Çin devletinin yayın organı CCTV'nin haberine göre, 82 kişilik ekip, beraberindeki ekipmanın yanı sıra dört de arama kurtarma köpeği getirdi. Çin depremlerin ardından Türkiye'ye ilk etapta 40 milyon yuan (Yaklaşık 110 milyon TL) yardım gönderme kararı almıştı.
5,8 milyon dolar mali yardım
Dıng, CIDCA kanalıyla Türkiye'ye 40 milyon yuan (5,8 milyon dolar) acil durum mali yardımı sağlanacağını kaydetti. Çin Kızılhaçı da Türk Kızılaya 200 bin dolar acil durum insani yardımı aktaracağını duyurdu.
Yurt dışından gelen yardımlara ilişkin bilgiler paylaşan Çavuşoğlu, "Bugüne kadar yardım teklifinde bulunan ülke sayısı 102, 88 ülke bugüne kadar Türkiye'de sahada bize arama kurtarma, sahra hastanesi ya da sağlık ekipleriyle bize yardım etti. 23 ülke görevini tamamlayarak ayrıldı. Şu anda 65 ülke halen sahada.
İlk yardım açıklamaları İtalya, Macaristan ve Polonya'dan geldi. Varşova, 76 kişilik kurtarma ekibini Türkiye'ye gönderdiğini duyuran ilk ülke oldu. Budapeşte ve Roma da deprem sabahı kurtarma ekiplerinin hazır olduğunu açıkladı.
İlgili 28 soru bulundu
En yüksek bağış TCMB ve kamu bankalarından
Programa bağlanan TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, 30 milyar TL bağışladıklarını açıkladı. Kampanyaya Ziraat Bankası 20 milyar TL, VakıfBank 12 milyar TL, Halkbank 7 milyar TL ile katıldı. Turkcell 3,5 milyar TL bağış yaptı.
AB Komisyonu Sözcüsü, ekiplerin Bulgaristan, Hırvatistan, Fransa, Yunanistan, Hollanda, Polonya, Romanya, Macaristan, Malta ve Çekya'dan geldiğini kaydetti. Sözcü, İtalya, İspanya ve Slovakya'nın da kurtarma ekiplerini göndermeye hazır olduğunu sözlerine ekledi.
Depremin ardından en büyüğü 5,8 olmak üzere doksandan fazla artçı sarsıntı kaydedildi. Depremlerde toplam 6 kişi hayatını kaybederken 562 kişi yaralandı.
Çin, Türkiye'ye 6 milyon dolar acil yardım yapacak.
Çin, deprem nedeniyle Türkiye'ye 6 milyon dolar acil yardım yapacağını açıkladı. Çin devlet televizyonu CCTV, Türkiye'ye deprem yardımlarına destek için ilk etapta 50 milyon yuan (yaklaşık 6 milyın dolar) mali destek gönderileceğini aktardı.
Doha. Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, Katar'ın Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için yaptığı gıda, sağlık ve diğer insani yardımların 253 milyon riyale (70 milyon dolar) ulaştığını söyledi.
2022'nin sıralaması netleşti
IMF Dünya Ekonomik Görünümü veri setine göre, 2021 yılında 817,5 milyar dolar gayri safi yurt içi hasılası (GSYH) ile 19'uncu büyük ekonomi olan Türkiye, 2022 yılında da 905,5 milyar dolarlık GSYH ile yine aynı sırada yer aldı.
ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İşleri Bürosu Müsteşar Yardımcısı Erika Olson, ABD'nin Türkiye ve Suriye'ye 85 milyon dolar sağladığını açıklarken, ABD şirketlerinin Türkiye'ye destek kampanyası ile bağış miktarının 57,93 milyon dolara ulaştığı belirtildi.
İşte bu isimlerden birkaçı; Melisa Sözen, Didem Balçın, Pınar Deniz, Kaan Yıldırım, İlksen Başarır, Koray Candemir, Volkan Yosunlu, Merve Dizdar, Afra Saraçoğlu, Cem Karcı, Müge Boz, Caner Erdeniz, Özgecan Gürel, Özge Borak, Aslı İnandık, Melisa Pamuk, Gülçin Kültür, Burcu Özberk, Selahattin Paşalı, Sinem Ünsal, Aslı ...
İkili ilişkiler her iki ülkenin de dışa açılmaya başladığı, ekonomik ve siyasi olarak yükseldiği 1980'lerden itibaren hareketlilik kazanmıştır. 2021 yılında Türkiye-ÇHC arasındaki diplomatik ilişkilerin 50. yılı idrak edilmiştir. İlişkiler 2010 yılında “Stratejik İşbirliği” düzeyine yükseltilmiştir.
Tarım sektöründe yaşanan üretim kayıpları, arazi reformu politikaları, doğal afetler, ekonomik politikaların hataları, tarım teknolojisinin yetersizliği ve siyasi baskının etkisi, kıtlığın ana nedenleri arasındadır.
Dünya Bankası, "asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye için 1 milyar 780 milyon dolarlık kaynak sağlanacağını duyurdu.
AB'nin Türkiye'ye 400 milyon avroluk afet yardımına Avrupa Parlamentosu'ndan onay. Avrupa Parlamentosu'nun (AP) bütçe komitesi, Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'ye Kahramanmaraş merkezli depremler dolayısıyla 400 milyon avroluk afet yardımında bulunmasına onay verdi.
İsveç 6 Şubat depremleri sonrasında diğer ülkelerin yaptığı gibi Türkiye'ye yardımda bulundu, hem arama-kurtarma ekipleri gönderdi hem de ayni yardım gönderdi.
Japonya'da mühendisler, duvarların iç kısımlarında yer alan boşluklara metal plakalar yerleştirip tüm binanın aynı esnada hareket etmesinin sağlıyor. Bu esneklik payı binanın yıkılmasını ya da kırılmasını engellemek için yapılıyor. Ülkedeki çok büyük binalar gökdelenler dahi bu sistemle ayakta kalıyor.
Depremin saati 04.17 olarak yerin 7 kilometre derinliğinde 7,7 büyüklüğünde kayda geçti. CNN Türk'ün İç Anadolu editörü Zübeyr Bozkurt'un aktardıklarına göre deprem yaklaşık olarak 1 dakika sürdü. Çok büyük bir sarsıntının ardından ikinci büyük bir artçı deprem daha meydana geldi.
7.8 büyüklüğündeki ilk deprem 6 Şubat 2023 tarihinde sabah saat 4.17'de Gaziantep'in yaklaşık 22 km batı-güneybatısında Sofalaca alanında meydana gelmiştir.
4. seviye alarm, komşu ülkelerden gelecek her türlü ilk yardımın kabulü anlamına geliyor. Dördüncü seviye alarm, bir ölçekte bir uyarı veya alarm sırasının dördüncü seviyesidir. Bu, belirli bir durumda, önceki üç alarm seviyesinden daha ciddi bir alarm seviyesidir. Genellikle acil bir müdahale gerektirir.
Sarsıntı sonucunda resmî sayılara göre 32 bin 968 kişi yaşamını yitirdi, 100 binden fazla kişi ise yaralandı. Mercalli şiddet ölçeğine göre depremin şiddeti, ölçeğin en yüksek değeri olan XII (Afetsel) olarak saptanırken 116 bin 720 bina bütünüyle yıkıldı.
İngiltere'de 15 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Afetler Acil Durum Komitesinin (DEC) başlattığı yardım kampanyasına 5 milyon 650 bin euroluk destek veren İngiliz hükümetinin kurtarma faaliyetleri süresince yaptığı yardımlar, toplamda 48 milyon 591 bin euroya ulaştı.
Leyen'in konferansın kapanışında yaptığı açıklamaya göre, iki ülke için toplanan para 7 milyar euro oldu. Bu paranın 6 milyar 50 milyonu Türkiye'ye, 950 milyonu ise Suriye'ye aktarılacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri