Canınız deliler gibi cips çekiyor ve kendinize karşı koyamıyorsanız bu vücudunuzdaki tuz ya da su eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir. Tuz vücuttaki suyu tutar ve vücuttaki su oranı yetersiz kalmış ise canınız tuzlu ürünler isteyebilir. Bu durumda tuzlu ürünler tüketmeden önce su içmeyi deneyin.
5. Cips ve işlenmiş ürünler
İşlenmiş atıştırmalıklar ve cipsler özellikle uzak durmanız gereken yemekler arasında yer almaktadır. Bu ürünler, içeriğinde yer alan monosodium glutamat nedeniyle hem uyku problemi yaşamanıza hem de kilo almanıza neden olur.
Cips Çeşitlerinin Besin Değeri
Patates yüksek oranda potasyum ve C vitamini içerir. Trans yağlarda kızartılan cipslerin besin değeri ise kısa bir sürede yok olur. O nedenle cipslerin aşırı tüketimi kişinin hızlı bir şekilde kilo almasına da neden olacaktır.
Cips yeme- nin sağlığa zararlı olduğunu vurgu- layan uzmanlar kanserden, obeziteye, diyabetten, alzheimere kadar bir çok hastalığa neden oldu- ğunu belirtmektedirler. Cips gerek bünyesinde mevcut olan kalori gerekse içinde bulunan katkı maddeleri sebebiyle en sağlıksız ürünlerin başında gelmektedir.
İlgili 34 soru bulundu
Cips yeme isteği geldiğinde bir tane sakız veya biraz su içmek ağzınızı oyalayabilir. Naneli şeker veya sakız özellikle faydalı çünkü ağzınızı meşgul tuttuğu gibi ağzınızda tuzlu patates cipsi ile alakasız bir aroma bırakıyor ve bu da yeme isteğini azaltabiliyor.
Su içmek kilo aldırmaz, aksine faydalıdır ve yeterli miktarda düzenli olarak tüketilmesi gerekir. Suyun faydalarını sıralayacak olursak; İştah kontrolü sağlayarak kilo alımını engeller, kilo vermeye yardımcıdır. Vücut fonksiyonlarının düzenli bir şekilde, sekteye uğramadan çalışmasını sağlar.
kilo almaya yol açacak eylem. bir müddet sonra kan şekeriniz düşecek ve tekrar açlık hissedeceksiniz. müthiş bir doyma hissinin akabinde acayip bir açlık getirir.
Çok fazla işlenmiş besin tüketiyorsunuz
Ekmek, bisküvi, cips, kraker gibi işlenmiş tahıllar ve şeker vücutta enflamasyona, enflamasyon da göbek bölgesinde yağlanmaya yol açar. İşlenmiş, hazır gıdalar düzenli egzersiz yapsanız bile göbek yağlarınızdan kurtulmanızı zorlaştırır.
Yağ içeriği fazla olan cips, pizza, patates kızartması gibi yiyecekler bağımlılık yaratabiliyor. Ayrıca, yüksek yağ içerikli dolayısıyla yüksek kalorili yiyecekler beyindeki uyarıcı sinirleri etkiliyor, beyinde bulunan ve bağımlılığa ilişkin kimyasal bir madde olan dopamini uyarıyor ve yemekten alınan keyfi artırıyor.
Yüksek kalori içerdiği için ölçülü bir şekilde kullanılması gereken patates cipslerinden biri olan Ruffles; Originals, Ketçap ve Peynir & Soğan, Ruffles Mix ve Ruffles MAXX gibi çeşitleri ile öne çıkar.
Her diyetisyen haftada bir gün olmak şartıyla diyette izin verilmesini ve en çok istenen, sevilen besinin bir öğünde tüketilmesini önerir. Patates cipsini çok seviyorsanız, haftada 1 kere tüketebilirsiniz. Fakat bu tüketimi de dengeli şekilde yapmanız gerekir.
1 paket cips kaç kalori? 28 gr ağırlığındaki küçük boy bir paket cips yaklaşık olarak 155 kalori (kcal) değerindedir. 69 gr ağırlığındaki orta boy bir paket cips ise ortalama olarak 375 kalori (kcal) değerine sahiptir. 90 gr ağırlığındaki büyük boy 1 paket cips 500 kalori (kcal) değerindedir.
Mayo Clinic'e göre, özellikle demans veya kalp problemleri gibi sayısız hastalığa yol açan patates cipsi aynı zamanda yüksek tansiyona neden oluyor. Cips yemeyi seviyorsanız, her porsiyonda bulunan yüksek sodyum seviyeleri sayesinde hipertansiyon, yani yüksek tansiyon yaşamanıza neden olabilir.
Ayrıca cipslerde bulunan rafine şekerler cildini kolajenine zarar veriyor ve yaşlanma sürecini hızlandırıyor. Birçok işlenmiş gıda gibi patates cipsi de diyabet, felç ve kardiyovasküler problemlerle bağlantılı olan trans yağlar içerebiliyor.
Gençlik ve Spor Bakanlığı 'dondurma ve cips dinen sakıncalı' haram olduğunu açıkladı.
Çok fazla cips tüketimi mideye zarar vererek yanma hissi oluşturur ve kilo alımına neden olur.
Günde 2 paket cips yiyen bir kişi, bu oranları fazlasıyla aşıyor. Fazla alınan yağ ve tuz; kolestrol, kalp krizi ve felç gibi tehlikeli hastalıklara yol açıyor.
Glikojen depolarının boşalması ile vücut açlık sırasında ilk olarak depolanmış yağlarınızı parçalar. Bu da kalıplaşmış yağların azalmasına neden olur, gece açlığında bu durumu sağlamış olup bölgesel yağlarımızdan daha hızlı kurtulabiliriz.
Eğer ölçülü ve doğru biçimde tüketirseniz muz kilo aldırmayacak, aksine sindirim ve boşaltım sisteminize katkıda bulunacaktır. Ayrıca muz kalori ve besin değerlerinin yanı sıra düzenli olarak tüketmek isteyebileceğiniz bir meyve.
Yetersiz uyku, iştahı artıran açlık hormonu seviyesini ise yükseltiyor. Uykusuzluk gibi vücutta stres yaratan bazı durumlar, kortizon hormonu seviyesini yükselterek iştahın artmasına neden oluyor. Az uyumak, hormonal dengeyi alt üst ediyor, sürekli yemek yemeye itiyor, obeziteye davetiye çıkarıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri