Hz. Ayetullah Hadevi Tahrani'nin sorunun son kısmına verdiği cevap ise şöyledir: Mübarek Ramazan ayının ilk gecesi hariç, diğer ayların ilk gecesinde insanın eşiyle cinsel ilişkiye girmesi mekruhtur. Ama her haliyle haram değildir.
Evlilik dışı sekse karşı yasaklamalar güçlü olmasına rağmen, cinsel aktivite İslam'da bir tabu değildir. İzin verilen cinsel ilişkiler Kur'an ve Hadis açıklanmıştır. Evlendikten sonra, sınırlamalar vardır: Bir adam karısının âdet ve plasenta dönemlerinde ilişkiye girmemelisiniz. Anal seks günah olarak kabul edilir.
İslam, zinanın yanı sıra bütün çeşitleriyle eşcinselliği de açıkça yasaklamıştır. Kur'an-ı Kerim'de eşcinsel ilişkinin çok çirkin bir fiil olduğu ve Allah'ın koyduğu sınırları çiğnemek anlamına geldiği açık ve kesin bir şekilde ortaya konmuştur (Nisâ 4/ 15-16; A'raf, 7/80-84; Şuarâ 26/161-175).
Eşler arasında cinsel ilişkinin yasak olduğu dönemler; bayanların adetli veya lohusa olduğu günler, hac ve umre için ihramlı bulunulan günler ve itikâfta bulunulan günlerdir.
En İyi Cevaplar. regl iken ve makat (anal) kesinlikle yasaktir, haramdir. Evli olan esler vajina yolu olma sarti ile istedigi pozisyonu yapabilirler, dinen caiz dir. Oral haram degil ama mekruh sayilir.
İlgili 44 soru bulundu
Öpme, okşama dışında tam olarak cinsel temas yapılamaz, yapılırsa mekruh olur. "Eşlerin birbirine her yerleri mübahtır, haram değildir." şeklindeki bir hüküm doğru değildir; kadına anüsten yaklaşmak (ters ilişki) Ehl-i sünnete göre caiz değildir.
FANTEZİ YASAK
Büyük Kadın İlmihali'nde, eşlerin ilişkide bulunurken başkalarını hayal etmesinin de haram olduğu belirtiliyor. Bunun gerekçesi olarak da bu tür davranışların ailenin yıkılmasına yol açması gösteriliyor.
Sevişmek kelimesi zina anlamında kullanılmışsa, en büyük günahlardan biri işlenmiş olur. Ancak sevişmek ile zina etmeden yapılan işlemler anlamında ise, o zaman zina olmamakla beraber Allah'ın yasakladığı bir iş olduğundan zina olmasa da yine haram işlenmiş olur. Mahrem olmayan kadına dokunmak veya tokalaşmak haramdır.
Hz. Ayetullah Hadevi Tahrani'nin sorunun son kısmına verdiği cevap ise şöyledir: Mübarek Ramazan ayının ilk gecesi hariç, diğer ayların ilk gecesinde insanın eşiyle cinsel ilişkiye girmesi mekruhtur. Ama her haliyle haram değildir.
Rivayetlerde ilişkinin mutlaka yatakta olması konusunda herhangi bir şey gelmemişse de İslam, bu amelin her yer ve zamanda yapılmasına izin vermemiştir.
Çünkü kızlık zarının bozulduğu ilk cinsel ilişkiden sonra her zaman cinsel ilişkiye girilebilir. Bir kadının ilk cinsel deneyiminden sonra her istediği günde cinsel ilişkiye girmesi söz konusu olabilir. Bu durumun asla bir tehlikesi bulunmaz.
İslâm Dini erkek erkeğe (homoseksüellik) ve kadın kadına (sevicilik) cinsel ilişkiyi haram kıldığı gibi, kadın eşe anüs ilişkiye girilmesini de yasaklamış; haram kılmıştır. Bu yasaklama, kişinin kendi karısını da, yabancı kadınları da içine almaktadır.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, birbirleriyle evli olmayan tarafların İslam Dini'nin koyduğu sınırları aşarak, yasakları ihlal ederek beraber olmalarının İslam Dini'nde uygun görülmeyerek günah sayıldığını söyledi.
Eşlerin birbirini yalama, okşama, dudaklarıyla, oral yolla ve elleriyle cinsel ilişkiye hazırlamak için vücutlarının değişik yerlerine yaptıkları her türlü hareketin haram olmadığını söyleyebiliriz. Bu tavsiyelere uymak güzel olmakla beraber, üreme organından olmak şartıyla her türlü sevişme ve ilişki caizdir.
En İyi Cevap. Aşk İlişkileri konusunda 7,8b cevap paylaştı. Merhaba, dinimize göre sevgiliyle ilişkiye girmek elbette günah çünkü ortada nikahsız bir şekiedl cinsel ilişkiye girme durumu söz konusu. O yüzden evlenmeden önce bu tarz şeyler yapmakan kaçınmanızı tavsiye ederim.
Ancak Allah Resûlü (sas), bir erkeğin eşine ters yoldan yaklaşmasını, yani anal ilişkiyi şiddetle yasaklamış ve bunun lâneti gerektiren bir davranış olduğunu belirtmiştir. Eşler arasındaki cinsel ilişki, küçük çocuklar da dâhil kimsenin göremeyeceği ve sesleri duyamayacağı bir mahremiyet içerisinde olmalıdır.
Cevap: Yatak odasında veya yatakta cenabetli olmadığı takdirde Kur'an okumak caizdir. Kur'an-ı abdestli olarak okuyabilir. Şayet Cinsel ilişkinin yaşandığı yatak odasında Kur'an-ı koymak haram olsaydı, alimler bunu açıklarlardı.
Yeni evli çiftler hemen her gün cinsel birliktelik yaşamak isteyebilir. İlk üç aydan sonra bu sıklık azalmaya başlar, bir yılın sonunda haftada 3-4 ilişkiye iner. Cinsel Davranış Uzmanı Barry McCharty, balayında cinsel ilişki sıklığı konusunda çiftlere buldukları her fırsatta seks yapabileceklerini söylemektedir.
İslam'a göre eşinizin her gün ilişkiye girmesinde her hangi bir sakınca yoktur. Erkeklerin kadınlara göre cinsel istekleri daha fazladır. İşte bundan dolayı da Allah Subhanehu ve Teâlâ bir erkeğin dört tane kadınla evlenmesine izin vermiştir!
Sevgililerin öpüşmesi ''ten zinası''; ''dudakların zinası'' olur. Sadece zina olur denilmemesi daha uygundur. Zira zina sadece nikâhsız cinsel ilişki hakkında yalın olarak kullanılan bir kavramdır.
Zinada had cezasının uygulanması için, erkeğin cinsel organının en az sünnet yerinin (haşefe) kadının cinsel organına girmiş olması gerekir. Bundan daha azına meselâ; öpmek, sarılmak veya uyluk arasına sürtünmek vb. hareketler haram olmakla birlikte had cezasını gerektirmez.
Nikahlı karın senin helalindir. Öpüşmek , dokunmak, cinsel ilişkide bulunmak serbest. Ne diyor Kuran da " helal yoldan dilediğiniz gibi varın " diyor.
-Âdet hâlinden (hayızdan) ve kadının anüsünden uzak durduğu sürece- karı ve kocanın diledikleri şekilde cinsel yönden birbirinden faydalanabilirler.Dolayısıyla kocanızın eliyle tatmin olmanız, kocanızın da sizin elinizle tatmin olmasında bir sakınca yoktur.
Nihat Hatipoğlu, iki tarafında hayır dememesi gereken tek şeyin karı koca arasındaki ilişkisi hakkında olduğunun altını çizerek, 'Koca hanımının, hanım kocasının yatakta beraber olalım teklifine hayır dememeli. Çünkü onun ucu tehlikeye götürür. Bu Allah'ın yarattığı ihtiyaç.
cinsel ilişki haramdır. yani cinsel problemin varsa onun hakkında konuşuyorsan günah değil.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri