Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

İstifa edince son maaş geri ödenir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » İstifa edince son maaş geri ödenir mi?

Bu durumda Kurumum ödemiş olduğu aylığı geri ister mi? İstenirse, son ay hizmetimden eksilir mi? 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 164 üncü maddesi hükmü gereğince, memurlara aylıkları her ayın başında peşin ödenmekte, emekliye ayrılma ve ölüm hallerinde o aya ait peşin ödenen aylık, geri alınmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

İstifa edince maaş yatar mı?

İşçi kendi dahi istifa etmiş olsa, işveren işçiye ödenmeyen ücretini ve varsa fazla çalışma ücretini ve yine işçi hak kazanmış ve kullandırılmayan yıllık izin ücreti alacağını da ödemek durumundadır. Ücretin ödendiğinin ispatı işverene aittir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evrensel.net

İstifa sonrası geri dönüş nasıl olur?

Kendi isteğiyle memuriyetten istifa eden veya istifa etmiş sayılan personel iki defadan fazla olmamak ve açıkta geçen bekleme süresini tamamlamak kaydıyla 657 sayılı Kanunun 92. maddesine göre tekrar memuriyete dönebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: personel.iyte.edu.tr

Maaş iadesi hangi durumlarda yapılır?

Anılan 164 üncü maddesi uyarınca memur aylıkları emeklilik ve ölüm dışında iade edilmesi gerekmektedir. Yani istifa, aylıksız izin veya başka bir statüye geçiş hallerinde peşin alınan aylığın çalışılmayan kısmına ilişkin bölümünün iade edilmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sagliksen.org.tr

İstifa eden işçi istifasını geri alabilir mi?

İşçinin işe iade davası açarak kanunen haklarını alabilmesi için iş sözleşmesinin işveren tarafından sonlandırılması gerekmektedir. Sigortalı olarak çalışmış olduğu iş yerinden kendisi istifa ederek kendi isteği ile işten ayrılmak isteyen bir işçi işe iade davası açma hakkına sahip değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tugrulgure.av.tr

İSTİFA ETTİĞİNİZDE İŞSİZLİK MAAŞI ALABİLİRSİNİZ

İlgili 28 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Kendi isteğiyle işten ayrılan işçinin hakları nelerdir?

İşçi haklı nedenlerle istifa etmesi durumunda kıdem tazminatı ve feshe bağlı olmayan fazla mesai, yıllık izin, hafta sonu tatili alacakları gibi diğer haklarını mahkemeye başvurmak suretiyle alabilir. 4857 sayılı İş Kanunu ile birlikte 1475 Sayılı İş Kanunu yürürlükten kaldırılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alkankarakurt.com

İstifa ederken nelere dikkat edilmeli?

Bu yazımızda istifa ederken nelere dikkat edilmeli konusunu hem işçi hem de işveren açısından ele alacağız.
  1. İstifa El Yazısı İle Yazılmalı ...
  2. Hafta Tatili Hakkı Gözetilmeli. ...
  3. İhbar Süresi Sorumluluğu Unutulmamalı ...
  4. Deneme Süresine Dikkat. ...
  5. İstifanın Nedeni Tazminat Hakları Açısından Önemli. ...
  6. Kullanılmayan İzinler. ...
  7. İşsizlik Ödeneği.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iskanunu.com

Maaş ödemesi geri çekilir mi?

İstenirse, son ay hizmetimden eksilir mi? 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 164 üncü maddesi hükmü gereğince, memurlara aylıkları her ayın başında peşin ödenmekte, emekliye ayrılma ve ölüm hallerinde o aya ait peşin ödenen aylık, geri alınmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Işten ayrılan personelin maaşı ne zaman ödenir?

Bu durumda işçi ihbar süresini beklemeden kıdem tazminatını da talep ederekişten ayrılabilir. Ancak işçinin işten ayrıldığı durumda içeride kalan ücreti, işçiye derhal ödenmelidir. İşçinin maaş alacağı en geç ertesi gün ödenmezse işçi ihtarname çekerek bunu işverenden talep edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gazetevatan.com

Para iadesi zorunlu mudur?

Kanunda mağazadan satın alınan ürünlere cayma hakkı tanınmadığı için, mağazaların sattıkları ürünleri sebepsiz yere iade alma zorunlulukları yok.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gazetevatan.com

İstifa ettikten sonra ne kadar çalışmalıyım?

İşi 1,5 yıldan 3 yıla kadar sürmüş olan işçi için 6 hafta (42 gün), İşi 3 yıldan fazla sürmüş olan işçi için 8 hafta (56 gün)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

İstifa kaç günde geri çekilir?

Çekilme kamu işverenine başvurma tarihinden başlayarak otuz gün sonra geçerli olur. Çekilenin bu süre içinde başka bir sendikaya üye olması halinde yeni sendikaya üyeliği, bu surenin bitim tarihinde kazanılır.” hükmü yer almaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuattakip.com.tr

Istifam kabul edilmedi ne yapmalıyım?

İşçinin gerçek irade beyanıyla yaptığı istifa (yazılı olmalıdır) hukuki değerliliğe sahip olup, işveren tarafından yasal ve hukuken kabul etmeme durumu söz konusu olamaz. Kaldı ki, işveren tarafından işçinin istifasının kabul edilmemesi halinde, işçi gerekirse istifa ettiğini noter kanalıyla işverene ulaştırmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vizyongrubu.com

Kendi isteğiyle işten ayrılan nasıl tazminat alır?

Kıdem tazminatına ilişkin düzenlemeler gereği kural olarak iş sözleşmesini kendi isteğiyle fesih eden işçinin (istifa), herhangi bir tazminat hakkı oluşmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: csgb.gov.tr

İstifa edince para alınır mı?

Kıdem tazminatı iş sözleşmesi belirli sebeplerle sona eren işçilere yapılan toplu bir ödemedir. Kural olarak, işten kendi rızasıyla ayrılan yani istifa eden işçinin kıdem tazminatı talep etme hakkı bulunmamaktadır. Fakat haklı bir sebep ileri sürülerek işten ayrılma durumunda, istifa eden işçi kıdem tazminatı alabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

İstifa hangi durumlarda kabul edilmez?

İstifa iradesinin karşı tarafa ulaşmasıyla birlikte iş ilişkisi sona erer. İstifanın işverence kabulü zorunlu değilse de, işverence dilekçenin işleme konulmamış olması ve işçinin de işyerinde çalışmaya devam etmesi halinde gerçek bir istifadan söz edilemez. Şarta bağlı istifa ise kural olarak geçerli değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: legal.com.tr

İşten çıkan işçinin maaşı ödenmezse ne olur?

Maaşını almakta güçlük yaşayan işçiler, iş sözleşmelerini tek taraflı olarak feshetme hakkına sahiptir. Maaşları ödenmediği için işten ayrılan işçiler haklı şekilde feshedilmesinin yarattığı tüm hukuki haklara sahiptir. Maaşları ödenmediği gerekçesiyle istifa edecek işçiler ihbar sürelerinden muaftır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: melihpancar.av.tr

10 gün maaş içerde kalması ne demek?

Usta Üye. E-devlette sigorta dökümünde işe giriş tarihinden itibaren sigorta primin mecburi yatar devlet işverenden alır bu parayı. Sözleşmende yazan ödeme tarihinden en geç 10 gün içerisinde(yanlışım varsa düzeltin) bir önceki ayın kazanılmış ücreti mecburi ödenmek zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kontrolkalemi.com

İstifa eden işçi ihbar tazminatı öder mi?

İhbar süreleri işçinin o işteki çalışma süresine göre belirlenir. İhbar süresi dolmadan işten istifa eden kişi o işte çalıştığı döneme denk gelen ücret kadar ihbar tazminatını işverene ödemekle yükümlüdür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

Maaş çekilmezse ne olur?

peki maaşı ne kadar süre çekmezsen maaş kesilir? 1 sene boyunca aralıksız olarak maaş çekilmezse aylık kesilir. çekilmeyen maaşları da geri asla alamazsın. ama 1 sene dolmadan maaşını çekersen aylık kesilmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engelliler.biz

Maaş geri ödemesi nereye yapılır?

İl/ilçe mem adınıza/T. C'nize mal müdürlüğü/defterdarlıkta dosya açar sonra okula yazı gönderir. Okul idaresi kamu zararını size tebliğ eder. Siz de mal müdürlüğü/defterdarlığa gidip tebliğ edilen tutarı ödersiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: egitimhane.com

Yanlış yatan maaş geri alınır mı?

Danıştay İçtihatları Birleştirme Kurulunun meşhur, 22.12.1973 tarihli, E:1968/8, K:1973/14 sayılı Kararında yer aldığı üzere bu konuda gerçekleştirilecek idari işlemlerde istisnalar hariç doksan gün sınırı bulunmaktadır. İstisna durumlarında 90 gün kısıtı bulunmaksızın yapılan fazla ödemeler geri alınabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: malimevzuat.com.tr

Özel sektörde nasıl istifa edilir?

İstifa dilekçesi kaleme alınması en kolay olan dilekçelerden biridir. İstifa için dilekçe yazılacağı zaman İK birimine hitaben yazılmalıdır. Dilekçede işe başlanılan tarih ve çalışma süresi belirtildikten sonra kişinin kendi isteği ile o günün tarihini belirterek istifa etmek istediği belirtilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pusula360.com

Sessiz istifa ne demek?

Sessiz istifa, bir çalışanın mutsuz olduğu iş yerinde işten ayrılmak yerine inisiyatif almayı bıraktığı ve sadece beklenen en az çabayı sarf ettiği bir senaryoyu tanımlamak için kullanılan yeni bir terimdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: speakeragency.com.tr

İstifa ederken ne söylenir?

“Şu tarihte başladığım şu pozisyondan, şu tarihte kendi isteğimle ve gördüğüm lüzum üzerine istifa ediyorum. Gereğinin yapılmasını rica ederim” diyerek, tarih ve imzayı atarak süreci tamamlayabilirsin.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kigem.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT