Çileklerin sap kısımlarından tutulup kağıt bir havlu üzerine yerleştirilir. Fazla suyunu salınca, düz bir tepsiye yerleştirilip dondurucuya kaldırılır. 1-2 saat sonra, uygun büyüklükteki bir dondurucu kabına ya da buzdolabı poşetine tek sıra halinde dizilip, tekrar dondurucuya yerleştirilir.
Çilekleri dondurucuda saklamak, onları çok daha uzun süre bozulmadan tüketilebilecek şekilde korumanı sağlar. Çileği bu şekilde buzlukta saklayarak yaklaşık bir sene boyunca kullanabilirsin.
мєянαвα, Cevap : Evet meyve suyu buzlukta donar. Fakat donma süresi 3,5 - 4 saat arasında değişebilmektedir.
Çileklerin zarar görmemesi için önce geniş bir tepsi içerisinde birbirine değmeyecek şekilde dondurun, daha sonra poşetleyip derin dondurucunuzun en üst kısımlarına yerleştirin.
Çilek, -10 °C ve biraz daha alt sıcaklıklara dayanır fakat sıcaklık sıfıra düşerse çilek çiçekleri donar.
İlgili 38 soru bulundu
Ürünün ömrünü uzatmak için hasattan hemen sonra 0 °C'ye soğutulmalı ve 0 °C'de muhafaza edilmelidir. Ürünün sıcaklığı hasat edildiği yerde 30 °C'ye kadar çıkabilir ve çileğin 0 °C'de 4 saat beklemesi %40 oranında fire ile sonuçlanabilir. Paletlenmiş halde zorlanmış hava akımı ile ön soğutulması tavsiye edilmektedir.
Çilekleri ortalama 50 derece sıcaklıktaki bir suda 30 saniye tutun. Ardından çilekleri kağıt havlu serdiğiniz tepsiye alın. Sıcak su banyosu küf oluşumunu bastırır ve böylece meyvelerin daha uzun süre dayanmasını sağlar. Bu şekilde meyveler yaklaşık 1 hafta bozulmadan dayanacaktır.
Muz tek başına lezzetli şekilde tüketilebilen bir meyve olması ile beraber, farklı salatalarda veya yiyeceklerde de kullanılmaktadır. Evdeki muzu korumak ve ömrünü uzatmak için derin dondurucu da saklayabilirsiniz.
мєянαвα, Cevap : Evet meyve suyu buzlukta donar. Fakat donma süresi 3,5 - 4 saat arasında değişebilmektedir.
Dondurulmuş besinlerin saklama süreleri derin dondurucunun sıcaklık derecesine bağlı olarak değişmektedir. 6 oC sıcaklığa sahip derin dondurucuda muhafaza edilen bir besini saklama süresi ortalama 1 haftadır. 12 oC sıcaklığa sahip derin dondurucuda muhafaza edilen bir besini saklama süresi ortalama 1 ay kadardır.
Bunun için şeftalileri dilimledikten sonra yağlı kağıt serili bir kap ya da tepsi içine birbirine değmeyecek şekilde tek tek dizin. Bu şekilde buzluk içine yerleştirin. Buzlukta en az 2-3 saat bekletin. Dondurucunuzun soğukluğuna bağlı olarak, şeftalilerin donma süresi değişebilir.
Çilekte iyi tozlanma gereklidir.İyi tozlanmış meyvelerde şekil bozukluğu olur.Tozlanmadan sonra meyve genelde 30-35 günde olgunlaşır.
Yetişkin bir çilek fidesi yılda 1,5 kilogram meyve veriyor, 6 dönüm arazide yıllık 20 ton üretim yapmayı hedefliyorum. Bir kilogram verse dahi hedefime ulaşabiliyorum. Bu çileğin kilogramı 2 liradan alıcı buluyor.
Bir kök 1 kg çilek veriyor. 1 dönüm toprağa yaklaşık 5 bin kök fide dikiliyor. Bir dönümün bir dönemdeki verimi 5 ton çilek.
Dondurulmuş Çilekle Yapılan Çilek Sosu Tarifi
Çilek püresi yapılmasının ardından ayrı bir kapta su, şeker, vanilya ve nişasta karıştırılarak pişirilir. Muhallebi kıvamında pişirilen bu karışım çilek püresi ile karıştırılır ve çilek sosu elde edilmiş olur.
C vitamini sayesinde bağışıklık sistemi ve cilt sağlığını korur. Özellikle hamilelik döneminde ve ileri yaşlarda vücut için oldukça önemli bir vitamin olan B9 vitamini ile büyüme ve hücre fonksiyonlarına destek olur. Bunlar dışında demir, bakır, magnezyum, fosfor, B6, K ve E vitaminlerini de bulundurur.
Çileklerin kötü veya bozuk olup olmadığını nasıl anlarım? Bozulan çilekler tipik olarak yumuşak ve peltemsi hale gelir ve renkleri bozulur; küf ortaya çıkarsa veya çilek kokusunda veya görünümünde değişiklik varsa çilekleri atın.
Meyveler: Ahududu meyvesi, çilek, yaban mersini, böğürtlen, kuş üzümü, kızılcık gibi meyveler buzlukta muhafaza edilebilir. Bu meyveler ile birlikte; muz, mango, ananas, şeftali, yeşil erik, kırmızı erik ve kiraz gibi sert çekirdekleri olan meyveler de derin dondurucuda muhafaza edilebilir.
Meyveleri dondurmak için iyice yıkayıp kurulamak ve hava almadan poşetlemek yeterlidir. Elma, kivi, kayısı ve şeftali gibi daha büyük meyveleri ise kabuklarının soyulmasının ardından küçük parçalara ayırarak, iyice kurulayıp derin dondurucularda saklayabilirsiniz.
Derin, geçirgen, nemi tutan toprak sever, kireçli toprağı hiç sevmez. Kumlu, süzek toprak ona çok güzel bir hediye olur. Köklerini nemli tutun ama su içinde kalmalarını engelleyin.
Çileğin yediğimiz etli kısmı çiçek tablasından oluşur. Çileğin üzerindeki nokta şeklindeki yapılara ise “aken” denir. Akenler çiçekli bitkilerin oluşturduğu kuru meyvelerdir. Birçok çiçekte akenlerin içinde çekirdek bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri