Omega 3 yağ asidi içeriği ile sağlıklı bir beslenme programlarında önerilen ton balığı kalp ve damar sağlığını korur. İyi kolesterol olarak bilinen HDL'nin kanda artışını sağlar.
'Ton balığı kalbi koruyor. Omega 3 yağ asitleri, kandaki lipid seviyesini düşürerek yüksek kötü kolesterolü olan insanlara fayda sağlıyor ve kalp ritmini kontrol ediyor.
Kolesterol problemleri yaşayanlar da ton balığını yakından tanır çünkü ton balığı kan testlerinde iyi kolesterol olarak adlandırılan HDL'nin kanda artmasına yardım eder.
Ton balığı kolesterol açısından fakirdir ve aynı zamanda diğer yiyeceklerden alınan yağlardan kurtulmanıza yardımcı olur. Ton balığı tek başına fazla kalori içermez, ancak mayonez ile karıştırıldığı için şişmanlatıcı etkisi olduğu düşünülür. Aslında ton balığında doymuş yağ asitleri çok az miktarda bulunur.
Farklı kaynaklarda farklı sayılar olduğu için en iyisi doktorunuza danışmaktır. Hamile veya emzirenlerin ise cıva bakımından zengin balıklardan uzak durması gerekmektedir. Ton balığı alımı haftada 113 gramdan fazla olmamalıdır.
İlgili 42 soru bulundu
Omega 3 yağ asidi içeriği ile sağlıklı bir beslenme programlarında önerilen ton balığı kalp ve damar sağlığını korur. İyi kolesterol olarak bilinen HDL'nin kanda artışını sağlar. Ton balığı eti kanın pıhtılaşmasını önler ve kan akışını hızlandırarak felç riskini azaltır. Ton balığı protein değeri yüksek bir balıktır.
Tavsiye edilen günlük miktar yaklaşık 80 -130 gramdır. Uzmanların önerisine göre haftada en az 3 gün ton balığı tüketmek yararlı olacaktır.
Kaç gr ton balığı yenmeli? Ton balığı alımı haftada 113 gramdan fazla olmamalıdır. Cıva bakımından düşük içeriği olan konserve ton balık tüketimi ise haftada üç kereyi aşmayacak şekilde yine 113 gramlık porsiyonluk olmalıdır.
Ton balığı, insanlara "sağlıklı besin" diye yedirilmeye çalışılan, piyasadaki en sağlıksız yiyeceklerden biridir. ABD'de doktorlar 20 yaşın altındakilerin hiç tüketmemesi gerektiğini, 20-40 yaş arası kadınların mümkünse hiç tüketmemesini, genç erkeklerin de en fazla 10-15 günde 1 porsiyon tüketmesini tavsiye ediyor.
Balık: Özellikle somon balığı, uskumru, alabalık ve sardalya omega 3 içeriği sayesinde iyi kolesterolü arttırırken kötü kolesterolü azaltmaya yardımcı olur.
Yapılan bilimsel çalışmalar maden suyunun, magnezyum ve potasyum içeriği sayesinde kötü kolesterolü düşürücü etkisini olduğunu ortaya koyuyor.
Fast food besinler, kruvasan, kızartmalar, sakatatlar, işlenmiş etler, kek, tam yağlı süt, tam yağlı yoğurt, şeker barları, margarinler ve tereyağları kolesterolü yükseltir. Hayvansal gıdalar ve sayılan diğer gıdaların çok fazla tüketimi kolesterol seviyesini yükseltecektir.
Tüm çalışmaların %85'i yumurtanın kolesterolü yükselttiğini göstermektedir.
Tahıl, taze sebze ve meyve tüketimi artırılmalıdır. Tam yağlı süt ve süt ürünleri yerine daha az yağlı ürünler tercih edilmelidir. Pasta, krema, margarin, fırın ürünleri, kızartma yiyecekler ve fast food türü gıdalardan uzak durulmalıdır.
Konuyla ilgili yayınlar, stanol' içeren yoğurtların LDL kolesterol dediğimiz kötü kolesterolü, 21 günlük kullanım sonucunda %9-10 kadar düşürdüğünü gösteriyor.
Cıva nedeniyle kesinlikle kaçınmamız gereken 4 tip balık vardır; köpek balığı, uskumru, kılıç balığı ve tile balığı.
Balık: Protein tansiyonu düşürmede etkilidir. Kaliteli protein kaynağı olarak somon, ton, mezgit gibi soğuk su balıklarını tüketebilirsiniz.
Dardanel; Atlantik ve Hint Okyanusu'nun derinliklerinden, sağlık dolu sofralara uzanan, başrollerinde Yellowfin ve Skipjack türlerinin yer aldığı, civasız bir lezzet hikayesi sunar.
Birçok araştırma omega 3 ve proteince zengin ton balığını haftada en az 3 kez tüketmenin çocuklarda IQ değerlerini artırabildiğini, kişisel ve sosyal becerilerini geliştirebildiğini, yetişkinlerde de dinç bir kas yapısı sağlanabildiğini belirtmektedir.
Hectopat. Genellikle konserve şeklinde satın alınan ton balığı Omega 3 ve protein açısından oldukça zengindir... Konserve olarak tercih edildiğinde yağının süzülmesi kaydıyla çok daha az kalorili bir hal almaktadır. İçersen daha fazla kalori alırsın.
Konserveler her ne kadar pratikliği ile göz doldursa da direkt olarak konserve tüketmekten sıkıldıysanız diyet menünüz için harika bir tarifimiz var! Mevsim yeşilliklerinin ton balığı ile buluştuğu bu salata ile hem daha az kalorili hem de besin değeri yüksek bir alternatif oluşturabilirsiniz.
Ton Balığı ile Yoğurt Birlikte Yenir Mi? Eğer konserve ton balığı ve yoğurt tazeyse birlikte yenilebilir. Ancak yoğurt veya balık bayatsa, birlikte tüketilmemesi gerekir.
Akşam yemeklerinde sofraya çeşitlilik katarak hem gözümüzü hem de midemizi doyuran ton balıklı salata, kilo vermek isteyen kadınların tüketebileceği en ideal ve lezzetli besinler arasında yer alıyor.
Balık yağının yağlı olmasından dolayı kilo aldırdığına dair bir inanç vardır. Fakat balık yağı, kilo aldırmayan bir gıda takviyesidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri