Çinko eksikliğinde vücutta testosteron üretilemediği için erkekler ve erkek çocuklarda sertleşme bozukluğu (erektil disfonksiyon) ve cinsel hormon yetersizliği (hipogonadizm) gibi sorunlara yol açabilir.
Çinko Takviyesi: Erkeklik hormonunu etkileyen minerallerin başında gelmektedir. Çinko minerali vücudunuzda düşük ise doktor tavsiyesi çinko desteği alabilirsiniz. Sertleşme İlaçları: Cinsel bölgeye giden kan akışını hızlandırarak sertleşme sorununu çözebilmektedirler.
Çinko eksikliği özellikle erkeklerde vücutta testosteron üretilmemesine sebep olur. Bunun dışında yine erkeklerde sertleşme problemi çinko eksikliği belirtileri arasında yer alır.
Ayrıca Keçiboynuzu, Zerdeçal, C vitamini, Magnezyum, Yeşil Çay, Dong Quai, E vitamini , L-Karnitin, Çinko, B6 vitamini, arginin, B12 vitamini, Folik asit, Selenyum da sperm üretimini artıran bitki ve maddelerdir. Bunlardan özellikle vitamin C ve E, folik asit,çinko ve selenyum çok önemlidir.
Belirli vitaminler ve mineraller testosteron seviyesini artırmada faydalı olabilir. Bir çalışmada, çinko ve B vitamini takviyelerinin sperm kalitesini %74 arttırdığı görülmüştür. Çinko alınımı çinko eksikliği olanlarda testosteronu artırır.
İlgili 29 soru bulundu
Çinko eksikliği veya çinko azlığı erkeklik hormonu ve sperm kalitesi gibi erkek üreme sisteminin sağlığındaki önemli parametrelerde düşüşe neden olabilir. Bu nedenle beslenme ve/veya takviyeler yoluyla ideal derecede çinko alımı ile sperm sağlığını optimize etmek ve erkek üreme sağlığını desteklemek mümkün olabilir.
Meyvelerden ananas, üzüm, nar, incir ve karpuz, sebzelerden roka, kuşkonmaz olmak üzere mevsiminde tüm taze sebze-meyveler; deniz ürünleri cinsel gücü artıran doğal yiyeceklerdir. Bu besinler vücut sağlığına iyi gelerek sertleşmeye iyi gelen hormonların salgılanmasına katkıda bulunabilir.
Kimi zaman evli çiftlerin en büyük kabusu haline gelen cinsel isteksizliğin ardında, çiftlerin birbirlerinden uzaklaşmalarından ziyade farklı sağlık sorunları bulunabiliyor. Bunlardan biri de B12 ve D vitamini eksikliği. İki vitaminin eksikliği de cinsel isteksizliğe neden oluyor.
Düzenli egzersiz yapmak, dengeli beslenmek, sigara ve alkol tüketiminden uzak durmak, uzun süreli sertleşmeye katkı sağlar. Egzersizler, vücuttaki kan dolaşımını artırır ve penise daha fazla kan gitmesini sağlayarak ereksiyon süresini uzatır. Aynı şekilde, dengeli beslenme de cinsel sağlık için önemlidir.
Çinko eksikliği genel olarak büyüme geriliği, iştahsızlık ve bağışıklık sisteminin fonksiyonlarını kaybetmesine neden olur. Şiddetli vakalarda ise saç dökülmesi, cinsel olgunlaşmanın gecikmesi, ishal ya da göz ve deri lezyonlarına neden olabilir. Bireylerde kilo kaybı ve zihinsel uyuşukluk da görülebilir.
B vitamini eksikliği, damar sertleşmesine neden olabilir.
Yetişkin bireylerde 10 mg günlük çinko ihtiyacının karşılanmasına yeterli olmaktadır.
B12 vitamini ihtiyacını karşılayan mucize besin aynı zamanda libidoyu da artırarak cinsel yaşamı düzene sokuyor. Yapılan araştırmalar, B12 seviyesinin cinsel hayat üzerindeki etkilerini gözler önüne serdi. Araştırmalara göre, B12 vitamin eksikliği cinsel isteksizliğin en büyük sebeplerinden biri.
İstanbul Medipol Üniversitesi'nden bilim insanları, ateş düşürücü ve ağrı kesici olarak kullanılan aspirinin cinsel gücü arttırabileceğini ve ereksiyon olamama sorununu tedavide kullanılabileceğini belirtti.
Araştırmalar, diyetlerinde daha yüksek karotenoid bulunan erkeklerin iyi huylu prostat büyümesi riskinde azalma olduğuna işaret eder. Kabak çekirdeğinde bulunan başka bir besin çinkodur. Çinkonun da prostat sağlığını destekleyici etkisi vardır ve prostat kanseri gelişimine karşı koruyucu etkisi de bilinmektedir.
Her gün minimum 100 mg ve üzerinde magnezyum alınması gerekir. Çünkü magnezyum erkeklerde sertleşme ve boşalmadan sorumlu aşk kaslarının gevşemesine ve kasılmalarının düzenlenmesine yardımcı olur.
B 12 vitamini eksikliğinin cinsel istek ve cinsel fonksiyon üzerine etkili olabileceğine dair çeşitli yayınlar bulunmaktadır. Ancak, bu konu da henüz yeteri bilgi yoktur. Diğer taraftan, B 12 vitamini özellikle erkeğin gençleştirilmesi amacıyla destek tedavisi olarak kullanılmaktadır.
Bu durum çoğunlukla stres, alkol kullanımı gibi nedenlerden ötürü ortaya çıksa da kalp ve damar hastalıkları gibi çok daha ciddi sağlık problemlerinden de kaynaklanabilir. Diyabet, böbrek ve karaciğer rahatsızlıkları, tiroit problemleri ve ilaç kullanımı gibi nedenler erkeklerde cinsel isteksizliğe yol açabilir.
İktidarsızlık tedavisinde yapılan tedaviler sırası ile: Sigara, alkol tüketimi kontrolünün yapıldığı, düzenli egzersiz programı içeren yaşam tarzının hayata geçirilmesi. İlaç tedavisi. Halk arasında sertleşme ilaçları olarak bilinen ilaçların kullanılması kesinlikle doktor kontrolünde yapılmalıdır.
Cinsel gücü artırmasıyla ön plana çıkan besinler bireyler tarafından sık sık tercih edilir. Cinsel gücü önemli düzeyde artırmasıyla bilinen tahin pekmez, bu konuda adeta baş tacıdır. Pekmezde yer alan demir, kalsiyum ve potasyum tahinle birleştiğinde etkili sonuçlar ortaya çıkarır.
Testosteron fazlalığı akne oluşumu, sinirlilik hali, ergenliğe erken girme, vücut kıllarında artış, yüksek tansiyon, cinsel dürtülerde artış ve yine erkek kaynaklı infertilite gibi semptomlara yol açabilir. Testosteron azlığı gibi fazlalığı nedenleri de çeşitlidir.
Erkeklerde yüksek testosteron varlığında genellikle kas kütlesi aşırı artar, erkek tipi kellik oluşur, cilt yağlanır ve akneler oluşur. Ayrıca erektil disfonksiyon ve sperm üretiminde azalma meydana gelebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri