Yeterli miktarda sıvı almak, kırışıklık oluşumunu önler ve cildi korur. Günlük su tüketimi cildin esnekliğini geri kazandırmasa da, cildin sarkmasını engellemek için önemli bir alışkanlıktır. Bu yüzden, cildinizi sıkılaştırmak için gün içerisinde yeterli miktarda su içtiğinizden emin olun.
Vücudun belli noktalarında beliren deri sarkması için en kesin çözümlerden biri spor yapmaktır. Düzenli spor yapmak kasları güçlendirir. Böylece zamanla vücut kendini toplamaya başlar. Özellikle ağırlık çalışmaları, sarkan derilerin toplanma sürecini hızlandırır.
Cilt ve yüz bölgesinin daha estetik, ,genç, dinamik görünmesi için yanak sarkması egzersizi masaj uygulamalarının yapılması önerilir. İlaç, krem uygulamalarının yanı sıra alt yanak sarkması egzersiz ve hareketleri, yanakların balon gibi şişirilerek hafifçe yukarıya doğru itilmesi şeklinde gerçekleştirilebilir.
İlk yanıt vereceğimiz soru: “sarkan deri kendini toparlar mı?”. Sarkmış bir deriyi eğer bu sarkma minimal düzeyde ise bir miktar toparlanmasını sağlamak mümkündür. Ancak yoğun bir sarkma şikayetinin çözümü cerrahi müdahale ile mümkün olabilir.
Aloe vera, cildi sıkılaştırmak açısından en iyisidir. Aloe vera jelindeki asit cildinizin elastikiyetini artırır ve sarkmış cildi sıkılaştırır. Ayrıca cildiniz için doğal bir kremdir. Limondaki C vitamini kollajen oluşumuna yardımcı olur, böylece cildinize esneklik kazandırır.
İlgili 30 soru bulundu
Bu hasta grubunda sarkma deformasyonu yoğun olduğu için ameliyatsız deri sarkma tedavi yöntemleri de istenilen çözümü sağlayamaz. Özetle, verilen yoğun kilolardan sonra görülen vücut sarkması için spor ve ameliyatsız yöntemler etkili olmaz.
Kırışıklıklar ve sarkmalar; 30'lu yaşlardan sonra azalan kolajenle orantılı olarak cilt esnekliği ve gerginliğini kaybetmeye başlar. Buna bağlı olarak özellikle alın veya göz çevresi gibi kasların sıklıkla kasıldığı yerlerdeki gerilmelerle uyumlu kırışıklıklar ve esnekliği kaybeden cildin sarkması ortaya çıkar.
Yüzdeki gevşemenin tedavisinde son yıllara kadar germe ameliyatları dışında pek bir seçenek yok iken, artık ameliyatsız girişimlerle cildi bir miktar toparlamak mümkün. Bunların etkisi ameliyat kadar fazla olmasa da anestezi gerektirmemesi ve iyileşme dönemi olmaması nedeni ile giderek daha popüler hale gelmektedir.
Cilt Sarkması İçin Serum
Nuxe, Vichy, Caudalie, Darphin, Neostrata gibi markalara ait yüz sıkılaştırıcı cilt sarkmasını önleyici serumlar sayesinde, yaşlanmanın tüm olumsuz etkileriyle aynı anda mücadele edebilirsiniz. Caudalie Premier serisinde yer alan serumlar, yüz ovalinin toparlanmasında son derece etkilidir.
Kilo kaybı nedeniyle oluşan kırışıklıklarda veya sarkmalarda kolajen takviyesi kullanımı, sadece yüzdeki kırışıklık ya da sarkmaların değil, tüm vücuttaki sarkmaların azalmasında önemli bir etkiye sahip.
Ulusal Sağlık Enstitüsü tarafından yapılan bir araştırmaya göre, hindistancevizi yağı kuru cildi etkili bir şekilde tedavi edebilir, cildin sarkmasını önleyebilir ve kırışıklıkları giderebilir. Sabahları cilde az miktarda hindistancevizi yağı uygulayabilir ve gece yatmadan hemen önce bu miktarı ikiye katlayabilirsiniz.
Eğer yüzeysel cilt sarkması probleminiz varsa Mezoterapi, Ultherapy, Thermage CPT gibi cildi sıkılaştıran yöntemler etkili olmaktadır. Fakat cilt altındaki dokularda da sarkmalarınız mevcut ise dolgu, botoks, Lazer gibi yöntemler ve hatta kombine tedaviler tercih edilmelidir.
Spor ile cildin daha gergin ve sıkı olacağı kesindir. O nedenle spor yapmak ihmal edilmemelidir. Ancak spor ile sadece hafif gevşemeler toparlanabilir. Bollaşmış ve sarkmış deriyi spor yaparak tamamen gergin hale getirmek maalesef mümkün olmuyor.
Cilt sarkması, yaşla ilişkili iki nedenden kaynaklanmaktadır: cilde elastikiyetini veren kolajen kaybı ve yokluğu cildin sarkmasına neden olan yüz yağının kaybıdır. Cildimiz yaşla birlikte elastikiyetini kaybeder, kaslarımız körelir ve sonuç olarak sarkık yanaklar ve çeneler gibi klasik yaşlanma semptomları alırız.
Yanak sarkması, cilt altındaki kolajen ve elastin liflerinin doğal elastik yapısını kaybetmesiyle birlikte oluşan sarkma görünümüne deniyor. Bu sorun, genetik ve çevresel faktörler nedeniyle 30 ile 40'lı yaşlarda da görülebiliyor.
En sık görülen deri sarkması ameliyatı komplikasyonları arasında, seromlar (cilt altındaki sıvı birikimleri) ve küçük deri ayrılmaları yer alır. Enfeksiyon, geç yara iyileşmesi, kanama ve kan pıhtıları daha az yaygın komplikasyonlardır.
Eğer kısa bir zaman diliminde çok fazla kilo verirseniz cildiniz azalan vücut yüzey alanınıza tam olarak adapte olamaz ve bu sebeple sarkmalar meydana gelir. Ama vermeyi hedeflediğiniz kiloyu zamana yayarak verdiğinizde, bu hacimsel küçülmeye deriniz de adapte olarak ilerleyeceğinizden dolayı sarkma olmayacaktır.
Ailede deri sarkması sorunu olan bireyler, bu durumu daha fazla yaşama eğilimindedir. Hormonal değişiklikler de deri sarkmasına katkıda bulunabilir. Özellikle menopoz döneminde, hormon seviyelerindeki değişiklikler deri elastikiyetinin azalmasına ve sarkmaya neden olabilir.
Cilt dokusunun sıkılaşmasını sağlayan Voonka likit kolajen sıvı formuyla kolay bir şekilde tüketilir. İhtiyaç duyulan gıda takviyesini başarılı bir şekilde karşılamanız için uygundur.
Ameliyatsız cilt ve yüz gençleşme yöntemleri çok çeşitlidir. HİFU, Fotona, Fransız askısı, altın iğne, fraksiyonel co2, gençlik aşısı, botox, dolgu, dermamelan-cosmelan, lazer, mezoterapi, PRP, Somon DNA aşısı gibi pek çok yöntemle ameliyatsız gençleşme sağlanabilmektedir.
Düzenli olarak cildinize masaj yapmak, cildinizi doğal yollardan sıkılaştırmaya yardımcı olur çünkü masaj kan akışını hızlandırır ve dokularınızı ideal durumda tutmaya yardımcı olur. Yapılan bir araştırmaya göre, masaj aleti kullanarak yapılan masajlar yaşlanma karşıtı kremlerin etkisini önemli ölçüde artırabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri