Çikolata bileşiminde temel olarak şeker, kakao tozu, kakao yağı, kakao kitlesi ve süt tozu bulunur. İyi bir çikolata elinize aldığınızda erimeye başlar. Kırıntı yapmadan net bir şekilde kırılır ve içi ağaç kabuğunu andıran bir görüntüye sahiptir.
Çikolata sever misiniz? Cevabınız 'Evet' ise, bir de bunları görün. Bu çikolatalar birbirinden değişik böcek ve haşerelerden üretiliyor. Gerçek hamam böcekleri ve akrepler özel hazırlanmış sıvı çikolataya batırılıyor ve bu şekilde satışa çıkıyor.
Çikolata kafein içermektedir ve asidik bir yapıya sahiptir. Bu nedenle mide ve bağırsak sağlığına zarar verebilmektedir. Ayrıca çikolata yemek borusu ve mide arasındaki kasın gevşemesine neden olur bu nedenle özellikle reflü, ülser gibi hastalıklara sahip kişiler çikolata tüketmemelidirler.
Sütlü çikolatanın yüzde 44.5'i şeker, yüzde 22'si süt tozu, yüzde 15'i kakao kütlesi, 18'i kakao yağı, yüzde 0.47'si lesitin, yüzde 0.03'ü ise etil vanilindir.
Çikolatanın İçindeki Mutluluk Hormonu
Çikolatanın içinde bulunan ve mutluluğu tetikleyen madde PEA yani Feniletilamin'dir. Bu madde insan vücuduna girdikten sonra sinir sistemini uyarıcı bir etki yaratır. Ayrıca tiramin, teobromin, kafein gibi beyni doğrudan etkileyen maddeleri de bünyesinde bulunur.
İlgili 36 soru bulundu
ŞEKER KAPLI UYUŞTURUCU
Poşetlerdeki çikolatalardan birinin ambalajı açıldı. Önce şüpheli bir durumla karşılaşılmadı. Ancak polis ekipleri şekeri bıçakla ikiye bölünce gerçek ortaya çıktı. Çikolatalı şekerlerin içince Afyon sakızı olduğu anlaşıldı.
Dopamin: Bu hormon kişiye zevk veren duyguları, hafızayı, öğrenme seviyesini ve bedendeki diğer motor sistemler ile alakalı ilgili hormon olarak karşımıza çıkar. "Sağlıklı hissetme" hormonu olarak da bilinmekte olan dopamin hormonu, ruh halini birden arttırarak hızlıca mutlu hissettirmeye katkı sağlar.
Sağlık açısından en faydalı çikolatanın bitter çikolatadır. Bitter çikolatanın kakao oranı yüksek. Kakaonun içerisindeki fenolik bileşenler sağlık açısından destekleyici. Bunlar vücuda destek sağlayan bileşenler.
Yemeye başladığınız anda ağzınızda yavaş yavaş erirken mutluluk hormonu salgılamaya başlayan çikolata insanı mucizeyi hazlara sürüklemektedir. En önemlisi İnsanı rahatlatırken cinsel isteği arttırmasıdır.
Fakat aşırı oranda teobromin alımı insan bedeninde zehirli etkiye de sebep olabilir. Damar açıcı, idrar söktürücü ve gastrointestinal etkileri kalp krizine yol açabilir. Tansiyonu düşürme ve kalp krizi riskini artırma gibi etkiler de ölüme neden olabilir.
Ne kadar yerseniz yiyin, 10 kilogramı aşmamaya çalışın. Zira 10 kilodan fazla çikolata yemek, zehirlenme ve ölümle sonuçlanabiliyor.
Çikolatanın geçmişi bundan tam 4000 yıl öncesine dayanıyor. Tarihi kaynaklara göre çikolata ilk kez Meksika topraklarında içecek şeklinde kullanılıyor. M.Ö. 1900'lerde şu anki Meksika topraklarında yaşamını sürdüren Olmekler'den önceki toplumun keşfi.
Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, "Çocukların çok sevdiği her çeşit şeker, çikolata, gofret ve gazlı içecek gibi zararlı besinler, sadece diyabete davetiye çıkarmakla kalmaz, aynı zamanda düşük IQ'ya da sebep olur" uyarısında bulunuyor.
Su ile muameleden çıkartılan Karmin, karminik asit, proteinler ve az miktarlarda çeşitli tuzlardan oluşur. Bu işleme göre, böcek tamamen başkalaşım geçirmiş, kimyasal işlemler sonucunda yepyeni bir özellik kazanmıştır. Bu son duruma göre haram olmadığı söylenebilir. Ancak insan sağlığına zararlıysa haramdır.
Böcekten elde edilen 'karmin' isimli renklendirici sadece Starbucks'ın kullandığı bir madde değil. Market rafları reçelden bisküviye, aynı maddenin kullanıldığı ürünlerle dolu.
Böcek Yemeye Teşvik
Ayrıca 2021 yılının Ocak ayında Avrupa Gıda Güvenliği Kurumu (EFSA) yayınladığı yönetmelikte Sarı Un Kurdunun (Lat: "Tenebrio molitor larva") tüketimini onaylamıştır.
Muz içerdiği yüksek minerallerden dolayı afrodizyak besinlerde üst sıralarda yer alır. Magnezyum, potasyum ve B vitamini libidoyu artırmak için önemlidir. Erkeklerde cinsel isteği artırmak için bilinen bromeliad enzimler içerir. İçerdiği yüksek potasyumdan dolayı orgazm için önemli besinlerdendir.
Festal Çikolataları cinsel gücü cinsel performansı arttırmaya, Ereksiyon süresini uzatmaya yardımcıdır. İlişkiden 1 SAAT ÖNCE AÇ KARNINA alındığında cinsel birleşme öncesi tedirginlikleri azaltır kuvvetli ve uzun süren ereksiyon sağlamaya yardımcı olur.
Çikolataların çoğunda yüksek oranda bulunan şeker miktarı aynı zamanda diş çürümesine neden olabilir. Buna ek olarak, çikolatanın zayıf kemik yapısına ve osteoporoza neden olabileceğini düşündüren araştırmalar vardır.
Bitter Çikolata Zararları
Bunun sebebi bitter çikolatanın içeriğinde bulunan işlenmiş yağ oranıdır. Bu işlenmiş yağ oranı karaciğer sağlığı için olumsuz etkilere yol açar.
* Kan sağlığı için önemli olan, demir mineralini içerir. * Enerji verir. * İçerisinde bulunan kalsiyum sayesinde kemik gelişimine etki eder. * İçerdiği magnezyum sayesinde, vücuttaki asitlik seviyesini düzenler ve sindirime yardımcı olur.
Araştırmaya göre 30 yaş kadınlar için cinsel uyarılma açısından oldukça önemli. Tabii ki araştırma sonucunda 30 yaş çıkmasının ise belirli nedenleri var. Araştırmacılar bu nedenleri şöyle sıralıyor; 'Bu dönem, cinsel uyarılma ve çekicilik açısından kadınların altın çağıdır.
Bu durumun nedenleri; tiroid bezleri veya böbrek üstü bezlerinin normalden daha çok çalışması, çiftler arasındaki cinsel uyumsuzluk, tüberküloz hastalığı, hormonal bozukluklardan ötürü biriken androjen, türlü beyin hastalıkları, türlü psikolojik problemler, madde ve alkol kullanımı şeklindedir.
Bu durumda rahmin alınması cinselliği etkilememektedir. Rahim ilişkiden sonra döllenme esnasında döllenmiş yumurtanın tutunup geliştiği ve büyüdüğü bir yerdir. Cinsel ilişki penis ve vajinanın birleşmesi ile oluştuğu için kadınlarda zevk almama veya cinselliğin bitmesi gibi durumlar asla söz konusu değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri