ÇİFTÇİLERE 5000 TL İKRAMİYE YATACAK MI? 5000 TL emekli ikramiyesinden çalışan emekliler, 5 bin TL ikramiye düzenlemesi kapsamına alınmamıştı. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçiler de çalışan emekli sayıldığı için 5000 TL emekli ikramiyesi ödemesi alamadı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak bir defaya mahsus olmak üzere emeklilere 5000 TL ikramiye ödemesi yapılacağını açıklamıştı. ÇKS kaydı olan emekli çiftçiler 5 bin TL emekli ikramiyesinden yararlanamadı.
Çiftçilere 5000 TL emekli ikramiyesi ödemesi yapılamadı. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçiler de çalışan emekli sayıldığı için bu ödemelerden faydalanamadı. Bilindiği üzere emeklilere 5 bin liralık ikramiye verilmesi uygulamasında çalışan emekliler de kapsam dışında bırakılmıştı.
Emekli ikramiyelerinin yatıp yatmadığını öğrenmek isteyen emeklilerin şubeye gitmesine gerek bulunmuyor. Emekli ikramiyesi sorgulama işlemleri internet üzerinden veya telefon aracılığıyla sorgulanabiliyor.
Peki, 5000 TL emekli ikramiyesi ne zaman ödenecek? 5 bin TL emekli ikramiyesi geçtiğimiz günlerde çalışmayan emeklilere yatırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçi ve Bağ-kurlu esnaf emeklileri hakkında açıklama yaptı. Erdoğan, ilk düzenlemeden yararlanamayan emeklilere de 5 bin TL verileceğini duyurdu.
İlgili 19 soru bulundu
Emeklilere Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla bir defaya mahsus 5 bin TL ikramiye verilmiş, çalışan emekliler kapsam dışında bırakılmıştı. Çalışan emekliler için de bir çalışma olduğu ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk düzenlemeden yararlanamayan emeklilere de 5 bin TL verileceğini duyurdu.
* Emekli yardımı, üyelik kapsamında Sandığa en az 120 ay aidat ödeyip, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından emekli edilenlere bir defaya mahsus olmak üzere yapılan toplu emekli ödemesidir.
Aylık ödeme bilgilerinin yanı sıra günlük ödeme sorgulama işlemi de yapılabilir. Bunun için “Sosyal Güvenlik Kurumu/Emekli Günlük Ödeme Sorgulama” kısmına tıklanmalıdır. Sosyal Güvenlik Kurumu, 12 ay hareketsiz kalan emekli maaşlarını geri alır. Bankalar 12 ayın sonunda SGK'ya iade yapar.
ÇİFTÇİLERE 5000 TL İKRAMİYE YATACAK MI? 5000 TL emekli ikramiyesinden çalışan emekliler, 5 bin TL ikramiye düzenlemesi kapsamına alınmamıştı. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçiler de çalışan emekli sayıldığı için 5000 TL emekli ikramiyesi ödemesi alamadı.
EYT şartını taşımanız durumunda size özel EYT kredisine başvurun, hem SGK prim borcunuzu kolayca ödeyerek emekli olun, hem de Türkiye'nin en yaygın şube ağına sahip olan Ziraat Bankası'nın emeklilerimize özel sunduğu fırsatlardan faydalanın. EYT kredisi başvurusu sırasında SGK prim borcu yazısı gerekmektedir.
Maaş Dönemine Göre Aylık veya 3 Ayda Bir Ödemeli Kredi Seçeneği. Kredi taksit seçeneklerimiz ile de emekli maaş müşterilerimizin yanındayız! Emekli maaşınıza istinaden Bankamızdan alacağınız konut, taşıt ya da tüketici kredilerini maaş döneminize göre aylık ya da üç ayda bir ödeyebilirsiniz.
Çiftçi Kayıt Sistemi(ÇKS), Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından oluşturulan çiftçilerin kayıt altına alındığı tarımsal veri tabanıdır.
Mart ayında emeklilik başvurusu yapanlar, nisan ayından itibaren emekli aylığı almaya hak kazanacak. Emeklilik işlemlerinin üç aydan fazla sürmesi halindeyse, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK), avans çekme hakkı bulunuyor.
Buna göre 2,7 milyon memur emeklisi ve 15,5 milyon SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarını bu ay zamlı alacak. En düşük emekli maaşı Ocak 2023'te 5500 TL'ye Temmuz öncesi ara dönemde ise 7500 TL'ye yükseltildi.
Yaşlılık aylığı tahsis kodu 2100, 65 yaşını dolduran kişilere ve ayrıca prim gün şartlarını yerine getirenlere verilmektedir. Başvurular SGK'ya yapılmaktadır. Prim Gün Şartları Nelerdir? Prim gün şartları, kişinin sigorta başlangıç tarihine, sigortalarının çeşidine göre değişebilmektedir.
Kök maaşı 7500 TL olan emekli, yüzde 25 artışla maaşı 9 bin 375 TL'ye çıkacak. Yüzde 4 ek ödemeyle 9 bin 750 lira olacak. Kök maaşı 7750 TL olan bir emekli, yüzde 25 artışla maaşı 9 bin 687 TL'ye çıkacak. Ek ödemeyle 10 bin 074 lira olacak.
Sosyal Güvenlik Kurumu, kısa mesaj uygulamasına geçiyor. Yeni yıldan itibaren cep telefonlarına, sigortalılığın başladığı, emekli maaşı bağlandığı, evlenme ve cenaze yardımının hesaplara yatırıldığına dair mesajlar gelecek.
EYT'liler, emeklilik başvurusunu yapmasının ardından ilk ödemelerine kavuşuyor. Bayram ikramiyesi, maaş promosyonu ve fark ödemesi de alacak EYT'lilere maaş gününe ve seçtiği bankaya göre 18 bin ile 25 bin 250 lira arasında para yatırılacak.
Emekliliğe hak kazandıktan sonra tercihinize göre birikimlerinizi ister toplu para, ister aylık maaş ya da bir kısmını toplu para, bir kısmını maaş olarak alabilirsiniz.
Emekli Bonus, Bonus Card'ın tüm özelliklerine sahiptir. Yurt içi ve yurt dışında yaptığınız tüm harcamalardan bonus kazanır (1 bonus=1 TL), taksit imkanlarından yararlanır, biriken bonusunuzla Bonus Program Ortaklarından bedava alışveriş yapabilirsiniz.
Sistem hayata geçerse; emekliler nakit sıkıntısı yaşadıklarında SGK'ya yazılı başvuru yaparak maaşının 3 katına kadar avans isteyebilecek.
Emeklilere özel ATM günlük para çekme limiti ile aynı günde tüm maaşınızı, ATM'den çekebilirsiniz. Emekli maaş hesabınız için hesap işletim ücreti ödemezsiniz.
ÇİFTÇİ DESTEK ÖDEMESİ NASIL SORGULANIR? Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olan vatandaşlar e-Devlet üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle 2021 Çiftçi Destek Ödemesi sorgulaması yapabilir. Sorgulama yapmak için e devlet ekranı üzerinden Çiftçi Kayıt Sistemi ekranına giriş yapmak yeterli.
- Tarıma dair tüm desteklerden faydalanacak ve Bağ -Kur (4/1-b) sigortasını yaptırabileceklerdir, - Müstahsil yol belgesi alabileceklerdir, - Tarım Kredi kartı başvurusunda bulunabileceklerdir, - Çiftçiler için üretilmiş cep telefonu hattına sahip olabileceklerdir.
Arazi kiralayan kişilerin ÇKS başvurusu yapabilmeleri için öncelikle kira sözleşmesi kaydı olması gerekir. Eğer arazinin büyüklüğü 100 dekarının üzerinde ise noter onaylı kira sözleşmesi yaptırmaları lazımdır. Arazi 100 dekarın altında ise de muhtardan kira sözleşmesi yaptırılmış olması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri