Çikolata kafein içermektedir ve asidik bir yapıya sahiptir. Bu nedenle mide ve bağırsak sağlığına zarar verebilmektedir. Ayrıca çikolata yemek borusu ve mide arasındaki kasın gevşemesine neden olur bu nedenle özellikle reflü, ülser gibi hastalıklara sahip kişiler çikolata tüketmemelidirler.
Fakat aşırı oranda teobromin alımı insan bedeninde zehirli etkiye de sebep olabilir. Damar açıcı, idrar söktürücü ve gastrointestinal etkileri kalp krizine yol açabilir. Tansiyonu düşürme ve kalp krizi riskini artırma gibi etkiler de ölüme neden olabilir.
İlk 10 dakika içinde: Modumuzu yükseltiyor ve bizi canlandırıyor. Çikolatanın içinde bulunan triptofan, serotonin üretimine yardımcı oluyor. Bu da kendimizi daha mutlu, daha enerjik, daha hayat dolu hissetmemiz demek.
Ne kadar yerseniz yiyin, 10 kilogramı aşmamaya çalışın. Zira 10 kilodan fazla çikolata yemek, zehirlenme ve ölümle sonuçlanabiliyor.
* Çikolatanın en belirgin özelliklerinden birisi sakinleştirici ve rahatlatıcı bir etki vererek mutluluk hormonunun salgılanmasıdır. * Kalp ve damar sağlığını korur. Kanın düzenli akışını sağlayarak kalp krizi ve damar tıkanıklığı gibi hayati risk taşıyan sorunların önüne geçer. * Kolesterol seviyesini dengede tutar.
İlgili 15 soru bulundu
Yemeye başladığınız anda ağzınızda yavaş yavaş erirken mutluluk hormonu salgılamaya başlayan çikolata insanı mucizeyi hazlara sürüklemektedir. En önemlisi İnsanı rahatlatırken cinsel isteği arttırmasıdır.
Sağlık açısından en faydalı çikolatanın bitter çikolatadır. Bitter çikolatanın kakao oranı yüksek. Kakaonun içerisindeki fenolik bileşenler sağlık açısından destekleyici. Bunlar vücuda destek sağlayan bileşenler.
Çikolata İsteği Nereden Geliyor? Çikolataya olan aşırı isteğin magnezyum eksikliğinden kaynaklandığı Almanya'da yapılan yeni bir çalışmada gösterildi. Magnezyum değerleri düşük olan grubun, kontrol grubuna göre daha fazla çikolata tükettikleri ve tatlı isteklerinin daha fazla olduğu gösterildi.
Bitter çikolatada %70'lere varan bol miktarda kakao bulunduğu için normal çikolataya göre daha faydalıdır. Günde 100 gram çikolata tüketmek ideal bir miktardır. Ancak bir çikolatadan günde 100 gramdan fazla tüketmek hem zararlı, hem de kilo almanıza sebep olur.
Baharatın dışında endorfin hormonunun salgılanmasını sağlayan en önemli yiyeceklerden birisi de herkesin severek yediği çikolata ve muzdur. Bu yiyecekler kişilerin beyninde daha fazla endorfin hormonunun salgılanmasına yardımcı olmaktadır.
Yulaf ezmesi, hurma, kakao ve ceviz kullanarak hem lezzetli hem de sağlıklı kakaolu toplar hazırlayarak çikolata krizlerinizi yatıştırabilirsiniz. Keçiboynuzu pekmezi, çikolata tadına en yakın lezzetlerden biridir. Keçiboynuzu pekmezini kalıplara döküp donmasını sağlayarak çikolata görünümünde tabletler hazırlayın.
Gece yediğimiz çikolata yağ olarak vücutta depolanır. Özellikle bitter çikolatanın içerisindeki kafein kaliteli uyku geçirmeye engel olabilir. İçerdiği diğer uyaranlarla beraber kalp ritmini artırır. Bir parçayla yetinmek zor olduğu için fazla miktarda tüketilebilir bu sebeple özellikle gece çikolatadan uzak durulmalı.
Bitter Çikolata Zararları
Bitter çikolata sağlık için faydalı olsa da her besinde olduğu gibi bitter çikolatanın da fazla tüketimi yan etkilerin ortaya çıkmasına sebebiyet verebilir. Bu yüzden uzmanlar tarafından tüketilmesi önerilen bitter çikolata miktarı 2 ya da 3 parça olmalıdır.
Çikolata sever misiniz? Cevabınız 'Evet' ise, bir de bunları görün. Bu çikolatalar birbirinden değişik böcek ve haşerelerden üretiliyor. Gerçek hamam böcekleri ve akrepler özel hazırlanmış sıvı çikolataya batırılıyor ve bu şekilde satışa çıkıyor.
Bitter çikolata hem erkek hem de kadınlarda cinsel heyecan duygularına yol açan feniletilamin bulunmaktadır. Sadece bitter ve şekersiz çikolatadan her gün bir parça yemeniz mükemmel bir cinsel yaşam elde etmenize yardımcı olabilir!
Birinci grup; normal sağlıklı insanlara çikolatanın etkisi, ikinci grup ise kalp, şeker, kolesterol gibi rahatsızlıkları olan hastalara çikolatanın zararlarıdır. Özellikle şeker, kolesterol, kalp ve damar hastalıkları bulunan kişiler çikolata tüketirken dikkatli olmalıdırlar.
Çikolata da bulunan yağlar da diğer yağlar gibi kalorili olduğundan, tüketiminde aşırıya kaçılırsa kilo aldırabilir.
Yani ürünün yarısından fazlası; Şekerden ibarettir. Bu haliyle 20 gr.'lık tek bir porsiyonda 10,6 gr. yani yaklaşık 5 tane küp şeker kadar şeker tüketmiş oluyorsunuz. Ürünün ilave şekerden gelen kalori oranı %40 düzeyindedir – ki bu oran Dünya Sağlık Örgütü'nün “sağlık” kriterlerinin çok üzerindedir.
Çikolata iki nedenle reflüye yol açar. Birincisi özellikle de aç karnına ve çok miktarda tüketildiğinde yemek borusu ve mide arasındaki kapak düzeneğini gevşetmesi, ikincisi ise kendisi tek başına reflü nedeni olan bol kafein içermesidir.
Kadınlar, menstrüel dönem öncesinde beyinlerindeki doğal serotonin düşüşüne karşı çikolata ve tatlı ile dengeleme eğilimine giriyor olabilirler. Hormonal dengesizlik dönemlerinde beynin nörotransmitter üretiminde önemli bir yer tutan magnezyum, çikolatanın sahip olduğu minerallerden bir tanesi.
Kan şekeri düştüğünde vücut enerji ihtiyacı duyar ve bu ihtiyacı karşılamak için tatlı yeme isteği uyandırır. Yani çikolata krizi vücudun enerji eksikliğinde verdiği bir reaksiyondur.
Gebelikte anne adayının canı daha çok tatlı şeyler çekerse kız bebek, tuzlu şeyler çekerse erkek bebek olacağına delalet eder.
Frrrozen Haute Chocolate
Guinness Dünya Rekorlar Kitabı'nda yer alan ve değeri tam 25 bin dolar olan bu çikolata La Madeleine Au Truffe ve 24 ayar altından oluşan bir üründür.
Çikolatanın en masum hali, bitter çikolata. %60 oranında yoğun kakao içeren 1 adet ülker bitter çikolata (40 gr) 226 kcal içerir. Gün içinde küçük kare parçalar halinde tüketildiğinde iştah kesen bir yiyecek olduğu bilinir.
Sporcular için çikolatanın rengi ne kadar koyu ise o kadar iyi. Bu bakımdan uzmanlar bitter çikolataları tavsiye ediyorlar. Bizim tavsiyemiz Nestlé 1927 markasının %82 ve %60 kakao oranında olanları.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri