çorbaları buzlukta saklamanın en pratik yolu buzluktaki ısılara dayanıklı buzdolabı poşetleri ya da kilitli poşetlerden geçiyor. Bu poşetleri geniş kapların içine açık bir şekilde yerleştirip içine dikkatlice tenceredeki çorbanızı aktarabilirsiniz.
Oda sıcaklığına gelen kavanozu buzdolabına kaldırın. Bu şekilde 6 aya kadar saklayabilirsiniz çorbalarınızı. Kullanmadan önce kavanozu açıp bir tencereye almanız ve ısıtmanız yeterli. Dondurmak içinse dondurucuda kullandığınız cam harici herhangi bir kaba aldığınız soğumuş çorbayı dondurucuya koyup saklayabilirsiniz.
► Buzluğa attıktan sonra aniden bir misafir geldiğinde donmuş halde sizi bekleyen çorbayı kullanmak için önce buzdolabında, sonra da oda sıcaklığında çözdürebilirsiniz. ► Buzları tamamen çözülen ve soğuğunu atan çorbayı poşetinden ya da kabından çıkarın, tencereye alıp ısıtarak servis edin.
► Artan çorbaları buzlukta saklamanın en pratik yolu buzluktaki ısılara dayanıklı buzdolabı poşetleri ya da kilitli poşetlere koymaktan geçiyor. Çorbanız iyice soğuduktan sonra buzdolabı poşeti ya da buzluğa atılmaya uygun kilitli poşetin içine çorbayı dikkatlice boşaltın.
İlgili 26 soru bulundu
Ev usulü domates çorbasını en pratik şekilde yapmak için un ve tereyağını kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurun.Rendelenmiş domatesi ekledikten sonra 5 dakika kadar pişirin. Üzerine sıcak et suyunu ilave edin.
Kaynayana kadar sürekli karıştırılır ve 15-20 dk kaynadıktan sonra sıcak olarak üzerine rendelemiş olduğunuz kaşarla beraber servis edilir. Afiyet olsun :) 4.9 milyon kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.
Domateslerin üzerine 1 su bardağı sütü +4,5 su bardağı bardağı suyu ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ekleyerek çorba kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.
çorbaları buzlukta saklamanın en pratik yolu buzluktaki ısılara dayanıklı buzdolabı poşetleri ya da kilitli poşetlerden geçiyor. Bu poşetleri geniş kapların içine açık bir şekilde yerleştirip içine dikkatlice tenceredeki çorbanızı aktarabilirsiniz.
Uzun süre saklamak istediğiniz her yemeğinizi derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz; çorbalar, sebze yemekleri, pilavlar, makarnalar, hamur işleri, etler, etli yemekler, baklagiller… Aklınıza gelebilecek her yemeği derin dondurucuda uzun süre saklayabilirsiniz.
-Buzlukta beklemeye en uygun yemek, pilavdır. Pirinç ya da bulgur pilavı arttığında, bir saklama kabına veya bir buzdolabı poşetine konarak, buzluğa kaldırılabilir. Bu şekilde saklanan pilav, çıkarılarak çözüldüğünde, fazla karıştırmadan ısıtılarak servis edilmelidir. Pilavlar, 30 günden önce tüketilmelidir.
Hadi o zaman buzdolabı poşetinde çorba nasıl saklanır adım adım anlatmaya başlıyoruz! Buzdolabınızda yer kaplamaması ve zamandan kazanmak için çorbanızı 1'er kişilik porsiyonlara ayırıp 2-3 aya kadar dondurucuda saklayabilirsiniz.
Bir kavanoz çorbanın buzdolabındaki raf ömrü sebze çorbaları için bir hafta, hayvansal içerikli çorbalar için 2 gün olacaktır.
İyi bir çorbanın lezzeti kadar dokusu da kıvamlı olmalı. Çorbanız çok koyu olursa bir miktar sıcak su ekleyerek çorbanızın kıvamını açabilirsiniz. Eğer çorbanız çok sulu olduysa ayrı bir tavada yağ ve unu kavurup kıvamını koyulaştırabilir ya da çorbanızı bir süre daha kaynatabilirsiniz.
Çorbayı ocakta ısıtın ve sık sık karıştırın. Tencereyi ısıya dayanıklı bir kapakla kapatın ve çorbayı orta-düşük ısıda ısıtın. Çorbanın yanmasını önlemek için her 30 saniyede bir karıştırın. Kalın tabanlı bir tencere çorbayı ısıtmak için en iyi sonucu verir çünkü ısıyı eşit şekilde dağıtır.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Dondurulmuş yemekler nasıl ısıtılır? Oda sıcaklığında, su içerisinde, kalorifer üzerinde ya da altında, hafif ateşte veya güneşli yerlerde bekletilerek yapılmamalıdır. Çözdürme işlemi; buzdolabının iç raflarında bekletilerek veya mikrodalga fırının çözdürme programında yapılmalıdır.
Fazla kalan börek, poğaça, pişi, kek, kurabiye, pizza oda sıcaklığa geldiklerinde saklama kaplarına veya buzdolabı poşetlerine birbirine yapışmaması için aralarına buzdolabı poşeti koyarak yerleştiriyorum. Hava alamayacak şekilde kapatıp buzlukta saklıyorum.
Taze fasulye konserveleri, bin bir çeşit domates sosları, köz patlıcanlar ise en leziz kış hazırlıklarındandır. Bamya sevenlere ise bamyanın dondurucuya atılmış hali mutlaka tavsiye edilir. Turşu, tarhana ve erişte ise hemen ilk akla gelen kış hazırlıklarındandır.
Dana eti, kuzu eti, kümes hayvanları, kıyma, pişmiş et ve balık gibi etler derin dondurucuda saklamak için oldukça idealdir. Hepimizin sıklıkla tercih ettiği bir saklama yöntemidir.
Gıdaları Dondurmak İçin En Pratik Yöntem Nedir? Çorbadan tatlıya, pilavdan sebzeye kadar her türlü pişmiş gıdayı saklamak mümkündür. Bu saklama işlemleri için en uygun yol ağzı hava almayacak buzdolabı poşetleri içinde muhafaza etmektir.
Elde ettiğiniz domatesi derin bir tencereye koyun ve ortalama 45 dakika orta ateşte pişirin. Daha sonra domates püresini süzgeçten geçirin ve ılıması için bekleyin. Domates suyunu karton bardaklara veya kaplara doldurun. Üzerini streç film ile örterek buzlukta muhafaza edin.
Domatesler yıkanıp kurulandıktan sonra poşetlenerek derin dondurucuya kaldırılır. Kullanacağınız zaman domatesi musluk suyuna tutarsanız kabuğu kolayca sıyrılacaktır. Dondurulmuş domatesleri rendeleyerek veya doğrayarak yemeklerde kullanabilirsiniz.
Domatesleri gönül rahatlığıyla buzluğunuza kaldırabilirsiniz. Bu şekilde domateslerinizi 10-12 ay kadar güvenle kullanabilirsiniz. Bütün haldeki domatesleri buzluktan çıkardıktan sonra kullanmak için bir süre bekleyin, zaten siz dilimlemeye başladığınızda domatesin kabukları kendiliğinden çıkmaya başlayacaktır.
Domates çorbası: Kekik, karabiber ve nane domates çorbasına eklenebilir. Soğan çorbası: Soğan çorbasına en çok taze kekik, kuru kekik ve karabiber eklenir. Beyran çorbası: Pul biber, kırmızı toz biber, karabiber eklenebilir.
Kapağını açık bırakayım da taşmasın diye de düşünmeyin. Kapağı açık kaldığında gereğinden fazla su buharlaşır. Arada bir kapağını açıp karıştırarak kıvamını ve malzemelerinin tamamen pişip pişmediğini kontrol edin. Malzemeler piştikten sonra sütünü ekleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri