Çinko oksit, UVA ve UVB güneş ışınlarına karşı korumada etkili güneş koruyucu bir bileşendir. Derideki mikroorganizmaların büyümesini yavaşlatır ve bakteri gelişimini engeller. Dış etkenlerin cilt üzerindeki zararlı etkilerinden korunmaya yardımcı olur.
Çinko: Akne problemlerinin azaltılmasında, cildin doğal dengesinin korunmasında, ciltteki renk değişimlerinin önlenmesinde ve kollajen yapının sürdürülmesinde rol oynadığı için çinko içeren besinlerin tüketimi cilt sağlığında önemli bir yere sahiptir.
Çinko kolajen sentezlenmesinde, inflamatuar etki sağlanmasında ve hücre yenilenmesinde kritik bir görev üstlendiğinden çeşitli cilt koşullarının hızlı iyileşmesinde faydalı olabilir.
Cilt tarafından özümsenebilen çinko türevi olan çinko glukonat, cildi gözle görülür şekilde yeniden dengeleyen ve matlaştıran güçlü bir sebum dengeleyicidir. Karma ve yağlı ciltlerin vazgeçilmez içeriğidir.
Çinko, cilt sağlığı için oldukça önemli bir mineraldir. Cilt üzerinde birçok vardır ve çeşitli cilt sorunlarının önlenmesine veya tedavisine yardımcı olabilir. İşte cilde faydalarından bazıları: Akne Kontrolü Sağlar: Akne oluşumunu engellemek veya hafifletmek için kullanılan yaygın bir bileşendir.
İlgili 36 soru bulundu
Çinko oksitin cilde faydaları arasında cildi yenilemesi, akneleri tedavi etmesi ve cilt tonunu eşitlemesini sayabiliriz. Çinko oksit içeren bakım kremleri kullananlar zamanla sivilcelerinin azaldığını, cilt lekelerinde belirgin bir düşüş olduğunu ve cildindeki hassasiyetin geçtiğini söylüyorlar.
Çinko kremler akne üzerine direkt uygulanabilir. Antiseptik özelliği nedeni ile akne üzerinde oluşması muhtemel mikropları öldürerek cildi akne ile olan mücadelesinde, cilde yardımcı olmaktadır.
Çinko, C vitamini ile birlikte soğuk algınlığı semptomlarının tedavisinde etkili rol oynar. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) bebeklerde yaygın olarak görülen ishalin tedavisinde çinko takviyesi kullanılmasını önerir. Cilt bariyerinin desteklenmesi ve cilt sağlığının korunmasında çinko önemli rollere sahiptir.
Yeterli miktarda çinko alınamaması enfeksiyonlara, bağırsak fonksiyonlarında değişime, anemiye ve otoimmün hastalıkların oluşmasına zemin hazırlayabiliyor. Kuru ve pürüzlü cilt, saç dökülmesi, tırnak bozuklukları, görme sorunları, ishal ve iştahsızlık çinko eksikliğinin belirtileri arasında gösteriliyor.
Akneniz varsa çinko faydalıdır. Bu nedenle akne ile mücadele için çinko eksikliğinden kaçınmaya ve hatta çinko alımını artırmaya dikkat etmelisiniz.
Oluşan strese bağlı olarak zaman içerisinde çinko tüylenmesi gerçekleşmektedir. Elektrogalvaniz kaplanan ürünlerde zaman içerisinde meydana gelen çinko tüylenmeleri, stres oranının şiddetine bağlı olarak bir aydan bir seneye kadarlık zaman diliminde, 1 mm ve üzeri uzunluklara kolayca ulaşabilmektedir.
Çinko, ciltteki sebum üretimini kontrol altına alarak gözeneklerin görünümünü azaltmaya yardımcı olan önemli bir mineraldir. Ciltteki hasarı azaltır ve cildin daha sağlıklı ve bakımlı görünmesine yardımcı olur. Bu serum, cilt dokusunu pürüzsüzleştirir ve donuk cildi etkili bir şekilde aydınlatır.
Elma ve kırmızı soğan; cildi güzelleştiren kuversetin içerir. Bunlar dışında bütün “ berry” grubu meyveler; örn; üzüm, kırmızı üzüm, yaban mersini, dut özellikle de karadut, kızılcık, ahududu, çilek, polifenoller, resveratrol, gibi antioksidan içerikleri ile cildi güzelleştirir.
A, E, C, D, K B3 ve B9 vitaminlerinin her biri cildin sağlığı ve güzelliğinin korunmasında paha biçilmez değerdedir. Aynı zamanda antioksidanlar ve mineraller de cilt sağlığını destekler ve güzelliğini bir üst düzeye çıkarır.
Çinko ihtiyacı günlük ne kadardır? Çinko depo edilemediği için gün içerisinde beslenme ile alınması önerilmektedir. Yetişkin bireylerde 10 mg günlük çinko ihtiyacının karşılanmasına yeterli olmaktadır.
Merhemler cilt üzerinde bir bariyer oluşturur, hava almasına izin vermez. Çinko krem ise nefes alabilen bir film tabakası oluşturarak kapatıcılık sağlar. Bu sayede cildin doğal bir şekilde iyileşmesine yardımcı olur. Antiseptik özellikleri ile bebeğinizin cildinin doğal olarak iyileşmesini sağlar.
Çinko, selenyum ve benzeri mineraller, yemeklerle etkileşime girerek emilimi azalan takviyelerdir. Eğer kullanmanız gerekiyorsa, yemeklerden en az 2 saat sonra, aralarında 1 er saat koyarak kullanabilirsiniz.
Yapılan araştırmalar aç karnına B12 vitamininin B1 vitamini ve bakır ile birlikte alındığında, C vitamininin B12, E, A vitaminleri ve çinko ile birlikte alındığında daha fazla yarar sağladığını göstermektedir.
Çinkonun vücuda faydaları arasında kemik sağlığını desteklemesi de sayılabilir. Çinko kemik sağlığı için de önemli bir mineraldir. Özellikle kalsiyum, çinko ve magnezyum bir arada düzenli kullanıldığında kemik mineral yoğunluğunun artırılmasına destek sağlayabilir.
Çinko takviyesi alırken yalnızca dozuna dikkat etmeniz gerekmiyor. Aynı zamanda çinko takviyesinin vücudunuz için sağlayacağı faydayı artırabilmek için destek olarak bazı farklı vitamin ya da mineral takviyesi almanız gerekebilir. Bunun için belirli aralıklarla gereken testleri yaptırmalı ve doktorunuza danışmalısınız.
Rena Dermo Çinko Yüz Kremi 20 ml. İçeriğindeki Çinko Oksit (Zinc Oxide), Salicylic Acid, Glycolic Acid ve Adaçayı Yağı (Salvia Officinalis Oil) gibi aktifler sayesinde ciltteki yağlanmanın önlenmesine yardımcı olur.
Magnezyum: Yapılan araştırmalarla yeterli magnezyum alımının ciltteki hücreleri yenileyerek, yara iyileşmesini hızlandırdığı görülmüştür.
Cildiniz için selenyum içeren besinler tüketin!
Ayrıca, cilt kanseri önlenmesinde rol oynayabilir. Selenyum içeren morina, pisi, somon, ton balığı ve pişmiş sığır eti, hafif hindi eti, istiridye, sardalye, kepekli makarna tüketirseniz bu ihtiyacınızı doğal yollarla karşılayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri