Ağrıyı önlemek için farklı bir pozisyon çalışırken sert hareketlerden kaçınmanızda fayda var. Orgazm sırasında pelvik kaslarınız kasılır. Bazı insanlar için bu kasılmalar alt karın ve pelviste ağrılı kas spazmlarına neden olur. Orgazm sırasında veya sonrasında ağrı disorgazmi olarak da bilinir.
Cinsel ilişkiye girince kasıklar neden ağrır ya da cinsel ilişki sırasında alt karın ağrısı neden olur sorusu sıklıkla soruluyor. Bu durum genellikle çeşitli jinekolojik sorunlardan kaynaklanır. Bunlar çoğu zaman rahim, yumurtalıklar, tüpler gibi iç organları ilgilendiren problemlerdir.
Vajina kaslarının kasılması ağrıya neden olabilir. Fiziksel nedenler arasında vajina girişindeki enfeksiyon, mantar ağrı nedenidir. Rahim ağzı yaraları , vajinitler, endometrit, pelvik enflamatuar hastalıklar ilişki sonrası ağrı nedenidir. İlişki sırasında vajinanın kuru olması kasık ağrısı nedenidir.
Karın sağ alt bölümünde olan ağrılarda apandisit, idrar sorunları, dış gebelik sorunu, yumurtalık sorunları, fıtık boğulması, safra kesesi ve yolları sorunları düşünülmelidir.
İlgili 43 soru bulundu
Acı veren cinsel ilişki çoğunlukla vajina kuruluğu, ilişki sırasında gergin olma ve zevk alamamayla ilişkilendiriliyor. Bazı kadınlar acı nedeniyle cinsel ilişkiden çok korktuklarını da dile getiriyor. Bu sorundan en çok etkilenenler, 50'li ve 60'lı yaşlarının sonundaki kadınlar. Bu kadınları 16-24 yaş grubu izliyor.
Kızlık zarı bir miktar duysal sinir uçları içermektedir. Bu yüzden kızlık zarı ilk yırtıldığında kanama ile birlikte hafif bir ağrı hissedilebilir. Ağrı subjektif bir his olduğundan kişiler arası farklı şiddette algılanabilir. Hatta ilişkinin heyecanı ile ağrı hissedilmeyebilir.
Eğer karın ağrısı şiddetli acı veriyorsa ya da ağrının yanı sıra ateş, eklenmedik ani kilo kaybı, ciltte sarı görünüm, kalıcı mide bulantısı, kusma, kanlı dışkı, karın şişmesi, ya da karın bölgesine temas edince aşırı hassasiyet gibi belirti ve semptomlar gözlemleniyorsa, birey mutlaka tıbbi yardıma başvurmalıdır.
Kadınlarda Boşalamama Ağrı Yapar Mı? Çok uyarılmış hisseden ancak orgazm olmayan kadınlar “gergin” veya sinirli olabilir veya pelvislerinde ağrı veya rahatsızlık hissedebilirler.
Derin penetrasyon , vajinal ve anal seksten sonra da ağrıya neden olabilir. Bu ağrı genellikle geçicidir ve pozisyon değiştirdiğinizde veya vücudunuzun dinlenmesine izin verdiğinizde geçer. Ağrıyı önlemek için farklı bir pozisyon çalışırken sert hareketlerden kaçınmanızda fayda var.
Bunun sebebi embriyonun artık rahmin iç duvarına geçmesidir. Fakat her kasık ağrısı hamileliğin belirtisi olmayabilir. Bu nedenle kasık ağrısı çeken kişiler hamile olup olmadığını anlamak için test yapılması gerekir. Yapılan test sonucunda hamile olup olmadığını kişiler kesin bir şekilde anlayabilir.
Kadınlarda, uzun ve aynı zamanda güçlü süren bir orgazm yaşanması sonucunda kasıklarda ağrılar oluşabilmektedir. Bu durumun altında yatan başlıca neden ise, güçlü ve uzun süreli yaşanan orgazmın rahim duvarındaki ve vajina etrafındaki kasları şiddetli bir şekilde uyarması ve sonucunda ise kasmasıdır.
Cinsel ilişkide birleşme esnasında vajina girişi ve kasıklarda ağrı, acı ve batma gibi hisler oluşabilir. Bunun adına tıpta disparoni denmektedir.
Rahim ağrısı kasık bölgesi, alt karın bölgesi ve göbeğin alt kısmında görülebilmektedir. Bazı durumlarda sırt ya da kalça bölgesinde de görülebilmektedir. Rahim ağrısının farklı pek çok sebebi olabilmektedir. Bu nedenle ağrının nedeninin araştırılması gerekmektedir.
Vajinal gaz vajina içinde sıkışmış olan havadan kaynaklanır. Vajinadan gaz çıkması ilişki sonrasında, egzersizler sırasında ya da kendiliğinden olabilir. Bu durum kadınlar arasında vajinadan ses gelmesi veya vajinadan hava çıkması olarak bilinir. Genellikle klinik bir önemi yoktur.
Cinsel ilişki sırasında pelvis ve karın kaslarında meydana gelen gerilmeler, aynı sportif egzersiz sırasında olduğu gibi, ağrılı kramplara neden olabilir. Kasların ham olması, vücudun susuz kalması (dehidratasyon) veya ilişki sırasında kasların aşırı zorlanmaları bu tür krampların en sık sebeplerindendir.
Bazı uzmanlar, günde bir kez veya daha az sıklıkla cinsel aktivitenin normal olduğunu belirtiyorlar. Fakat, bu durum herkes için geçerli değildir çünkü kişinin yaşam tarzı, cinsel aktiviteye olan ilgisi, fiziksel sağlığı, hormonal durumu ve diğer faktörlerde etkilidir.
Uzun süre boşalamama sorunu, hem bireysel hem de ilişkisel açılardan etkiler yaratabilir: Cinsel Tatminsizlik: Boşalmanın uzun sürmesi, cinsel tatminsizliğe neden olabilir ve cinsel ilişkinin kalitesini düşürebilir.
Karın ağrısı, karın içinde çok ufak olan apandisit ve onun kanserine bağlı da olabilir. Apansist kanseri kolonoskopi ile teşhis edilemeyebilir. Karın ağrısı, karın içinde yine çok ufak olan yumurtalık (over) kanserine bağlı da olabilir.” şeklinde konuştu.
Ağrı veya hafif kramplar hamileliğin göstergelerinden kabul edilir. Çoğu zaman normal bir durum olup tehlike taşımaz. Adet olacakmış gibi bir ağrı hissi hamilelikte görülebilir ancak adet ağrısı gibi bir ağrı görülmesi her zaman hamilelik anlamına gelmez.
Kadınlarda aşırı cinsel ilişkinin herhangi bir tehlikesi yoktur.
İlişki sırasında erkeğin menisi vajinaya boşalmadan hissedemez. Ancak vajinaya meni atıldıktan sonra vajinada ıslaklığın artışı, akıntının artması şeklinde hisseder.
İlişki sırasında zorlanma ve ağrı olması vajinal kasları refleks olarak harekete geçirir. Vajinal kanal kapanır ve ilişkiye girmek daha da zorlaşır. Bu yüzden ön sevişmede vücut masajı, genital bölge, meme başı ve çevresine masaj yapılması gerekir.
Uzun süre seks yapmayan kadınların vajinaları daralır mı? Uzun süre seks yapmayan kadınların vajinaları diğerlerine kıyasla daha dar değildir. Vajinal kaslar oldukça elastik bir yapıdadır. Cinsel birleşmeden ve doğumdan sonra kasılır ve normal şekillerine yeniden dönerler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri