Önemli Bilgi: Toner dolumu yapıldığında eğer çip değiştirilmez ise yazıcıların faks özelliği çalışmaz. Çip değiştirilmediğinde özellikle renkli lazer yazıcılarda ise ciddi renk kayıpları olur. Dolayısıyla toner dolumu yapıldığında sağlıklı çıktılar almak için çip mutlaka değiştirilmelidir.
Sıfır ve muadil tonerler üzerinde yeni çiplerle gelirken toner dolumu sırasında da çip değişiminin kesinlikle yapılması gerekir. Eğer dolum yapılır; fakat çip değiştirilmezse ya da takılan çip yazıcı ile uyumlu olmazsa yazıcılar toneri boş olarak görür.
Tonerlerde kullanılan çipler, yazıcılar ve toner arasındaki kalibrasyonu sağlıyor. Bu çipler sayesinde bir tonerin kaç sayfa basımlık ömrü olduğu ve bir basımda ne kadar toner tozu harcanacağı gibi kararlar verilebiliyor.
sorusu çıkıyor. Kaliteli ham maddelerden üretilen muadil tonerler yazıcıları bozmaz. Bunun için güvenilir firmalardan destek alabilirsiniz. Özellikle yurt dışından ithal edilen de muadil toner seçenekleri oldukça avantajlıdır.
Toner yok uyarısı veren her yazıcı chipli değildir, dolum yaptıktan sonra genelde bir çubuk yada benzer bir aparat var onu kaldırmak gerekiyor. chipli olduğunu anlamak için toner sağında soluna bakınca bir yerde chip varsa zaten görürsünüz.
İlgili 39 soru bulundu
Çipli toner, lazer yazıcıdaki toner tozunun bitiminden sonra toner tozunun elle doldurulması ile defalarca kullanabileceğiniz toner türüdür. Söz ettiğimiz gibi sahip olduğu chip mekanizması nedeniyle, yazıcıda biten toneri tekrar doldurmanız ve kullanmanız oldukça zorlu oluyor.
Evet bozulur. Eğer tonerinizi rutubetli ortamlarda muhafaza ederseniz toner bozulur.
Baskı kalitesine gelince, orijinal tonerler, muadil ve yeniden üretilmiş tonerlere kıyasla kendi liglerinde liderdir. Orijinal tonerler, daha doğru renklerle daha parlak ve daha net olan daha net metin ve görüntü kalitesi sunar. muadil tonerler kullanılırken, baskı kalitesi genellikle orjinal kalitesine yakın olur.
Muadil tonerler marka adı taşımadığı için ucuzlardır. 10 firmadan 8'i Muadil Toneri tercih eder. Sıfır bir şekilde üretildiği için toz akıtma vs. gibi durumlarla karşılaşmassınız. Tekrar dolum yapılabilir.
Lisanslı tonerler olan orijinal tonerler farklı yöntemlerle tekrar doldurulabilir. Bazı markalar, toner bittikten sonra kartuşun tekrar kullanılmasını istemezler. Bunun için bir yazıcı almadan önce yazıcı markasının üretmiş olduğu tonerlerin tekrar kullanılabilir olup olmadığına dikkat etmeniz gereklidir.
Mikroçip uygulaması, Türkiye Cumhuriyeti'nde zorunlu hale getirilen ve evcil hayvanların kimliklendirilerek kayıt altına alınmasını sağlayan bir işlemdir. Kedi, köpek ve gelincik sahiplerinin, yeni doğan veya sonradan sahiplenilen bütün evcil hayvanlar için mikroçip zorunluluğunu yerine getirmesi gerekir.
Evcil hayvanlara çip uygulaması yalnızca özel veya resmi kurumlarda çalışan veteriner hekimler tarafından yapılabilmektedir. Pirinç tanesi büyüklüğündeki mikroçip özel bir iğne ile evcil hayvanın kürek kemiklerinin arasında kalan deri altına yerleştirilmektedir. Mikroçip üzerinde 15 haneden oluşan kod bulunmaktadır.
Tıptan savunma sanayine birçok sektörde kullanılan çip, yazıcı toner kartuşların beynidir. Çip, toner yazıcıya takıldığında kalibrasyon işlemini yapar ve toner ile yazıcı arasındaki koordinasyonu sağlayarak baskı sayısı ile baskı kalitesini ayarlar. Toner kartuşlar çipli ve çipsiz olmak üzere iki gruba ayrılırlar.
Toner ile kartuş arasındaki en büyük fark, kullanılan mürekkep ve çalışma şeklidir. Tonerlerde mürekkep toz halde bulunurken toner kartuş içerisinde likit yani sıvı mürekkep vardır.
Orjinal toner (HP,Samsung,Kyocera,Xerox) gibi markaların neredeyse yazıcı fiyatına sattıkları tonerlerdir. Muadil tonerler ise fiyat bakımından daha çok uygundur. Bizim size önerimiz eğer iş için toner alımı yapacaksanız muadil toner almanızı öneririz.
Tek renkli lazer yazıcılar, yalnızca siyah toner yazdırır. Renkli lazer yazıcılar, baskı üretmek için dört ayrı siyah, camgöbeği, macenta ve sarı toner kartuşu kullanır. Özetle toner ve kartuş farkı bu şekildedir diyebiliriz.
Kaliteli muadil tonerlerin orijinalinden hiç farkı yok. Yazıcınızın toneri 2000 sayfa kapasitelidir.
Yazıcı tonerlerinin raf ömrü genelde iki yıl olarak verilmektedir, ancak rutubetsiz ve güneş almayan ortamlarda çok uzun yıllar muhafaza edilebilirler, geçen hafta belki 10 yıldır bekleyen samsung 1610 toner kartuşunu açıp test ettik, aslanlar gibi çalışıyordu.
Kartuşunuzun mürekkep aktarım uçlarını (Demirimsi görüntüye sahip olan uçlar) suyla temas ettirmelisiniz. Ortalama 2 ya da 3 dakika kadar kartuşunuzu bu şekilde tuttuktan sonra, bu uçlardan suya mürekkep aktığını görürsünüz. Bu, donmuş ve kurumuş kartuşunuzun artık açıldığına işaret eder.
Orijinal kartuş kullandığınızda 100 TL'ye alınan orijinal kartuşlarla ortalama 100 sayfa çıktı alabilirsiniz. Şu anda üretilen orijinal kartuşlar dolum yapılmaması için özel olarak üretilir. Bu nedenle bu orijinal kartuşları atıp yine orijinal kartuş almak zorunda kalırsınız.
Yazıcı resetleme, yazıcınızda doldurma kartuş kullanılabilmesi için yazıcınızın ürün yazılımının yeniden programlanmasıdır.
Yazıcı neden silik yazar diye soranlar genellikle toner değişimine gider. Bu, sorunun yetersiz kalmasına neden olabilir. Eğer çizgili çıktı ve silik çıktı problemi yaşıyorsanız toner tozu seviyesi ve toner değişimi sonrasında yazıcı temizliği yapmalısınız. Bu da sorunu çözmüyorsa drum ünitesini değiştirebilirsiniz.
Toner tozları yazılara özgü olarak üretilir. Bu nedenle sahip olduğunuz cihazın markası ile uyumlu olabilecek ürünlerden satın almak gerekir. Farklı markalar tarafından üretilen bu ürünlerin içeriğinde farklı kimyevi ürünlere yer verilir.
Lazer yazıcı toneri çipli ise baskı adedi azaldığını “toner az” uyarısı verir. Çipsiz tonerle de ise mürekkep bir an da bitebilir. Baskı adedi fazlaysa ve tonerin doluluk oranı %40'ın altındaysa baskı sırasında bitme ihtimali yüksektir. Baskıların silik çıkması, tonerin bittiği anlamına gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri