Encak eğer bebeğinizin sarımsağın faydalarından tam olarak yararlanmasını istiyorsanız, sarımsak tozları yerine çiğ sarımsağı tercih edin. Dilerseniz minik minik parçalayabilir, ezebilir ya da rendeleyebilirsiniz. Sonra da yemeklere koyabilirsiniz.
Doğal bir antibiyotik olan Sarımsak Bebeklerin ek gıdaya geçtiklerinde tüketmelerinde yarar sağlayan bir besindir. Peki Bebeklere Ne Zaman Sarımsak Verilir? Bebeklere ilk 6 ya da 8 ayını doldurduktan sonra Sarımsak yavaş yavaş verilebilmektedir.
Sarımsağın çiğ olarak tüketilmesi daha çok tavsiye edilir. Keskin tadı ve yoğun kokusu olduğu için herkes çiğ sarımsak yemeyi tercih etmeyebilir.
Sağlıklı bir birey günde 2 diş çiğ sarımsak yiyebilir. Sarımsak çok fazla tüketildiğinde mide ve bağırsak rahatsızlığına neden olabilmektedir. Halihazırda kanın pıhtılaşmasını önleyen antikoagülan ilaç kullanan kişiler ile tansiyonu düşük olan kişiler düzenli olarak fazla olmamak şartıyla sarımsak tüketebilir.
Kullandığımız birçok sentetik ilacın yan etkileri var. Sarımsağın yan etkisi sadece kokusu. Eğer bütün olarak yutacak olursak alisin ortaya çıkmadan sarımsak doğrudan mideye gidecek, midede hazmedilip etkisini gösteremeyecek.
İlgili 33 soru bulundu
Halk arasında doğal antibiyotik olarak da adlandırılan sarımsağın sağlık üzerindeki olumlu etkileri saymakla bitmediği gibi her geçen gün yeni bir faydası daha keşfedilmeye devam etmektedir. Antibakteriyel özelliği sayesinde sarımsak, vücudu enfeksiyonlara karşı korur.
SARIMSAK VE SÜTÜ KAYNATIN : Sarımsak sadece hırıltı için değil astım ve öksürük tedavisinde de etkilidir. Antioksidan etkiye sahip sarımsak serbest radikalleri nötr hale getirir, solunum yollarındaki tıkanıklığı azaltır, nefesinizi açar, astım ataklarını önler.
Sarımsak en çok çiğ olarak tüketildiğinde besin değerlerinden maksimum seviyede yararlanılmaktadır. Ezilip bir kaç dakika bekledikten sonra tüketilmeli, uzun süreli pişirilmemelidir. Sarımsak yemeklere piştikten sonra eklenirse besin değeri yok olmaz.
Araştırmalar, sarımsağın bağışıklık sistemini de kuvvetlendirdiğini onaylıyor. 146 deneğin katıldığı bir araştırmada, kış boyunca 12 hafta düzenli sarımsak tüketenlerin daha az gribe yakalandığı ve enfeksiyonların daha hızlı iyileştiği ortaya kondu.
Birçok faydası bulunan sarımsağın çok sık tüketildiğinde zararları da bulunuyor. Fazla sarımsak tüketmek kişide mide sıkıntılarına yol açabilir. Özellikle gastrit ve reflü problemi olanların çok fazla tüketmemesi önerilir. Fazla tüketilmesi halinde midede tahrişe , yanmaya ve acı hissine sebep olabilir.
Sarımsakta bulunan yararlı maddeler, kanın incelmesini sağlıyor ve trombositlerin birbirine yapışmasını önleyerek pıhtılaşmanın önüne geçiyor. Bu yüzden düzenli ve ölçülü bir şekilde sarımsak tüketmek, kanın düzenli bir şekilde akmasını sağlıyor ve bu sayede kalp ve damar sağlığını koruyor.
Sarımsak içeriğinde yer alan bazı maddeler sayesinde anti-inflamatuar yani iltihap giderici özelliğe sahip bir üründür. Kokusundan dolayı tercih etmek istemediğiniz sarımsağı su ile birlikte hap gibi yutabilir ya da direk almak yerine yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
4- Sarımsağı doğramayın
Özellikle yemeklere koyacağınız sarımsakları bıçakla doğramak ya da kıymak yerine rendeleyebilir ya da varsa havanda dövebilirsiniz. Böylece sarımsağın suyu açığa çıkar ve tavaya ya da tencereye attığınızda yanmalarını önlemiş olursunuz.
Zeytinyağı ve sarımsak ikilisi, gece yatmadan önce mutlaka ayak altına sürülmeli. Bu kür sayesinde, hastalığa yakalanmaktan ve ateşten kurtulacaksınız!
Doğal bir antibiyotik olarak görülen sarımsak, zeytinyağı ile karıştırılıp ayak altını sürülünce de pek çok problemi de çözüyor. Pek çok faydayı beraberinde getiren sarımsaklı zeytinyağı karışımı, öksürüğü kesmek içinde iyi bir yöntem olarak ifade ediliyor.
Sarımsak içeriğinde bulundurduğu quercetin adlı madde sayesinde akciğerlerde meydana gelen iltihapları önlemede bununla birlikte de bronşite oldukça iyi gelmektedir.
Öncelikle Gribin bir günde geçmesi için özellikle istirahat çok önemlidir. İstirahat etmeden grip hastalığının bir günde geçmesi olanaksız bir durumdur. Aynı zamanda bol bol sıvı tüketmek vücudun grip virüsünden hızlı bir şekilde kurtulmasını sağlamaktadır.
Zencefil ve limon çayı gribe en iyi gelen bitkisel yöntemlerden biridir. Aynı zamanda tarçın, nane, limon, zencefil, kuşburnu çayları da evde kolaylıkla yapılan tedavi edici çaylar arasındadır. Kış aylarında düzenli olarak bu çayları tüketen kişilerin bağışıklık sistemi güçlenmektedir.
Sarımsaktaki enzimleri etkinleştirmek için sarımsakları kıyın yada ezin ve 15 dakika bekletin. Bu arada etkili karışım için üzerine ham bal yayın. Tekrar karışımın üzerine kıyılmış sarımsak katabilirsiniz. Soğuk algınlığından korunmak için bu karışımı düzenli olarak tüketin.
Akciğer, karaciğer, safra kesesi ve kalp gibi önemli organları güçlendirir. İdrar söktürücü özelliği vardır. Kalbi beslyene kroner damarları genişletir. Kalp adelelerini güçlendirir.
Sarımsağı çiğ halde yutmak, yağının mikroorganizmalar üzerinde etki göstererek antibiyotik özelliğinin ortaya çıkmasını sağlar. Sarımsağın bu antiseptik işlevi, grip ve nezle gibi soğuk havaya bağlı olarak meydana gelen hastalıkların önüne geçer.
2 ila 4 saat arası: Vücudunuz, sarımsağın salgıladığı antioksidanları algılamaya ve serbest radikallerle mücadeleye başlıyor. 6 diş kavrulmuş sarımsak yerseniz, 2 ila 4 saat içinde vücudunuz sarımsağın içindeki faydalı maddelerden istifade etmeye başlar.
Genel durumu iyi, ateşi, hırıltılı solunum gibi nefes alma problemi olmayan çocuklar evde izlenebilir. Bu gibi durumlarda en iyi öksürük şurubu; ılık sudur. Bol su ve sıvı alımı, çocuğunuzun boğazını yumuşatarak rahatlama sağlar. Burun tıkanıklığı varsa, deniz suyu veya fizyolojik serumlar ile açabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri