Çipli toner, lazer yazıcıdaki toner tozunun bitiminden sonra toner tozunun elle doldurulması ile defalarca kullanabileceğiniz toner türüdür. Söz ettiğimiz gibi sahip olduğu chip mekanizması nedeniyle, yazıcıda biten toneri tekrar doldurmanız ve kullanmanız oldukça zorlu oluyor.
Çipli Tonerler Baskı Sayısını ve Kalitesini Sabitliyor
Çünkü çip resetlenmediği ya da yenilenmediği sürece, bu toner yeniden doldurulsa dahi kullanılması mümkün olmuyor.
Önemli Bilgi: Toner dolumu yapıldığında eğer çip değiştirilmez ise yazıcıların faks özelliği çalışmaz. Çip değiştirilmediğinde özellikle renkli lazer yazıcılarda ise ciddi renk kayıpları olur. Dolayısıyla toner dolumu yapıldığında sağlıklı çıktılar almak için çip mutlaka değiştirilmelidir.
Çipli toner dolumunda hem toner gerekiyor hem de çip. Toneri cihazınıza uygun şekilde satın alabilirsiniz. Dolum deliğine uygun bir enjektörle doldurabilir, delik geniş ise enjektöre gerek kalmadan da dolum yapabilirsiniz. Ardında da çipi değiştirmeniz gerekir.
Toner yok uyarısı veren her yazıcı chipli değildir, dolum yaptıktan sonra genelde bir çubuk yada benzer bir aparat var onu kaldırmak gerekiyor. chipli olduğunu anlamak için toner sağında soluna bakınca bir yerde chip varsa zaten görürsünüz.
İlgili 25 soru bulundu
Eğer seyrek sayıda baskı alıyorsanız mutlaka daha düşük kapasiteli tonerleri tercih etmelisiniz. Tonerler, gıda gibi tüketilebilir bir ürün olmadığı için bu ürünlerin ömrü daha uzundur. Tonerin ömrü iki yıl olarak belirlenmiştir. Yazıcı toneri bu tarihten sonra donmaya ve kurumaya başlayacaktır.
Orijinal tonerler sıfır olarak sizlere sunulur. Ürünün sıfır olması, toner tozunun içinde bulunduğu kartuşun da sıfır olması anlamına gelir. Bu nedenle eğer ürün üzerinde hasar, çizik veya toz akma gibi durumlar varsa bu tonerler sahte toner olabilir.
Toner ile kartuş arasındaki en büyük fark, kullanılan mürekkep ve çalışma şeklidir. Tonerlerde mürekkep toz halde bulunurken toner kartuş içerisinde likit yani sıvı mürekkep vardır. Kartuşlar içerisinde bulunan rezistans sayesinde mürekkebi ısıtır, sıvı hali ile nokta püskürtücülere gönderir.
OEM (Orijinal Ekipman Üreticisi) kartuşlar: Genellikle 3-5 kez doldurulabilir. Uyumlu kartuşlar: 2-4 kez doldurulabilir. Yeniden üretilmiş kartuşlar: 1-3 kez doldurulabilir.
Ofislerde yaygın olarak kullanılan inkjet (mürekkep püskürtmeli) yazıcıların ve lazer (tonerli) yazıcıların verimli kullanma yöntemlerinden birisi de kartuş dolumu yapmaktır. Bu işlem bir kere dikkatlice yapıldıktan sonra pratikleşen bir eylemdir.
Lisanslı tonerler olan orijinal tonerler farklı yöntemlerle tekrar doldurulabilir. Bazı markalar, toner bittikten sonra kartuşun tekrar kullanılmasını istemezler. Bunun için bir yazıcı almadan önce yazıcı markasının üretmiş olduğu tonerlerin tekrar kullanılabilir olup olmadığına dikkat etmeniz gereklidir.
Lazer yazıcı toneri çipli ise baskı adedi azaldığını “toner az” uyarısı verir. Çipsiz tonerle de ise mürekkep bir an da bitebilir. Baskı adedi fazlaysa ve tonerin doluluk oranı %40'ın altındaysa baskı sırasında bitme ihtimali yüksektir. Baskıların silik çıkması, tonerin bittiği anlamına gelir.
Dünya'da atık toner geri dönüşüm şirketleri uzun yıllardır bulunmalarına rağmen, yinede tonerlerin % 90'ı çöpe karışmaktadır, oysaki çoğu toner ve kartuşlar geri dönüştürülebilmektedirler. Atık Toner kartuşların geri dönüşümü birincil hammadde kullanımını azaltmakla birlikte doğal kaynakları korumaktadır.
Çipli toner, lazer yazıcıdaki toner tozunun bitiminden sonra toner tozunun elle doldurulması ile defalarca kullanabileceğiniz toner türüdür. Söz ettiğimiz gibi sahip olduğu chip mekanizması nedeniyle, yazıcıda biten toneri tekrar doldurmanız ve kullanmanız oldukça zorlu oluyor.
Orijinal kartuş kullandığınızda 100 TL'ye alınan orijinal kartuşlarla ortalama 100 sayfa çıktı alabilirsiniz. Şu anda üretilen orijinal kartuşlar dolum yapılmaması için özel olarak üretilir. Bu nedenle bu orijinal kartuşları atıp yine orijinal kartuş almak zorunda kalırsınız.
Yüksek hacimlerde baskı alıyorsanız lazer yazıcı gibi yüksek verimliliğe sahip bir yazıcı en iyi seçim olabilir. Lazer yazıcılarda kullanılan toner kartuşları, mürekkep püskürtmeli yazıcılarda kullanılan mürekkep kartuşlarına göre çok daha yüksek sayfa verimine sahiptir.
Ortalama olarak 120 gram toner tozu bir dolum işlemi için yeterlidir. Bu noktada almış olduğunuz toner tozunun yazıcınıza uyumlu olmasına dikkat edin.
Yüksek kaliteli yazdırma: Lazer yazıcılar, yüksek çözünürlüklü yazdırma yapabilen birkaç yazıcı türünden biridir. Yazılar ve grafikler net bir şekilde yazdırılabilir. Daha düşük maliyet: Lazer yazıcılar, daha az mürekkep tüketirler ve toner kartuşları daha uzun süre dayanır, bu nedenle baskı maliyetleri daha düşüktür.
Bitmeyen kartuş sistemi 4 ve üzeri kartuşlu Hp,Canon,Epson ve Brother marka yazıcılarla uyumludur. Ayrıca 2 kartuş kullanan Canon marka tüm yazıcılarla uyumludur.
Toner yazıcılar, genellikle çok fazla baskının alındığı alanlarda kullanılır. Eğer bir fotokopi işletmeniz varsan toner yazıcıları tercih edebilirsiniz. Eğer nadiren fatura çıktısını alan bir firmaysanız mürekkep püskürtmeli yazıcıları tercih edebilirsiniz. Mürekkep püskürtmeli yazıcılarda kartuşlar kullanılır.
Çöp / atık haznesi dolduğu için , yeni aldığınız baskılardaki "atık tozu" çöp haznesine atamayan toner , atık tozu dışarı akıtacak ve bu da kağıda leke , yada yazıcı içine toz akıtma olarak yansıyacaktır.
(şek. 9). Tüm orijinal HP toner kartuşlarının hem kutusunda hem de kartuşunda, ilk beş karakterin eşleştiği bir kod bulunur (şek. 10).
Evet, lazer yazıcı mürekkebi biter. Eğer çipli bir toner kullanıyorsanız toner azaldığında yazıcı size bir uyarı verir. Bazı durumlarda toner atıkları, toner bitse dahi baskı yapmaya devam eder.
Ortalama bir kullanıcı için bu değer günlük 1 ml – 2 ml arasında değişmektedir. 30 ml salt likit ortalama 15 gün kadar gidecektir.
Baskı türü: Eğer metin ağırlıklı veya siyah-beyaz belgeler sıkça baskı yapıyorsanız, lazer yazıcı tercih edilebilir. Eğer renkli belgeler veya fotoğraflar yazdırmak istiyorsanız, mürekkep tanklı yazıcılar, daha iyi renk doğruluğu ve yüksek çözünürlük sağlayabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri