İçindekiler. Su, şeker, karbondioksit, renklendirici (karamel), asitliği düzenleyici (fosforik asit), doğal aroma vericiler, kafein (maks. 0,150 g/l).
Asıl formül
Yayınlanan türleri içinde şeker ve yüksek miktarda fruktoz mısır şurubu, karamel boyası, kafein, fosforik asit, koka ağacı yağı, kola cevizi, limon yağı, vanilya ve gliserin bulunduğunu söylerler. Sözü edilen şurup tarifi büyük oranda değişir.
Renginin koyu olması içinde böcek kanı olduğuna, hatta o böceğin Meksika'daki Cochineal türü olduğuna dair bir sürü söylenti var. Şirket bu iddialara Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'ndan aldığı raporla ve şu açıklamayla cevap veriyor: “Coca-Cola'da fare kanı da böcek de yoktur.
Koka yapraklarından elde edilen kokain ve tuzları, özellikle küçük cerrahi müdahalelerde lokal anestezik olarak kullanılmaktadır. Koka yapraklarının uyarıcı ve kuvvet verici özellikleri de vardır. Coca-Cola 1885 ile 1903 yılları arasında ürettiği içeceklerde koka yaprağı ekstresi kullanmıştır.
Dünyanın en çok kâr eden şirketlerinden Coca Cola'nın formülünü ölesiye saklamasından daha doğal birşey yoktur... İçindekileri herkes merak ediyor ama sadece bilinenlerden kabarcıklı su, yüksek oranda fruktoz mısır şurubu, kafein ve kahverengi boya maddesinin olabileceği...
İlgili 17 soru bulundu
Coca Cola'da alkol yok!
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Alkolsüz İçecekler Tebliği'ne uygun üretilen Coca Cola'da alkol yoktur. Coca-Cola'nın içerisinde alkol bulunmadığı analiz raporlarıyla da tescil edilmiştir.
Amerika Birleşik Devletleri'nde Pepsi, karbonatlı su, yüksek fruktozlu mısır şurubu, karamel, şeker, fosforik asit, kafein, sitrik asit ve doğal tatlar ile yapılıyor. 12 ons Pepsi'nin içinde 41 gram karbonhidrat, 30 mg sodyum, 0 gram yağ, 0 gram protein, 38 mg kafein, 150 kalori bulunmaktadır.
Ağacın çiçekleri sarımtrak ve küçüktür. Kiraza benzeyen meyveleri ise tek çekirdeklidir. Ülkemizde yetişmeyen bu ağaç türü yasal düzenlemeler ile yetiştirilmesi yurt dışında da yasaklanmış ve kontrollü bir şekilde üretilmektedir.
Kola hazırlanırken su, şeker veya fruktoz-glikoz şurubu, karbondioksit, renklendirici olarak karamel, asitliği düzenleyici olarak fosforik asit, doğal aroma vericiler ve kafein gibi maddeler kullanılır. Bu maddeler genellikle asitli ve şekerli içeceklerin yapımında yer alan gıda maddeleridir.
Kola Batı Afrika'da yüzyıllardır yetişen bir bitki. Tarihçi Paul Lovejoy kola ağaçlarının mezarlıklara ve erginliğe ulaşmanın işareti olarak dikildiğini anlatıyor.
Glisemik Yük'e göre bira ve kola karşılaştırılırsa, GL değerleri biranın 7.5 ve kolanın 15.0 olması nedeni ile kolanın 2 kat yüksek çıkmaktadır. Glisemik Yük'e göre bira düşük, kola orta sırlamasına girer.
Kolanın içindeki zararlı maddeler yalnızca şeker ve koruyucularla sınırlı değildir. Aynı zamanda kola, sodyum içeriği de oldukça yüksek olan bir içecektir. Bu miktardaki sodyum tıpkı sofra tuzunun fazla kullanımında olduğu gibi vücutta su tutulumuna, böbreklerde yüke ve tansiyonda yükselmeye neden olur.
Merhaba Bilal, Coca-Cola olarak ürünlerimizi tüketicilerimizin taleplerine ve ihtiyaçlarına uygun olarak satışa sunuluyor. Bu çerçevede 3 lt'lik ürünlerimiz, İç Anadolu, Akdeniz, Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu'da satış noktalarında bulunuyor.
Merak edildi. Coca Cola neden ceza aldı? Rekabet Kurulu, üretici/tedarikçi niteliğindeki 15 teşebbüsün zincir marketlerdeki fiyatlama davranışları incelendi. Bunlardan 13 markaya toplamda 878 milyon lira para cezası kesildi.
Dünyada kolaya renk veren böcek olarak efsanevi bir ün yapan cochineal, gıdadan kozmetiğe kadar birçok sektörün 'canı kanı' gibi.
Su, şeker, karbondioksit, renklendirici (karamel), doğal aroma vericiler, asitliği düzenleyiciler (fosforik asit, potasyum sitrat), koruyucu (sodyum benzoat), kafein (maks. 0,150 g/l). Kafein içerir.
Koladaki kafein uyku sorunlarına ve sonuç olarak strese neden olur. İçeriğindeki asit, kafein ile birleştiğinde 60 dakika içinde vücutta bulunan vitaminleri parçalar ve böylece vitamin eksikliği başlar. Bağımlılık yaratıcı özelliğinden dolayı, tüketimi azaltıldığında baş ağrısına neden olur.
Çok çok zayıf kişilerin sıkça kola içmesi daha da zayıflamasına neden olurken; kilolu kişilerin kola tüketmesi de obeziteye davet çıkarmaktadır. Çünkü asit ve basit şeker, obezite seviyesinde kilo aldırmaktadır.
Bu özüt, Peru'da yetiştirilen, yapraklarından kokain çıkartılan bir bitki olan koka nın sütünden elde ediliyor. Coca cola ismi de buradan gelmektedir ve cola bu yüzden bağımlılık yapmaktadır.
Bu noktada, koka yaprağı çayının tüketiminin yasal olduğunu belirtmeliyiz. Yapraktaki kokain miktarı çok az olduğu için (%0.1 ile 0.8 arasında) zehirlenmeye ya da bağımlılığa sebep olmaz.
"6831 sayılı orman kanunu 14. maddesi gereği ormanlardan her türlü ağaç kesmek kesmek ve koparmak yasak.
7 - Ağaç kesmek suç mudur? İster kamusal alanda olsun, ister özel mülkiyette gerekli durumlar oluşmadan ve izin alınmadan ağaç kesmek yasaktır.
Bu böceğin, kolanın renklendirilmesinde ana malzeme olduğu iddia edilmişti. Coca-Cola, kolaya rengini veren maddenin böcek değil renklendirici karamel olduğunu açıkladı. Hatta 2011 yılında resmî bir rapor bile aldı. Yani hayır, kolaya rengini veren şey böcek değil.
Su, şeker (S)* veya fruktoz-glukoz şurubu (F)* , karbondioksit, portakal suyu konsantresi (meyve oranı en az %3), asitliği düzenleyiciler (sitrik asit, malik asit, sodyum sitrat), C vitamini, koruyucu (potasyum sorbat), aroma vericiler, tatlandırıcılar (sodyum siklamat, sakkarin), renklendirici (beta karoten), kıvam ...
Merhaba Cem, Coca-Cola'nın içerisinde fare de fare kanı da yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri