başınızı sallayın ve dokunma gibi sözsüz iletişim biçimlerini kullanın. Bunlar partnerinizin kortizol seviyelerinin düşmesini sağlayarak yaşadığı sorunu farklı bir gözle değerlendirmeye başlamasını ve rahatlamak için bir sonraki adıma geçmesini sağlayabilir.
Çikolata, magnezyum, potasyum ve fosfor mineralleri yönünden zengindir. Magnezyum sakinleştirir, stresi azaltır, insülin hormonunun çalışmasını destekleyerek kanda şeker dengesini korur. Potasyum; vücudun su ve mineral dengesini sağlar, tansiyonun dengelenmesine yardımcıdır.
Bitter çikolata:Beyinde serotonin ve endorfin seviyelerini artırarak gün içerisinde daha mutlu hissedilmesine yardımcı olan bitter çikolata, kalsiyum, magnezyum, bakır ve potasyum mineralleri açısından da oldukça zengin.
Çikolata Mutlu Eder
Çikolata phenethylamine (PEA) içermektedir. Phenethylamine ise sinir sistemini uyarır, bazı salgıların salınmasını tetikler, ağrıları dindirir ve insanın kendini iyi hissetmesini sağlamaktadır. Çikolata beyindeki serotonin seviyesini arttırır ve mutluluk hissi verir.
Sinir sistemini güçlendiren hareketler arasında; Derin derin nefes almak, yalın ayak toprak üzerinde yürümek, güneş ışığından faydalanmak, yoga yapmak, yeteri kadar magnezyum almak, omega 3 yağ asitlerini tüketmek, spor yapmak, yeşil çay içmek, papatya ve ıhlamur çayları tüketmek yer alıyor.
“Her akşam duş almak hem tüm vücudu elektrik yükünden kurtararak stresten arındırır hem de sağlıklı bir gece geçirmemizi sağlar.
Aşırı Heyecanlanma Neden Olur? Güven eksikliği yaşamak, Devamlı olarak hata yapmaktan korkmak, Çocukluk döneminde yaşanan travmalar, Onaylanmama, reddedilme ve bunun gibi durumlar aşırı heyecanlanma nedenleri olarak gösterilebilmektedir.
Aslında heyecan sağlıklı bir duygudur ve kontrol edilebildiğinde de performansa olumlu etki etmektedir. Ancak konuşurken heyecanlanmak kontrol edilemediğinde sosyal anksiyete yaşayan bireylerin sıklıkla yaşadığı olumsuz bir deneyime dönüşür.
Heyecan sırasında neler hissedilir? Kişinin heyecanlanması durumunda çeşitli fizyolojik olaylar meydana gelebilmektedir. Heyecanlanan kişilerde kalbin hızla çarpması, nefes darlığı, terleme, titreme gibi pek çok fiziksel his söz konusudur. Bunun yanı sıra sindirim sistemi heyecandan en çok etkilenen sistemdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri