Cilt alt tonunu belirlemede kullanılan en basit yöntem, damar kontrolüdür. Gün ışığında bileğinizdeki damarlarınızı kontrol ediyorsunuz; damarlarınız mavi görünüyorsa soğuk, yeşil görünüyorsa sıcak alt tona sahip olduğunuz anlamına geliyor. Hem yeşil, hem maviyse de nötr alt tonlusunuz demektir.
Cilt alt tonu nedir? Her ten renginin fark edilebilir bir alt tonu vardır, en kolay şekilde bileğinizin iç kısmındaki damar renginden fark edilir. Mavi veya mor görünüyorsa, soğuk tonlusunuz. Damarlarınız yeşil görünüyorsa, sıcak tonlu bir cildiniz var demektir.
Cilt alt tonu, cildin altındaki renkleri ifade eden bir olgudur. Ten renginden bağımsız olan cilt alt tonu, hangi renk tonunun sizin için uygun olduğunu gösterir. Dolayısıyla kişiler, aynı ten rengine sahip olsalar bile cilt alt tonları farklı olabilir. Cilt alt tonu; sıcak, soğuk ve nötr olmak üzere 3'e ayrılır.
Sarı alt tonlu muyum pembe mi? Eğer ten rengin pembe tonlarında görünüyorsa soğuk alt tonlusun, sarı görünüyorsa sıcak alt tonlusun demektir.
Damarlarınıza bakın: Gün ışığında bileklerinizdeki veya şakaklarınızdaki damarların renklerine baktığınızda eğer damarlarınızı yeşil renkte görüyorsanız sıcak alt tona sahipsiniz demektir. Eğer damarlarınızı mavi renkte görüyorsanız soğuk alt tona sahipsinizdir.
İlgili 26 soru bulundu
Cilt alt tonunu belirlemede kullanılan en basit yöntem, damar kontrolü. Gün ışığında bileğinizdeki damarlarınızı kontrol ediyorsunuz; damarlarınız mavi görünüyorsa soğuk, yeşil görünüyorsa sıcak alt tona sahip olduğunuz anlamına geliyor. Hem yeşil, hem maviyse de nötr alt tonu demektir.
Bu rengi bulmanın en kolay ve pratik yolu damar renklerine bakmaktır. Bileklerde bulunan damarların rengi yeşilse kişi, sıcak renk tonuna sahiptir. Damar rengi mavi ve mor renkli ise soğuk cilt alt rengi söz konusudur. Damarlarda her iki renk de varsa nötr bir cilt alt rengine sahipsiniz demektir.
Soğuk cilt alt tonuna sahip kişilerin cilt altındaki pigmentleri pembedir. Bu kişilere makyajda mavi, lacivert, kobalt mavi, mor, mürdüm, bordo, lila, yeşil, gri, gümüş ve pembenin tüm tonları yakışır. Fondöten: Genel olarak soğuk alt tona sahip kişiler alt tonunda pembe tona sahip fondötenler tercih etmelidirler.
Sıcak alt tona yakışan renkler
Eğer sen de sıcak alt tonuna sahipsen fondötenlerinde sarı alt tonunu tercih etmelisin. Sarı alt tonlu fondötenlerin renk isimlerinde geçen "Dore", "Golden", "Warm" gibi kelimeler geçer.
Cilt alt tonunu belirlemede kullanılan en basit yöntem, damar kontrolüdür. Gün ışığında bileğinizdeki damarlarınızı kontrol ediyorsunuz; damarlarınız mavi görünüyorsa soğuk, yeşil görünüyorsa sıcak alt tona sahip olduğunuz anlamına geliyor. Hem yeşil, hem maviyse de nötr alt tonlusunuz demektir. Beyaz kağıt yöntemidir.
Damarlarınız mavi ise soğuk, yeşil ise sıcak cilt alt tonuna sahipsiniz demektir. Hem yeşil hem mavi görünüyorsa cilt alt tonunuz nötrdür.
Esnek, sıkı, nemli, pürüzsüz ve renk değişiklikleri az olan cilt 'güzel'dir.
İnsanlar sarıdan kızıla, beyazdan siyaha farklı ten renklerine sahip olabiliyor. Ten rengini belirleyen ise deride bulunan melanin pigmentinin türü ve miktarı.
Kumral ten rengine sahip olmak aslında buğday tonlarında bir ten rengine sahip olmak demektir. Beyaz ten ile esmer ten rengi arasında olan kişilere kumral denir.
Öncelikle bilinmesi gereken buğday ten renginin beyaza yakın olmasıyla beraber hafif kavruk görünmesidir. Yani buğday renk aslında beyaz ve esmer ten rengi arasında kalmaktadır. Bu sebepten dolayı da buğday ten renginde sarı renk pigmentleri daha etkindir. Hafif kavrukluğu veren bu sarı renk tonlarıdır.
Kürtçede kûna tenim diye bir deyim vardır. Anlamı da "Artık senin yaptığın ve yapacağın hatalar karşısında çaresizim ve çare aramayacak kadar yorgunum.".
Buğday tenli biri olarak fondöten rengini seçerken sıcak tonlu renklere yönelmelisin. Sıcak alt tonlu bir cilde sahip olduğun için, sarı alt tonlu fondötenler sana uyacak ve cildinin çok daha sağlıklı görünmesini sağlayacak. Eğer pembelik içeren bir fondöten tercih edersen cildin donuk ve yorgun görünebilir.
1) Saten görünümlü, cilde doğal ışıltı veren ince yapılı fondötenler esmerlere en uygun fondötenlerdir. Bu fondötenler cildin kendinde var olan ve adeta dışarı çıkmayı bekleyen parlaklığı ortaya çıkarırlar. 2) Aydınlatıcı olarak da inci beyazı ve uçuk pembe renkleri uygun olur.
1) Cilt Alt Tonuna Göre Fondöten
Fondöten renklerine göz attığınızda sıcak ve soğuk ton ayrımını oldukça net bir şekilde görmeniz mümkün. Sarı tonlu fondötenler sıcak cilt alt rengi için uyumlu seçenekler sunarken, pembe tonlu fondötenler ise soğuk cilt alt rengi için uygun bir kapatıcılık sağlıyor.
Sıcak cilt alt tonu
Bu kişilere turuncu, turuncuya yakın kırmızı ve yeşil tonları daha fazla yakışır. Sıcak cilt alt tonlu biriyseniz yakut, zümrüt gibi takı malzemelerinin kullanıldığı takılar size oldukça yakışacaktır. Ayrıca altın ve bakır renkli tasarımlar da bu kişiler için doğru seçim olacaktır.
Buğday tene en iyi uyum sağlayan renklerin başında mavi ve lila gelir. Buğday tenli ve sarışınlar pembe ve açık mavi tonlarını mutlaka kullanmalı. Kırmızının koyu tonları ile parlak maviler ise mizacı olduğundan sert, kişiyi fazla ciddi göstereceğinden önerilmez.
Buğday rengi, doğal olarak bronz, Akdenizli tipi ciltlere zengin ve sıcak saç renkleri çok yakışıyor. Bal, karamel, sütlü kahve, altın kahve gibi saç boyası renkleri, yüz hatlarını yumuşatacağı ve cildine ışıltı katacağı için çok doğru tercihler.
-Fondöten alırken ilk olarak rengine dikkat etmelisiniz. Ürünün rengi cildiniz ile örtüşmeli. Ürünün rengi ne bir ton koyu ne de çok açık olmalı. - Fondöten alırken ürünün rengini elinizde veya çenenizde deneyerek değil, boynunuzun rengine göre almalısınız.
Soğuk alt ton genellikle açık ten renkleriyle ilişkilendirilse de esmer kişilerde de soğuk alt ton görülebiliyor. Bu alt tona sahip kişilere mavi, mor ve pembe tonları öneriliyor.
Soğuk alt tonlu cilt: Bileğin iç kısmındaki damarlar mavi, mor tonlarındaysa cilt alt tonu soğuk olarak tanımlanır. Genellikle açık ve hafif pembeye kaçan beyaz tenlilerin cilt alt tonu soğuk olur. Bu cilt tonuna en uygun saç boyası ise küllü tonlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri