Özellikle siyah çikolatanın hem haz verip hem de diyette tatlı olarak yasaklanmamasının da genç kızlarda daha çok motivasyon kaynağı olduğu bildirilmiştir. Sonuçta zayıflarken günde 30 gram siyah çikolata yemek hem bel hem de karın bölgesindeki yağların azalmasında etkili sağlıklı tatlı türüdür.
Koyu siyah çikolatayı yani bitter halini tüketmek hem sağlık açısından çok yararlı hem de mucize yağ yakıcı özelliğine sahiptir. Özellikle de karın çevresinde biriken yağları çatır çatır yakacak olan bitter çikolatada kakao miktarı arttıkça kan şekeri dengelenecek ve diyabet riski aza inecektir.
Bitter çikolata kararında yendiğinde kilo aldırmaz, aksine yağ yaktıran bir özelliği bulunmaktadır. Tokluk hissini arttırması, kan şekerini dengelemesi gibi özellikleriyle de diyete katkı sağlar. Bu nedenledir ki 7 günlük bitter çikolata diyeti denilen ve yağ yakmayı sağlayan bir diyet türü bile vardır.
Çikolata kilo aldırır mı sorusuna cevap olarak aksine kilo vermeye yardımcı olduğu gözlenmiştir . . %70 ve üzeri bitter içeren çikolatalar metabolizmayı hızlandırır . İnsülin yükselmesini önler ve tokluk hissi sağlar .
Çikolata yenildiğinde kanda insülin hormonu artar ve androjen hormonlarını sentezini arttırır bunun neticesinde cilt yağlanması oluşabilir.
İlgili 38 soru bulundu
Her gün çikolata tüketmek kilo aldırır ve sağlığa zararlıdır. Diyabet hastalarının her gün çikolata yemeleri sakıncalıdır. Çikolata, her gün tüketildiği takdirde kilo almaya neden olacağı gibi cilde de zarar verebilir.
Fakat aşırı oranda teobromin alımı insan bedeninde zehirli etkiye de sebep olabilir. Damar açıcı, idrar söktürücü ve gastrointestinal etkileri kalp krizine yol açabilir. Tansiyonu düşürme ve kalp krizi riskini artırma gibi etkiler de ölüme neden olabilir.
Çikolatanın serotonin içerdiğini ve dolayısıyla endorfin üretimini arttırdığını gösteren araştırma sonuçları var. Bunun anlamı şu: Özellikle bitter çikolata doğal olarak bir antidepresandır. Çikolatanın kokusu bile beyinde mutluluk hormonu olan serotonini artırır.
Özet geçmek gerekirse diyette çikolata tüketilebilir ancak porsiyon kontrolü ve çikolatanın çeşidi çok önemlidir. Bitter çikolata tüketimi, diyette daha sağlıklı olacaktır. Özellikle tatlı krizlerini önlemede ve tok tutmada da oldukça etkilidir.
Vücuda fazla şeker alınması durumunda diş çürükleri, kalp problemleri oluşabilir ve obezite riski artar. Bu nedenle günde 25 gramdan (2,5 kare gibi) fazla çikolata tüketmemek gerekir. 3 günde bir 20 gram kadar bitter çikolata tüketmek ise ideal bir tercih olacaktır. Hürriyet Gazetesi yazarı Prof. Dr.
Kilonuzu kontrol edebilmek için 1 kilo kaç kaloriye eşit sorusunun cevabını bilmelisiniz. 1 kilo ortalama 7400 kaloriye eşittir.
Ufak bir tencereye bir miktar su koyduktan sonra çikolatayı tencerenin üst kısmını kapatan bir başka kaba koymanız gerekir. Kısa bir süre sonra çikolatanın mükemmel biçimde erimeye başladığını görebilirsiniz.
Bitter kare çikolata kaç kalori? Ülker Bitter Kare Çikolata %80 Kakaolunun 100 gramında 564 kcal kalori, ayrıca 1 Adet yani 60 gram Ülker Bitter Kare Çikolata %80 Kakaoluda 338 kalori bulunmaktadır.
1 parça çikolata kaç kalori, 1 kare çikolata kaç kalori? Sorularının cevabı ortalama olarak 5 gramlık bir kare parça için 25-27 kcal arasında değişmektedir.
Çikolatanın en masum hali, bitter çikolata. %60 oranında yoğun kakao içeren 1 adet ülker bitter çikolata (40 gr) 226 kcal içerir. Gün içinde küçük kare parçalar halinde tüketildiğinde iştah kesen bir yiyecek olduğu bilinir.
Çikolata tercihi yapacakken özellikle de diyet yaptığınız dönemdeyseniz bitter çikolatayı tercih edin. Bitter çikolata yüksek Magnezyum ve düşük yağ içeriğiyle diyetle daha uyumlu bir yapıya sahip. Yüksek kakao miktarı ise ruh haline daha çok etki etmesini sağlıyor. Beyaz çikolatada kakao yerine kakao yağı kullanılır.
Bunun sebebi aslında genel olarak yaptığımız kaçamakların diyeti bozmalarımızın karbonhidrat kaynaklı olması ve karbonhidratın vücutta ödem tutması. Yaklaşık olarak kaçamak yaptıktan sonra bunun %20-40 arası bir noktası kilo alımı oluyor aslında, kalanı ödemden kaynaklı tartıda + görmemize sebep olan bir sonuç.
Beyaz çikolata ise ağırlıklı olarak % 20-45 kakao yağı içerir. Bu sebeple kilo verme aşamasında tercih etmemiz gereken çikolata grubu bitter çikolatadır. Bitter çikolata daha az şeker; daha çok kakao içermesi yönüyle sağlıklı bir seçim olmaktadır.
Özellikle de akşam ve gece geç saatlerde baklava tüketmek hızlı bir şekilde kilo almanıza yol açabilir. Bir dilim baklavanın içinde bile ortalama olarak 173 kalori olduğu varsayıldığı zaman iki dilim baklava yemek, günlük kalori ihtiyacınızın çok üsten çıkmanız anlamına gelir.
Yemeye başladığınız anda ağzınızda yavaş yavaş erirken mutluluk hormonu salgılamaya başlayan çikolata insanı mucizeyi hazlara sürüklemektedir. En önemlisi İnsanı rahatlatırken cinsel isteği arttırmasıdır.
Endorfin. Endorfin doğal ağrı kesici işlevi gören bir hormondur ve beynin Morfin'e tepki veren kısımlarını etkileyerek işini yapar. Bu yolla acıyı, stresi azaltırken zevk verir.
Çikolata İsteği Nereden Geliyor? Çikolataya olan aşırı isteğin magnezyum eksikliğinden kaynaklandığı Almanya'da yapılan yeni bir çalışmada gösterildi. Magnezyum değerleri düşük olan grubun, kontrol grubuna göre daha fazla çikolata tükettikleri ve tatlı isteklerinin daha fazla olduğu gösterildi.
3- Kafeini içinde bulunduran çikolata, bağırsakları tahriş edebileceğinden dolayı ishal gibi bağırsak rahatsızlıklarının görülmesine neden olur. 4- Kalp sağlığını riske atabilir. 5- Fazla miktarda tüketildiğinde obezite ve selülitlere yol açabilir.
Ne kadar yerseniz yiyin, 10 kilogramı aşmamaya çalışın. Zira 10 kilodan fazla çikolata yemek, zehirlenme ve ölümle sonuçlanabiliyor.
İlk 10 dakika içinde: Modumuzu yükseltiyor ve bizi canlandırıyor. Çikolatanın içinde bulunan triptofan, serotonin üretimine yardımcı oluyor. Bu da kendimizi daha mutlu, daha enerjik, daha hayat dolu hissetmemiz demek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri