Buzdolabı poşetlerine ya da vakumlu poşetlere yeterli miktarlarda koyun. Kestaneleri tek seferde kullanacağınız kadar poşetlere koymak daha sağlıklı olacaktır. Hava almayacak şekilde poşetlerin ağzını kapatın. Bu işlemle kestaneler buzlukta 8 aya kadar saklanabilir.
Kestaneler soğuduktan sonra tek tek soyun. Kullanacağınız kadarını buzdolabı poşetlerine koyup, derin dondurucu da 8 ay kadar saklayabilirsiniz. Daha sonra kullanacağınız zaman derin dondurucudan çıkartın. Oda ısısında çözülmesini sağladıktan sonra istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
Kestaneleri yıkayıp biraz suda bekletelim ,15 dakika filan kurtları varsa çıksın diye sonra suları süzülene kadar bekletelim, isterseniz peçete yardımıyla kurutulabilir ıslak koymayalım poşete ,buz tutar ,kuruttuktan sonra poşete koyup dondurucuya atalım, bu kadar basit ben dondurucudan çıkarır çıkarmaz kesip hemen ...
Kestaneler buzdolabı poşetlerine yerleştirilerek buzdolaplarında 8 aya kadar saklanabilir.
İlgili 23 soru bulundu
Kabuklu kestane bozulmaması için nasıl saklanır diye soranların, bunun için saklama kaplarına ve buzdolabı poşetlerine ihtiyacı vardır. Çiğ kestane derin dondurucuya konur mu sorusunun cevabı ise evettir. Kestane buzdolabında saklanır mı diyenler, 2 aya kadar muhafaza edildiğini bilmelidir.
Kestane suda pişirilmeyecekse mutlaka iki saat kadar suda bekletilmelidir. Bu işlem kestanelerin hem yumuşamasını hem de daha kolay soyulmasını sağlamaktadır.
- Hem kabın hem de kestanelerin kuru olmasına dikkat etmelisiniz. - Kabın ağzını hava almayacak biçimde dikkatli bir şekilde kapatın. - Kabı derin dondurucuya yerleştirin. - Bu şekilde kestaneler bir ay boyunca buzdolabında sağlıklı şekilde tutulabilir.
- Küçük keskin bir bıçak yardımı ile boydan boya kesikler açınız. - Kestanenin iyi pişmesini istiyorsanız kesiğin az olmamasına dikkat ediniz. - Kestaneyi çok kesmeniz ise kestanenin dağılıp patlamasına neden olabilir. - Kazaların önüne geçmek için kesilmemiş kestaneyi pişirmeye çalışmayınız.
Yapılan tüm saklama yöntemleri kestanelerin istenilen süre içerisinde tüketilmesine yardımcı oluyor. buzdolabı poşeti içerisine yerleştirilen pişmiş kestaneler, 8 aya kadar dolap içerisinde saklanabilir. 8 aya kadar tüketilmesinde herhangi bir sorun bulunmuyor.
Diğerlerinden daha koyu renkli ve kötü kokulu olanlar bozuktur. Kestaneyi bir bıçak yardımıyla yararak içini kontrol edebilirsiniz. Eğer iç kabuk yenilebilir durumdaysa tazedir. Çok kıvrımlı ve iç kabuğu acı olan kestaneler satın alınmamalıdır.
Ekim aylarında çizip yıkayıp derin dondurucuya attığım kestaneyi pişirmeden hemen önce çıkardım. Genişçe bir teflon tavada orta ateşte yaklaşık 50 dk ara sıra karıştırarak kavurdum ve vaktinde yapılan kestane kebap kadar lezzetli oldu.
Kestanelerin kesik olan kısımları yukarı bakacak şekilde yerleştirilmelidir. Ardından önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Kestaneleri pişirdikten sonra sıcak tutmak için temiz bir mutfak havlusuna sarın. Bu, soyulmalarını kolaylaştırır.
Erginler 3-4 hafta sonra ortaya çıkar ve Temmuz-Eylül arası uçarlar. Larvaların bazıları ikinci bir kış boyunca diyapozda kalır. Yumurtalar gelişmekte olan kuru yemişlere yakın yapraklara birer birer bırakılır ve 10-12 gün sonra çatlar. Larvalar daha sonra kestaneyi delerek içine girer ve orada beslenir.
Kestanenin kabuklarını kolayca soymak için, pişirmeden önce suda bekletmek ve derin çizikler atmak gerekir. Ayrıca bayatlayan kestanelerin kabukları, daha zor soyulur.
Yaş pasta ve börek yapımında canımız istediğinde kullanmak için. Aldığımız kestaneleri bir bez üzerine veya bir tepsiye sererek oda sıcaklığında kurutalım. İyice kuruduğuna emin olduktan sonra temiz bir bez torba içerisine koyarak, muhafaza edelim.
Vaktiniz yoksa suyu ilave edin, üzerine 2 adet kesme şeker ekleyin. Orta ateşte kestanelerin dış kabukları soyulacak kıvama gelene kadar yaklaşık 20-30 dakika kadar güzelce haşlayın. Kestaneleri daha fazla haşlarsanız formları ve lezzetleri bozulur. Dilediğiniz sonucu alamayabilirsiniz.
Uzun süren hasat sonunda toplanan kestaneler bahçelerde çuval kaplı zeminler üzerinde toplanır ve üzerleri çeşitli otlar, gazeller ve eğrelti otları ile örtülür. Kış boyu bu şekilde kar altında bekleyen kestaneler böylece dikenli kabuklarından daha kolay ayrılır.
Közde kestane için de ana işlemlerinizden biri yıkayıp ortalarına çizik atmak. Çizdikten sonra da yine suyun içine atın. 5-10 dakika suda bekledikten sonra süzün.
En güzel kestane eski usul sobanın üzerinde pişirilen olsa da bu lezzeti evinizde de yakalayabilirsiniz. Hangi yöntemi kullanırsanız kullanın kabuklarını çizdiğiniz kestaneleri pişirmeden önce bir saat kadar tuzlu suda bekletirseniz piştiğinde kestanenin kabuğu daha kolay soyulacaktır.
Yapılan tüm saklama yöntemleri kestanelerin istenilen süre içerisinde tüketilmesine yardımcı oluyor. buzdolabı poşeti içerisine yerleştirilen pişmiş kestaneler, 8 aya kadar dolap içerisinde saklanabilir. 8 aya kadar tüketilmesinde herhangi bir sorun bulunmuyor.
Kestane dondurucudan çıkarıldıktan sonra hemen haşlanabilir. Çözünmesini beklemeye gerek yoktur. Fakat tavada patlatılacaksa çözülmemiş olması lâzımdır. Çözüldükten sonra patlatılırsa kuru kalacaktır.
Kestanelerin enine uzun çizikler atın. İyice yıkadıktan sonra kurulamadan tavaya dizin. Tava ısındığında altını kısın ve tavanın kapağını kapatın. Kısık ateşte kestaneleri 10 dakika pişirin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri